Zápasy 13. 08. 2017, Redakce

S Ambri výhra po nájezdech

Ve druhém zápase v rámci turnaje Lehner Cup ve Švýcarsku - tentokrát v Sursee - Litvínov dosáhl po 60 minutách stejného výsledku jako v sobotu v Bielu (3:3). Tým Ambri-Piotta pak zdolal v samostatných nájezdech.

Turnaj, 13.08.2017, Eishalle, Sursee, Švýcarsko
logo HC Ambri-Piotta
logo HC VERVA Litvínov
HC Ambri-Piotta HC VERVA Litvínov
3 4sn
  • Třetiny

    1:2, 2:0, 0:1 - 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hughes - Plastino, Zgraggen - Moor, Pinana - Gautschi, Jelovac - Trunz, Collenberg - Incir, Taffe, Zwerger - Berthon, Chirjajev, Lauper - Stucki, Müller, Lhoták - Trisconi, Costner, Bianchi - Hrabec. Připraven Conz. Trenéři Cereda a René

  • Sestava hostů

    Soukup – Pilař, Kubát – Gula, Dietz - Sorvik, Baránek – Doudera – Lukeš, Hübl, Jánský – Černý, Hanzl, Nicholls – Gerhát, Matai, Hořava – Jurčík, Válek, Nejezchleb. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský


Reportáž

V nedělním druhém zápase švýcarského zájezdu nastoupil místo Trávníčka Matai a hrál i Nejezchleb. Do branky se postavil Jakub Soukup.

Tým Ambri se v sobotu blýskl výhrou 5:3 nad Mannheimem, který předtím porazil Biel 4:1.

Plány na další úspěch její sestavy s hráči sedmi národností ji začal hatit Nicholls, svým už třetím gólem v Litvínově. V přesilovce zužitkoval Hanzlovu asistenci, 0:1. Oba týmy měly v této části po pěti vyloučených a na obou stranách se přesilovky dařilo využívat. Verva hrála od 4. minuty 35 vteřin pět na tři, než byl vyloučen Jánský.

Švýcaři měli ve svém středu agilního Čecha Lhotáka. Jím odpověděli soupeři rovněž v početní výhodě, ale v poslední minutě první části vrátil Vervě vedení Jánský, 1:2. Střelci přihrával Lukeš.

Ve druhé třetině se HCAP povedlo skóre otočit. Do poloviny zápasu se trefili znovu Lhoták a po něm Berton. Aby se to nepletlo, zase z přesilovek. Ambri odehrálo tuto část bez trestu, zatímco HCVL pykal hned pětkrát...

V závěrečné třetině se Vervě poměrně brzy povedlo vyrovnat Lukešovou zásluhou po Kubátově přihrávce. Byl to první a jak se později ukázalo jediný gól v zápase při plném počtu hráčů na ledě.

Nerozhodné skóre pak vydrželo až do konce základní hrací doby. Také v pětiminutovém prodloužení, do nějž hosté vstoupili v početní výhodě, gól nepadl. A tak musely o vítězi rozhodnout až samostatné nájezdy.

V nich byl žlutočerný celek úspěšnější. František Lukeš natáhl kličku do forhendu, zavěsil a rozhodl tak zápas. HCVL tím pádem v turnaji získal 3 body a obsadil (těsně) třetí příčku, za vítězným Ambri, za druhým Mannheimem, který měl o jediný gól lepší skóre, a před posledním, čtvrtým Bielem.

(Foto: Eishalle Sursee, hlavní dějiště turnaje)

Fanshop