Zápas - mládež 18. 11. 2017, Jan Picka

SDO: Litvínov zakončil první část soutěže porážkou na ledě Indiánů

P l z e ň - Litvínovští starší dorostenci se v posledním utkání první části soutěže představili na ledě první Plzně. V utkání si až do třetí třetiny vedli velmi dobře, ovšem v závěrečné dvacetiminutovce hned pětkrát inkasovali a po porážce 2:6 odjíždějí z Plzně s prázdnou.

20., 18.11.2017
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    0:0, 1:2, 5:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pilc (K. Čech) – Houdek (C), Kaňák (A), Kovářík, Šiller, Staněk, Kremláček – Hajžman, Adamec, D. Čech, Princl, Rohla, Kolář, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík (A)

  • Sestava hostů

    D. Svoboda (Kmínek) – Baláž, Viedemann, Bártek, Liška (A), Černohorský, Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, Kysela, Dufek (A), Arnold, Myšák, Beran, Berka, P. Svoboda (C)


Reportáž

První třetina duelu mezi Plzní a Litvínovem sice utekla rychle jako voda, žádné zajímavé pokoukání však nepřinesla. Domácí do zápasu vlétli po svém a usadili se v útočném pásmu, několik úvodních minut drželi kotouč výhradně na svých hokejkách. Zdálo se však, že Litvínovští s tímto prvotním tlakem víceméně počítali, protože si se všemi akcemi indiánů poradili s naprostým přehledem. Jedinou vážnější situaci musel hostující gólman Dominik Svoboda řešit po střele od modré čáry a teči Richarda Šeby, gól z toho ale nebyl.

Poté se ke slovu dostali také hostující hokejisté ze severu Čech. Velmi poctivě a trpělivě napadali rozehrávku Plzně, takže se modrobílí často nemohli dostat k pořádné rozehrávce. A Litvínov si připsal také několik střel, všechny však Lukáš Pilc, který hájil branku Plzně, viděl a pochytal. Kupříkladu ránu Baláže chytil do lapačky, při individuální akci Tomáše Arnolda měl zase štěstí, když hostující forvard pálil těsně vedle. Domácí si v úvodním dějství zahráli také dvě přesilovku, ani jedna se jim však nepovedla, neboť defenziva Litvínova opravdu fungovala bezvadně, takže do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhé dějství začalo podobně jako první část. Domácí byli velmi aktivní, záhy se také dostali do vedení. Běžela dvacátá druhá minuta, když se do útoku hnal Radek Mužík. Před ním upadl jeden z bránících hráčů Litvínova, domácí forvard rozehrál touš na kolegu Langa, který mu ho hned vrátil, štafetu pak přebral Adam Rohla. Ten si puk v klidu zpracoval na pravém kruhu a trefil se neomylně za záda Dominika Svobody, kotouč se odrazil do sítě o tyč. Hned o minutu později se hostující hráči dostali do přečíslení, během kterého ale pálil kapitán hostí Přemysl Svoboda těsně vedle.

Poté se na ledě hodně dlouho nic nedělo, dobrých deset minut se hráči nemohli dostat k pořádné střele. Až přišel nedůraz v plzeňské obraně, domácí beci nedokázali odpálit povalující se puk do bezpečí, čehož bleskově využil Daniel Jouza, jenž svou rychlou střelou pod ruku nedal Pilcovi šanci. A o pět minut později hosté skóre úplně otočili. Ondřej Dufek při přesilové hře vypálil z mezikruží, Lukáš Pilc díky cloně Lišky nic neviděl, puk tedy vyrazil jen před sebe. Pohotový Dufek ho dojel jako první a trefil se bez problémů do odkryté sítě. Litvínov docházel do kabin s vedením o jeden gól.

Indiáni vstoupili do třetí třetiny s přesilovkou v zádech. Tu však domácí borci nevyužili, protože obrana hostí je k ničemu nepustila. Jenže mrzet je to příliš nemuselo. Záhy totiž přišla akce po levé strany, Kremláček poslal puk na Mužíka, ten oslovil Martina Langa, který díky pěkné střele srovnal na 2:2. Poté musel čelit Pilc samostatnému úniku, který však hosté neproměnili. A tak udeřilo opět na druhé straně. K vidění byl další obrat v utkání, znovu se prosadil Martin Lang, který číhal nikým neatakovaný u levé tyče, bez problémů dorazil puk. Lang to vzal za chvilku opět na sebe, v samostatném úniku však Dominika Svobodu nepřekonal. Martin Lang si čistého hattricku přece jen dočkal, když v přesilovce nedal střelou první Dominiku Svobodovi šanci zasáhnout! Bylo to 4:2 pro Plzeň. V poslední minutě se ještě dvakrát během devíti sekund prosadil domácí Marek Princl, jenž se nejprve trefil do prázdné klece, poté překonal Dominika Svobodu perfektní ranou o břevno. Indiáni nakonec přehráli Litvínov 6:2!

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Jsme rádi za tři body. O dvou prohrách jsme potřebovali vítězství, bylo to dnes ale moc těžké. Řadu hráčů máme zraněných, ale zápas jsme zvládli, i když se nevyvíjel úplně dobře, naštěstí jsme to ve třetí třetině otočili. Rozhodující bylo, že za stavu 2:2 nedal soupeř samostatný únik a my jsme z protiútoku dali třetí gól. Tam se to lámalo.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Do doby, kdy jsme plnili a přenášeli do hry to, co trénujeme, tak jsme byli více než vyrovnaným soupeřem pro Plzeň. V utkání jsou stále bohužel nějaké situace, kdy si hráči myslím, že mohou hrát hokej, přestanou hrát pro tým a hrají si na sebe. Proto dnes odjíždíme s nulou, ačkoliv přes tři čtvrtě zápasu to vypadalo jinak. Gratulujeme soupeři a přejeme mu mnoho štěstí ve vyřazovacích bojích.

Fanshop