Zápasy 05. 01. 2018, Redakce

Vervě znovu chyběl gól

Góly z přesilovek vyhrály Pardubice těsně bojovný zápas v Litvínově, čekání Vervy na tříbodovou domácí výhru tak stále pokračuje.

37. kolo, 05.01.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
1 2
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Hunkes, Kubát – Sørvik, Baránek – Sklenička, Pilař – Gula – Lukeš, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Hanzl, Jánský – Matoušek, Válek, Helt – Dufek, Havlíček, Smolka. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Kacetl – Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hrabal, Ščotka, Cardwell, Holland – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, J. Sýkora – Beran, Dušek, Bojko. Připraven Růžička. Trenéři Holaň, Marek, Janecký


Reportáž

Trenéři Vervy ponechali v brance ze závěru zápasu v Jihlavě Pavla Kantora a do hry poslali opět sedm obránců. Podruhé v této sezóně naskočil v útoku Helt, ve čtvrté řadě pak podruhé Havlíček a poprvé v tomto ročníku Smolka. Chyběli zranění Černý, Jurčík a Vandas.

Fanoušci Vervy nespokojeni s posledními výsledky týmu prvních deset minut nefandili. Právě v poslední minutě ticha padly oba góly první třetiny.

První možnost zápasu měl ve 3. minutě hostující Marosz, těsně minul. Litvínov zahrozil vzápětí, pak ohrozil Kacetla Gula a dotírající Lukeš. Jánský se v 7. minutě pustil sám do čtyř hráčů soupeře a protlačil se až ke střele.

V 9. minutě byl vyloučen litvínovský Havlíček, Dynamo sehrálo přesilovku dobře a Svoboda otevřel skóre. Ale těsně předtím, než začali fanoušci podporovat domácí tým, krásně vymetl šibenici Helt, 1:1. První extraligová branka juniorského reprezentanta.

Trávníčkův trest přinesl paradoxně další možnost černých, Hübl s Lukešem připravili střelu Kubátovi, která se odrazila od tyče! Jakkoli si příznivci Vervy dlouho přáli gól. V 17. minutě se vyznamenal rozklekem Kantor a pak Severočeši neproměnili první přesilovku při Duškově trestu.

Ve 23. minutě mohl svou šanci přetavit ve chvíli slávy Pavel Smolka, od modré čáry jel sám na Kacetla, ale zamířil vedle.

Za chvíli byl vyloučen Kubát a Svoboda ze své parkety dvakrát nebezpečně pálil, i s trochou štěstí Litvínov nerozhodný stav udržel. Totéž se opakovalo při Trávníčkově trestu ve 36. minutě.

Mezitím pronikl po pravém křídle k bekhendové koncovce Kubát, a potom, při druhém vyloučení Treilleho v této třetině, Jánský nezužitkoval obdobnou příležitost jako Smolka – Kacetl vyrazil.

Třetí část začala gólovou šancí hostí a pokračovala Kubátovým nedovoleným zákrokem při další možnosti Pardubic. Ve 44. minutě odjel do šatny po nárazu protihráče Jánský a při zmíněné přesilovce sehrálo Dynamo kombinaci až ke snadné koncovce Rolinka od brankoviště, 1:2.

Osm minut před koncem těsně minul po naznačení střely branku Kubát, pak se domácí museli bránit po špatném střídání. Tým držel dobrým výkonem Kantor.

Konec jako v Jihlavě: závěrečná power play, tlak, ještě v poslední vteřině střela, ale nic se neujalo... Takže porážka.

Pardubicím obdivuhodně zapadl do sestavy Svoboda z Brna, Litvínov podal bojovnější výkon, konečně Pardubicím vstřelil gól, ale s jednou brankou těžko vyhrát.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Oproti poslednímu zápasu z naší strany daleko větší snaha a bojovnost. Ale rozhodly přesilovky, nedokázali jsme ubránit první formaci soupeře. Dali nám dva góly a to utkání rozhodlo."

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Pavel Marek: "Úvodem chci poděkovat mužstvu, dnes zápas poctivě odmakalo. Bylo to hodně vyrovnané, hrálo se ve vysokém tempu, jako utkání play off - nasazení, osobní souboje. Šance byly na obou stranách. Nám se dnes dařily přesilovky, v nich jsme utkání zlomili na naši stranu. Oba gólmani podali vynikající výkony. Hodně vyrovnané utkání."

Fanshop