Zápasy 24. 11. 2017, Redakce

Litvínov přetlačil Vítkovice v prodloužení

42 minut se hrálo na Hlinkově stadiónu bez gólů. Nakonec padly tři a body se dělily. Po dvou využitých přesilovkách byli úspěšnějším celkem domácí.

25. kolo, 24.11.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
2p 1
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 1:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Doudera, Gula – Dietz, Pilař – Sklenička – Černý, Hübl, Jánský – Nejezchleb, Ihnačák, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, Válek, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Bartošák – Baranka, Hrbas – Klok, Sloboda – Výtisk, Trška – Květoň, Roman, Bartovič – Olesz, Lev, Szturc – Kucsera, Kolouch, Zdráhal – Kurovský, Jáchym, Stránský – Tomi. Trenéři Petr, Trnka, Vůjtek st.


Reportáž

Litvínov byl v první třetině aktivnější podobně jako v Pardubicích, ale stejně jako tam se gólově neprosadil.

Ve 2. minutě prohazoval Nejezchleb puk na dva volné spoluhráče před brankou, ale puk k nim neprošel. Dvě minuty na to přešel přes dva protihráče ve středním pásmu Kubát, ale koncovka nebyla dostatečně důrazná a navíc poměrně zdálky. Trávníček byl v 5. minutě atakován a zakončoval zblízka v pádu, pak ještě Bartošáka prověřil z pravého křídla a rychlé protiakce Pilař, nicméně stále 0:0.

V 9. minutě další možnost Kubáta a pak první vyloučení: 11. Trška. Kromě Hüblovy přihrávky před branku, která nenašla adresáta, z toho víc nebylo. Za hosty zahrozil v 15. minutě Szturc, proti jeho bekhendu zakročil pozorný Petrásek.

Ve druhé části přibylo vyloučených (hned osm v rovnovážném poměru 4:4), nejčastěji za držení protihráče, ale góly stále ne. Čtyři minuty měli nejprve výhodu hosté po slepených trestech Nejezchleba a Trávníčka. V asi největší možnosti promáchl puk Kolouch.

Poté hledal Hübl Jánského před brankou, ale stav se nepohnul. Ani po špatném střídání Vítkovic, ani při Kubátově vyloučení. Pak se domácím naskytla velká výhoda, Olesz a Lev poslali Vervu do 69 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovky.

Před Bartošákem se vařil led, v jednu chvíli před ním leželi dva spoluhráči, ale i po této trmě-vrmě odolal. Pak byli vyloučeni současně Výtisk a Jánský a v poslední minutě pálil vedle Jurčík. To bylo ve druhé části vše.

Třetí třetina začala Kubátovou šancí, pak si faul Slobody vykoledoval Ihnačák. Černý zblízka tlačil puk za brankovou čáru, ale Bartošákův beton byl proti. Vzápětí dobře sehráli situaci Kubát s Hüblem a Litvínov se ujal vedení, 1:0.

Tak se na ně tým HCVL nadřel, a do minuty o ně přišel... Po chybě na útočné modré čáře byl gól už za 47 vteřin připsán Květoňovi, který puk usměrnil zblízka do přesouvajícího se Petráska a do sítě, 1:1. Pak přišla série vyloučení. Po faulu Lva mohl v oslabení skórovat Kolouch, ale Petrásek zachránil.

Ke Gulovi přisedl Kubát a hosté hráli 92 vteřin pět na tři, také však neúspěšně. V jednu chvíli se rozbouřil stadión, když ležící litvínovský hráč nebyl důvodem k zastavení hry rozhodčími. Pak mohli mít stejnou výhodu 76 vteřin hráči Vervy, ale hned byl vyloučen Hübl.

Rozhodující bylo až špatné střídání Vítkovic v 60. minutě. V prodloužení z něj přidal druhý bod černožlutým Jakub Černý.

Severočeši soupeře výrazně přestříleli a body jsou nakonec cenné, zejména při vyrovnanosti tabulky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Věděli jsme o soupeři, že venku hraje výborně, vyhrál na ledě nejlepšího celku soutěže Plzně, v Brně, v Boleslavi, jestli si dobře vzpomínám. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého a to se potvrdilo. Jedna věc: nadřeli jsme se na gól a když jsme ho dali, hned při dalším střídání jsme inkasovali. Měli jsme s tím lépe naložit, neměli jsme hned dostat vyrovnávací gól. Jsem rád, že nás to nepoložilo a že jsme si to, byť v prodloužení, vybojovali a získali dva body. Byla tam spousta vyloučení a nakonec dramatické utkání."

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jakub Petr: "Za mě stručně, čeká nás dlouhá cesta, jezdíme teď pravidelně napříč republikou. Podle mě to dnes bylo takové remízové utkání. Litvínov měl takové úseky jako vždycky tady, kdy si vytvářel šance, ale neproměnil je. My jsm hrozili spíš z brejků, měli jsme tam situaci dva na jednoho, kterou jsme nevyřešili dobře. Na obou stranách byly přesilovky pět na tři, nevyužité. Do třetí třetiny nastoupil Litvínov velmi dobře, po gólu na 1:0 už jsme moc šancí neměli a se štěstím jsme po nahozeném kotouči vyrovnali. Hloupou chybou jsme si zavinili druhý gól. Pak jsou tam nějaké věci, které mi hlava nebere, to je asi tak všechno. Litvínov si nakonec asi ten druhý bod zasloužil."

Fanshop