Zápasy 14. 01. 2018, Redakce

Litvínovu scházel na Plzeň gól

Ani zlepšený výkon, čtyři vstřelené góly a závěrečná power play šest na čtyři nepomohla marodkou oslabené Vervě ve vyrovnaném utkání s vedoucím celkem tabulky k remíze po základní hrací době.

40. kolo, 14.01.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
4 5
  • Třetiny

    1:2, 2:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Kubát, Doudera – Šesták, Hunkes - Baránek, Gula – Lukeš, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Havlíček, Hanzl – Matoušek, Smolka, Havelka - Helt, Válek, Dufek. Připraveni Soukup a Franc. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Svoboda – J. Kindl, Vráblík, D. Sklenička, Jones, Moravčík, Kaňák – Kantner, Mertl, Gulaš (C) – Schleiss, Kratěna, Pour - D. Kindl, Stach, P. Straka - Kantner – Rubner, Kracík, Hollweg. Připraven Hylák. Trenéři Mar. Straka, Vlasák, Hanzlík, Čihák, Špaček


Reportáž

Na číslo osm vyšplhala litvínovská marodka před zápasem, Sørvik, Pilař, Sklenička, Černý, Jánský, Jurčík ani Vandas nemohli nastoupit, fit nebyl ani brankář Petrásek. Do branky se postavil Pavel Kantor, záda mu kryl Jakub Soukup.

Takový začátek Verva ještě neměla: po úvodním buly zaútočila, Hübl přihrál zpětně před branku volnému Lukešovi a ten švihem otevřel skóre, 1:0! Časomíra ukrojila pouhých 10 vteřin...

Už ve 4. minutě ale domácí prohráli souboj v rohu kluziště a Kratěna pak vyrovnal, 1:1.

Lukešův trest Litvínov ubránil a pozorný Kantor držel nerozhodný stav. Až Kubátovo vyloučení přineslo Stachův zásah. Minutu na to se jej pokoušel neutralizovat Gula zdálky, Svoboda vyrazil.

Druhou část otevřela Trávníčkova střela a posléze tresty obou Kindlů. Přesilovky Verva však nevyužila a tak přišel trest, Kantner měl zblízka dost času na to, aby procpal puk mezi tyčí a Kantorovým betonem, 1:3. Puk přešel brankovou čáru spíš o milimetry než centimetry... Zkoumal se záznam hry.

Ještě v téže minutě snížil Lukeš, který nabil na volej Gerhátovi a pak jeho střelu ještě tečoval (což bylo později přiznáno rozhodnutím ředitele TELH). Černožlutí odpověděli i na další zásah soupeře z Moravčíkovy hole, jen tentokrát o poznání později. V přesilovce poslal puk od modré čáry do sítě Baránek, první extraligový gól v Litvínově! 3:4.

V bojovném výkonu pokračoval tým HCVL i v posledním dějství. Kaňákův trest využil František Lukeš ke své druhé brance a po utkání se přihlásil o hattrick: "Tečoval jsem i předtím gólovou střelu Franty Gerháta, snad mi to pak přiznají... Byl by to můj první hattrick v extralize. Ale zas tak moc mě těšit nebude, protože jsme znovu o gól prohráli. Opět jsme v závěru udělali rozhodující chybu."

Tu využil při hře čtyři na čtyři Jones. Ještě za stavu 4:4 jel v oslabení sám na Svobodu Trávníček, gólman ale sklapl betony včas... Při Kindlově vyloučení pak vybídl k vyrovnání na 5:5 Lukeš Hübla, ten ale odkrytou klec těsně minul.

V 56. minutě Litvínov špatně střídal, ale pak měl ještě dost času odvolat gólmana. Power play navíc zesílilo vyloučení Rubnera v 59. minutě, ale tlak ke kýženému gólu už nevedl. Jednu mířil puk těsně vedle litvínovské branky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Po deseti vteřinách dát doma gól je začátek, který jsme doma dlouhodobě potřebovali. Bohužel pak taky přišly fauly. Změnili jsme náš systém hry a kluci si na to teprve zvykají. Od poloviny zápasu už se naše hra zlepšovala, ale po takové individuální chybě jsme si nechali dát gól. Šance na otočení jsme v power play měli, škoda. Kluky bych chtěl dnes pochválit, výkon byl minimálně bojovný. Snažili jsme se dodržovat to, co jsme si řekli v ofenzívě, na defenzívě ještě teď v týdnu, kdy bude trochu volněji, musíme zapracovat. Měli jsme málo času. Pokud budeme hrát takhle, věřím, že výsledky přijdou. Marodka? Rozhodně nehraje pro nás, ale kluci, co dnes hráli, to zvládli a ukázali, že extraligu hrát mohou. Do pátku se snad někteří obránci dají dohromady."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák: "Úvod zápasu byl pro nás opět špatný jako ve Zlíně. Po deseti vteřinách gól. Byla tam řada chyb. První třetinu jsme naštěstí otočili, ta ještě šla. Druhá a třetí třetina, to byla od nás řada nepřesností, zbytečné fauly a chyby. I přesto, že jsme uhráli tři body, které jsme venku dlouho nezískali, musíme se v tomhle zlepšit, hlavně hru s pukem."

Fanshop