Zápas - mládež 07. 10. 2017, Martin Stříbrný

SDO: Zpackaná druhá třetina a prohra na ledě favorizované Plzně

P l z e ň - Starší dorostenci Litvínova se představili na ledě skvěle hrajících plzeňských Indiánů. V utkání ovšem předvedli skvělý výkon a nebýt hrubě nepovedené druhé třetiny, kterou Chemici prohráli 0:4, mohli by pomýšlet na překvapivý bodový zisk.

10., 07.10.2017
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    0:2, 4:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Altrichter (Pilc) – Houdek, Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Rozsahegyi, Kolda, Krýner, Princl, Rohla, Kolář, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba

  • Sestava hostů

    D. Svoboda (Pejsar) – Žítek, Viedemann, Bártek, Liška, Černohorský, Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, Jindra, Kysela, Dufek, Bartoš, Damašek, Arnold, Beran, Berka, P. Svoboda


Reportáž

První část duelu se překvapivě více povedla hostům. Litvínov se vedoucího celku nezalekl, na led nastoupil sebevědomě a drze. Od první minuty byl aktivnější, domácí držel dobrými zákroky Altrichter. Poté mohla přijít první šance pro Plzeň díky přesilové hře. Místo tlaku indiánů však přišly chyby v rozehrávce a hostům se povedl nevídaný kousek. Západočeši propadli na útočné modré a hokejisté ve žlutých dresech ujížděli ve dvou sami na plzeňského gólmana. Se situací si poradili bravurně a David Jindra zakončoval do prázdné brány. Místo vyrovnání však přišla další chyba domácích v téže přesilovce a Severočeši vedli o dvě branky. Dan Bartoš s Berkou vymíchali posledního modrobílého hráče a první jmenovaný z úhlu zakončil do odkryté brány.

Indiáni se v závěru třetiny lehce zvedli, ale že by Litvínov přehrávali, to by se říct nedalo. Naopak nejprve Přemysl Svoboda zakončoval z pravé strany těsně mimo, poté Bartoš sám před brankou nepřekonal bekhendem pozorného Altrichera. Plzeň mohla z ničeho nic snížit. Hostujícímu brankáři nadělal problém odraz od zadního mantinelu, kotouč se zjevil před brankou, ale Marek Princl do v tísni nedokázal dorazit do odkryté branky. Do šaten se tak šlo za stavu 0:2 z pohledu domácích a Michal Straka své svěřence jistě nepochválil.

Druhá třetina už byla úplně o něčem jiném. Na led nastoupilo jiné mužstvo, domácí začali Litvínov přehrávat. Plzeň rychle snížila, Kolda sice ještě trefil tyč, ale odražený kotouč od do brány napálil Michal Houdek. Litvínov vzápětí mohl opět vést o dvě branky, Kysela nejprve sám před Altrichterem minul a poté promáchl přihrávku při přečíslení dvou na jednoho. To bylo směrem dopředu od Litvínova v této třetině vše.

Naopak indiáni byli směrem dopředu nebezpeční a produktivní. Hajžman udržel kotouč pro Josefa Hasmana, který překonal hostujícího muže s maskou střelou nad beton. O malou chvíli později si tito dva spoluhráči role vyměnili. Hasman našel rozjetého Matěje Hajžmana, jenž krásně prokličkoval litvínovskou obranou a zavěsil pod víko. Západočeši přidali ještě jednu branku do šatny, Hajšman zavezl kotouč do pásma, našel si ho Martin Lang, který jel na Svobodu z levé strany a střelou pod horní tyč ho překonal ve druhé části počtvrté.

Ve třetí periodě se Litvínov ještě pokusil dorovnat, hrál opět aktivně a mohl snížit. Po přesilovce hostů ujel Ondřej Dufek, ale branku netrefil. Poté Bartoš zakončoval sám proti Altrichterovi, ale dobře se přesouvajícího plzeňského gólmana nepřekonal. Šance měli i indáni, Hasman nejprve netrefil kotouč před prázdnou brankou a Hajžman v přesilovce nastřelil horní tyč.

Následně šli indiáni do čtyř a to Litvínov dokázal potrestat. Jouza našel před brankou najíždějícího Ondřeje Damaška, který nehokejově dorazil kotouč bruslí do branky. Úmysl to však nebyl a branka byla ihned uznána. Hosté měli ještě čtyři minuty na srovnání, ale další šanci, ani při hře bez brankáře, si už nevypracovali. Západočeši se tak mohli radovat z vydřeného vítězství.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Po včerejším zápase, který nebyl ideální jsme čekali, že to bude vypadat nějak takhle. Přistoupili jsme k utkání špatně, začátek se nám nepovedl, po první třetině jsme prohrávali 0:2. Ve druhé části jsme to otočili na 4:2, ale třetí třetina zase vypadala špatně. Utkání se nevyvíjelo dobře, naštěstí ale dobře dopadlo. Ovšem máme z toho velice špatný dojem.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Dnes jsme neodehráli špatné utkání. První třetinu hráči plnili pokyny a i díky štěstí jsme vedli 2:0, obě branky jsme vstřelili v oslabení. Bohužel ve druhé periodě jsme neplnili, co jsme si řekli v kabině, chtěli jsme pokračovat v jednoduché hře. To se odrazilo na kvalitní hře soupeře a dostali jsme čtyři góly. Ve třetí třetině už to bylo zase lepší, ale bohužel se nám povedlo jen snížit. Při troše štěstí jsme mohli pomýšlet i na bod. Je to pro nás škoda, že jsme prohráli.

Fanshop