Zápas - mládež 06. 10. 2017, Sára Allertová

JUN: Litvínov podlehl v derby Chomutovu, rozhodla třetí třetina

L i t v í n o v - Junioři Litvínova odehráli na domácím ledě derby proti chomutovským Pirátům. V těžkém utkání museli od samého začátku dotahovat, Piráti nakonec rozhodli o svém tříbodovém vítězství až ve třetí třetině. O jedinou branku Litvínova se postaral Pavel Kordule.

9. kolo, 06.10.2017, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
1 4
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Orct – Urbánek, Macháč, Havlík D., Březák (C), Dvořák, Starý – Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Pecka, Svoboda, Ineman, Krsek, Jícha (A), Dufek

  • Sestava hostů

    Pavlát – Kopic, Novák D., Novák A. (C), Procházka, Vícha, Hajič (A) – Köver, Bajer, Wágner, Polák (A), Hřebíček, Chlán, Kulich, Veselý, Rindoš, Šišolák, Šilar, Adámek


Reportáž

Již v 9. minutě severočeského derby otevřel skóre hostující Ondrej Šišolák, který dorazil Köverovu střelu za Orctova záda. Po tomto gólu se zvýšilo tempo celého zápasu. Ačkoliv bylo na obou stranách k vidění několik slibných šancí, do kabin hráči odcházeli za stavu 0:1 pro Chomutov.

Domácí se usilovně snažili vyrovnat, což se jim povedlo až v 33. minutě, kdy dorazil kotouč do chomutovské branky Pavel Kordule a vyrovnal skóre zápasu. Domácí se z vyrovnání radovali celých 44 vteřin. Z vhazování ve středovém kruhu se do útoku rozjel Jaroslav Kulich a vrátil tak hostujícímu celku vedení. Chomutov dále pokračoval v usilovném snažení o navýšení skóre, avšak druhá třetina další branku nepřinesla.

Ve třetí třetině už měli hosté jasnou převahu. Přesto, že domácí vyslali na Pavláta několik nebezpečných střel, z žádné nepadl gól. Nejenže Litvínov nedokázal proměnit žádnou ze svých 4 přesilových her, ve 48. minutě inkasoval. Po nepovedené rozehrávce chemiků se k puku dostal Frantiček Wágner, který nekompromisně zakončil do pravého horního rohu Orctovy klece. Skóre uzavřel v 60. minutě Daniel Šilar, jenž dorazil puk za brankovou čáru po Hřebíčkově střele.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Úroveň naší přihrávky a bruslení je naprosto tristní. Pokud už si vypracujeme nějakou slibnou šanci, hodíme to gólmanovi na břicho a to je naše maximum. Dalším faktorem je četnost vyloučení, takhle nemůžeme vyhrát.

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): Venkovní výhra se vždy hodnotí snáz. Celý zápas jsme dobře bruslili a vypracovali si dobré šance. I na tomto výkonu se však dá hodně věcí zlepšit do příštích utkání.

Fanshop