Zápas - mládež 28. 10. 2017, Eliška Mrázková

JUN: Litvínovští junioři po dlouhé době dosáhli vítězství a přiváží si 3 body!

L i t v í n o v - Litvínovští junioři dnes převálcovali Mladou Boleslav na jejich domácí půdě, když si dokázali do poloviny třetí třetiny udržet čisté konto. Nakonec zvítězili 5:2 a přivezli si cenné 3 body.

14. kolo, 28.10.2017
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 5
  • Třetiny

    0:1, 0:3, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Krofta – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Horský, Nepokoj – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Straka "A", Tóth, Grim, Krejčík "C", Jindra, Pawliczek

  • Sestava hostů

    Orct – Urbánek, Macháč, Franc, D. Havlík, M. Havlík, Starý – Kučera, Leitner, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš "C", Pecka, Ineman, Jícha "A"


Reportáž

Do překvapivě brzkého vedení se dostal v 6. minutě Litvínov. Ten nejprve nevyužil přesilovou hru, ale přímo před brankou si nakonec dokázal dobře zpracovat puk Marek Leitner. Severočeši tak vedli 1:0.

V dalším průběhu první třetiny Středočeši zlepšili svůj pohyb a stali se vyrovnanějším soupeřem. Ubránili také několik oslabení. Oba celky však hrály značně bojovně a s nasazením. Mladá Boleslav se těžko dostávala do útočného pásma a pokud už tam byla, ke kotouči se brzy dostávali hokejisté Litvínova. Po první třetině bylo skóre 1:1.

Ve 23. minutě konečně Litvínov využil přesilovou hru a dostal se do dvoubrankového vedení. Do mezikruží si najel Jan Bečvář, zvedl puk a zakončil do horní části branky. Boleslavští následně hráli také přesilovky. Ale ty z jejich strany vypadaly velice bídně.

Litvínovští se znovu dokázali vzdálit boleslavským a vzešla z toho třetí branka utkání. Po dobré přihrávce přehodil brankáře domácích a zakončil do horní části boleslavské brány David Drašar. Ve 35. minutě mohli hosté svůj náskok na Středočechy navýšit. Po hákování Martina Nepokoje jel trestné střílení Martin Kučera. Ten nenabral moc velkou rychlost, rozhodl se pro zakončení nad pravý Kroftův beton, ale jeho střelu brankář vystihl. Ve 38. minutě pak hosté přidali ještě jeden gól v oslabení. Domácí obrana vůbec protihráče ve žlutočerných dresech nezvládla uhlídat, Michal Krofta byl mimo svou branku, a tak pro Marka Macháče nebyl velký problém nasměrovat puk do prázdné brány. Po 40 minutách vedl Litvínov překvapivě 4:0.

Ve 45. minutě vidělo 70 diváků ve ŠKOENERGO Aréně další gól. A opět ze strany litvínovských hráčů. Po hezké přihrávce zakončil u levé tyče přesně David Drašar. A už to bylo 5:0. O půlminutu později přeci jen Bruslaři snížili. Dušan Kerda zakončil do horní části litvínovské branky. Záhy mohl přidat další gól domácích Kryštof Linhart. Bek s číslem tři se do kotouče opřel a vyslal tvrdou střelu, jenže ani tak se puk mezi tři tyče nedostal.

Boleslavští ale přeci jen ještě snížili. V 55. minutě tečoval střelu z kruhu Jan Dvořák, který byl v zápase směrem dopředu aktivní. V závěru už ale domácí další branky nepřidali. Litvínovští hráči si hlídali své obranné pásmo, vyhrávali vhazování, a tak dokonali senzaci na boleslavském ledě. Poslední tým tabulky porazil třetí a místo šesti bodů jich má už devět.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Prohráli jsme zaslouženě. Musíme začít znovu poctivě pracovat. Pokud se chceme vrátit, tam kde jsme byli, tak to půjde jedině poctivou hrou a pokorou všech hráčů k tomu, co jsme předtím dokázali.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Od začátku jsme byli lepším mužstvem. Kluci hráli takticky velice dobře a bojovali. Po většinu utkání jsme byli lepší a máme naprosto zaslouženě tři body.

Fanshop