Zápas - mládež 15. 09. 2017, Martin Stříbrný, Adam Soukup

SDO: Litvínov prohospodařil náskok a z Kladna veze pouze bod

K l a d n o - Starší dorostenci Litvínova odehráli zajímavé utkání na ledě kladenských Rytířů. Chemici si v utkání vypracovali tříbrankový náskok. Ten byl dvěma góly Jelínka ze začátku třetí třetiny smazán, a utkání za stavu 4:4 nakonec došlo až do prodloužení. V něm byli šťastnější Rytíři, kteří si díky brance Routy připsali bonusový bod navíc.

3., 15.09.2017
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
5p 4
  • Třetiny

    1:2, 1:2, 2:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Jiroušek (Novotný) – Kvapil, Zich, Volráb, Šmatlák, Flachs – Tržil, Stůj, Bláha, Hašek, Jelínek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Frimel, Rendla, Čermák, Filip, Neiss.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Svoboda) – Žítek, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Černohorský, Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, Jindra, Kysela, Dufek, Bartoš, Damašek, Arnold, Myšák, Beran, Berka, Svoboda


Reportáž

Do zápasu vstoupili aktivněji kladenští dorostenci, ovšem jejich střelecké pokusy se v prvních minutách za brankovou čáru nedostaly. V polovině třetiny upláchl domácí obraně Myšák, jenže jeho bekhendový blafák Jiroušek zneškodnil. O chvilku později se probojoval ke střele hostující Marek Berka, který trošku se štěstím otevřel skóre utkání - 0:1. Netrvalo to vůbec dlouho a hosté měli znovu ruce nad hlavou. Po přesné přihrávce od aktivního Myšky se dostal do zakončení u pravé tyčky Jakub Beran, který neměl problém poslat puk za bezmocného gólmana Rytířů - 0:2. Ještě ale před první sirénou se podařilo našim dorostencům snížit, a to poté, co se v úniku prosadil Ondřej Bláha - 1:2.

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky jsme mohli vidět na straně Litvínova trestné střílení. Toho se ujal faulovaný Černohorský, ale jeho střelecký pokus Jiroušek parádně vyrazil. Jenže o minutku později se před brankou Kladna strhla velká mela o puk, čehož využil Ondřej Dufek - 1:3. Ve třicáté sedmé minutě se dostal do samostatného úniku litvínovský Bartoš, který na Jirouška nevyzrál. Ovšem k vyraženému puku se dostal Radek Liška, a ten nekompromisní tvrdou střelou zavěsil pod horní tyč - 1:4. Kladenští rozhodně brusle na hřebík nepověsili a po třiceti vteřinách hry si vybojovali snížení na rozdíl dvou branek, když se prosadil Petr Hašek - 2:4.

To co se kladenským dorostencům nepovedlo v předešlých dvou třetinách, povedlo se v té poslední. Hned na začátku třetí periody předvedla formace Jelínka neskutečnou kombinaci. Filip zavezl kotouč do útočného pásma, kde na poslední chvíli našel žabičkou Bláhu, ten už mohl střílet, ale místo toho ještě posunul puk právě na Šimona Jelínka. Ten už se s ničím párat nemusel a poslal puk za bezmocného brankáře Litvínova - 3:4. Po kontaktním gólu celá kladenská střídačka ožila a na zápasovém tempu to bylo jasně znát. Hned další střídání formace Filip - Jelínek - Bláha znovu úřadovala. K odražené střele od zadního mantinelu se dostal před brankovištěm nejrychleji Šimon Jelínek, který sebejistě zakončil a vyrovnal na - 4:4.

Ačkoliv ve zbytku třetinu měli Rytíři navrch, branku jsme už v základní hrací době neviděli. A tak přišlo na řadu pětiminutové prodloužení ve formátu 3 na 3. To trvalo ale jen 89 vteřin, když Jelínek našel dobře najetého Davida Routu. Kladenský útočník s číslem osmnáct na zádech pak v následném přečíslení rozhodl o vítězství Kladna - 5:4.

Fanshop