Zápas - mládež 19. 10. 2017, Martin Stříbrný

JUN: Litvínov bojoval o skalp pražské Sparty, nakonec bez úspěchu

L i t v í n o v - Kvalitní utkání odehráli junioři Litvínova na domácím ledě proti hokejistům favorizované Sparty. Ta si sice v utkání vytvořila tříbrankový náskok, Chemici ale zabojovali, a nakonec stáhli manko pouze na jednu branku. Sparťané ale nakonec žádné překvapení nedopustili a brankou do prázdné branky upravili skóre na konečných 4:2.

11., 19.10.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
2 4
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Orct (Havlík Š.) – Franc, Macháč, Havlík D., Urbánek, Starý, Dvořák – Krsek, Jícha "A", Kučera, Bárdoš "C", Bečvář, Ineman, Pecka, Leitner, Vopat

  • Sestava hostů

    Wolf (Hofmann) – Frič, Simotics, Eliáš "A", Hanuš, Karoch – Arnošt, Jandus "A", Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský "C"


Reportáž

Sparťané vstoupili do utkání hodně aktivně a pořádně zatápěli pod kotlem domácích. Ve čtvrté minutě si vybojovali přesilovou hrou, v níž v samostatném úniku fauloval Dominik Havlík Rouska, který jel trestné střílení. Hostující útočník se pokusil zaskočit Orcta ranou mezi ruku a tělo, ten ale jeho úmysl přečetl a nájezd zneškodnil.

V jedenácté minutě už to ale hostům vyšlo, když využili další přesilovou hru. Po dlouhé kombinaci v útočném pásmu se kotouče ujal Tomáš Schwamberger, který krásnou střelou překonal domácího brankáře Orcta – 0:1. V samotném závěru první třetiny se ještě za vyrovnáním tlačili domácí, France ale od modré nepropálil Wolfa, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení Sparťanů.

Také do druhé třetiny vstoupili lépe hráči hostující Sparty, kteří si v sedmadvacáté minutě vytvořili už dvoubrankový náskok. Litvínovské zaváhání v rozehrávce vystihl Schwamberger, který rychlou přihrávkou našel mezi kruhy Tomáše Pšeničku, a ten chladnokrevně propálil brankáře – 0:2. Netrvalo příliš dlouho a hosté už vedli o tři branky! Jan Hanuš naskočil do hry z trestné lavice, následně si pohrál s domácí obranou a z levého kruhu trefil milimetrově přesně levý roh litvínovské brány – 0:3. Ve zbytku třetiny se hrál hokej nahoru dolu, ovšem další branka už nepadla, a tak šli do kabin rozhodně spokojenější Pražané.

Do třetice všeho dobrého už vstup do třetiny domácím Chemikům vyšel! Chlouba se poroučel na trestnou za hákování a domácí přesilovou hru bleskurychle využili. Bečvář ihned po buly našel Martina France, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě včetně brankáře Wolfa – 1:3. O pět minut později se Litvínovu nabídla vylepšená přesilová hra čtyři na tři, se kterou si taktéž skvěle poradil, a bylo zaděláno na drama! Drašar našel v předbrankovém prostoru zaparkovaného Jana Bečváře, který procpal kotouč za záda Wolfa – 2:3.

Deset minut před koncem mohl svému týmu dodat klid Rousek, který se prosmýkl obranou, tváří v tvář Orctovi ale selhal. V pětapadesáté minutě se po dobré kombinaci svých spoluhráčů zjevil před Wolfem Bečvář, kterému ovšem ve finální fázi celé akce sjel kotouč z hole. Definitivní rozhodnutí přišlo až minutu před koncem. Tomáš Jandus trefil přes celé kluziště odkrytou klec Litvínova, čímž rozhodl o vítězi dnešního utkání – 2:4.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Bohužel pro nás se hokej hraje šedesát minut. My jsme hráli hokej jenom ve třetí třetině. Druhá třetina nám trošku utekla, bylo to bez důrazu, chaos. Kdybychom hráli celé utkání jako v té třetí třetině tak věřím, že bychom neprohráli. Druhá věc je neproměňování šancí. Strašně moc se nadřeme na gól.