Zápas - mládež 09. 09. 2017, Martin Stříbrný

Junioři sahali po bodech, ale Kometa hektický závěr zvládla

L i t v í n o v - Litvínovští junioři odehráli velmi zajímavé utkání proti brněnské Kometě. Chemici sice po celou dobu utkání dotahovali ztrátu na svého soupeře, v závěru však sahali po bodech. Brno nakonec mohutnému tlaku Chemiků odolalo a po vítězství 4:3 si ze severu Čech odváží všechny tři body.

2., 09.09.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
3 4
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Orct) – Urbánek, Macháč, Havlík D., Březák, Havlík M., Starý – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Bárdoš, Pecka, Ineman, Krsek, Jícha.

  • Sestava hostů

    Dostál (Holík) – Trnka, Mlčák, Jurnečka, Krejčí, Kučera, Rafaj, Jeřábek, Kowalczyk, Süss, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Plášek, Nejedlý.


Reportáž

Utkání začalo poměrně v hektickém tempu, když bylo k vidění po jedné obrovské šanci na každé straně. Za Kometu svou šanci neproměnil Jeřábek, na straně domácích na Dostála nevyzrál Pecka. Jako první se ze vstřelené branky nakonec radovali hostující hokejisté Brna. Jakub Čejka se po spolupráci s Jeřábkem dostal do dobré střelecké pozice a nekompromisním zakončením do protipohybu Havlíka skóroval - 0:1.

Podruhé se stav utkání měnil ve třinácté minutě utkání. Matěj Svoboda se v chumlu hráčů před Havlíkem zorientoval ze všech nejlépe a pohotovým zakončením k tyči překonal bezmocného brankáře Litvínova – 0:2. V závěru třetiny ještě bylo k vidění po jedné šanci na každé straně, gólmani už ovšem za svá záda nepustili ani jednou kotouč, a tak se šlo do kabin za dvoubrankového vedení brněnské Komety.

Ač se domácím první třetina příliš nepovedla, do té druhé vstoupili velmi dobře, když se už po necelých dvou minutách dostali Kometě na dostřel jediné branky. David Drašar pláchl po pravém mantinelu a svižnou ranou mezi ruku a tělo Dostála protlačil kotouč za brankovou čáru – 1:2. Ze vstřelené branky se domácí Litvínov mohl radovat ovšem pouze pět minut, pak opět zaúřadovali hokejisté Komety. Kowalczykovo nahození od mantinelu těsně před Havlíkem tečoval Jan Süss, domácí brankář ho nedokázal udržet mezi rukou a tělem a kotouč se se štěstím došoural za brankovou čáru – 1:3.

Domácí vstupovali do třetí třetiny s jasným cílem – dotáhnout náskok Komety. První krok se Chemikům povedl velmi dobře, když už po pěti minutách hry snížili. Martin Kučera našel před bránou najetého Josefa Jíchu, který propálil přesouvajícího se Dostála – 2:3. Velkou trhlinu plánu domácích zasadil deset minut před závěrečnou sirénou Tomáš Mlynář, když po rychlé spolupráci svých parťáků v přesilové hře poslal kotouč za záda bezmocného Havlíka – 2:4.

Domácí ani přes velmi nepříznivý stav zbraně nesložili a o body ještě v samotném závěru zabojovali. Dvě minuty před koncem se jim totiž podařilo potřetí v utkání snížit na rozdíl jediného gólu! Josef Jícha zakončil únik dva na jednoho střelou nad rameno Dostála a na drama bylo zaděláno. Navíc ještě, když přesně dvě minuty před závěrečnou sirénou šli za dva přestupky najednou hosté do tří. Domácí Litvínov ovšem v úplném závěru spálil trestuhodně hned několik loženek, a tak se po závěrečné siréně mohla ze tří bodů po vítězství 4:3 radovat hostující Kometa.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Nepovedl se nám vstup do utkání, když jsme v první třetině tahali za hodně krátký konec. Měli jsme špatný pohyb a dělali jsme chyby, které soupeř okamžitě trestal. O přestávku jsme si trochu promluvili a myslím, že od druhé třetiny to byl naprosto vyrovnaný zápas. Je škoda, že vždy, když jsme se dostali na dostřel, tak nám Kometa hned utekla. Třetí gól naprosto darovaný. Čtvrtému gólu Brna předcházel náš tlak, nakonec velmi šťastná branka soupeře, kdy se nám puk vlastně motal mezi bruslemi. Kluci bojovali, bohužel závěrečná přesilovka pět na tři byla katastrofálně sehraná.

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Z mého pohledu jsme porazili soupeře, který hrál velmi dobře. Litvínov hrál taktický, svižný hokej s rychlými přechody do útoku. Hrál velmi agresivně, o to je to vítězství cennější. Na druhou stranu jsme předvedli mnoho chyb, které se v této kategorii již nesmějí stávat. Ať to jsou fauly v poslední minutě, chyby ve středním pásmu, špatná střídání... Tohle vše nás mohlo stát výsledek, nakonec ale kluci ukázali, že mají charakter a tři body domů si vezeme my!

Fanshop