Zápasy 20. 10. 2017, Redakce

Litvínov obral Liberec jen o bod, sahal po třech

V 58. minutě přišla Verva o vedení 2:1, ubránila oslabení v prodloužení a nakonec neuspěla v nájezdech. Skórovala i nová posila Ihnačák.

15. (CT), 20.10.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
2 3sn
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Dietz, Gula – Baránek, Pilař – Doudera – Lukeš, Hanzl, Nejezchleb – Černý, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Válek, Jurčík – Matoušek, Ihnačák, Vandas. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Will - Ševc (C), Havlín - Šmíd, Jánošík - Derner, Kolmann - Krenželok, Jelínek, Bulíř - Bartovič, Redenbach, Bakoš - Ordoš, Jašek, Lakatoš - Vlach, Špaček, Stránský. Připraven Stezka. Trenéři Pešán a Mlejnek


Reportáž

Třetí zápas za sebou doma zahájil Litvínov s oběma novici ve čtvrté formaci a hlavně Ihnačákovy přihrávky byly nebezpečné, jen jakoby ještě nenacházely porozumění u spoluhráčů.

Domácí byli v první třetině aktivnější, první tutovku ale měli hosté: Stránský v 5. minutě zakončoval zblízka po ledě, Petrásek ale dokázal puk betonem zastavit.

Gerhát na druhé straně dvakrát dorážel, bekhendem i forhendem, také Will byl pozorný. Pak stříleli nebezpečně Kubát, Lukeš i Pilař. A poslední hráč se dočkal úspěšného repete. 17,2 vteřiny před sirénou jeho ránu od modré tečoval protihráč do protipohybu gólmana a Verva vyhrála svou – jinak letos neoblíbenou – první třetinu 1:0.

I ve druhé měl Liberec zpočátku méně šancí, ale začal tou největší: Bartovič jel hned ve 21. minutě sám na Petráska, ten mu však blafák zlikvidoval. Tygři se postupně zlepšovali, dvě minuty na to vyplaval puk zčistajasna před litvínovskou svatyni, Pilař požár hasil, srazil se přitom s protihráčem a těžce se pak sbíral z ledu.

Minutu na to Havlín tvrdě atakoval nepřipraveného Matouška, pak přišly dvě odplaty a hrálo se rázem čtyři na čtyři, ven šli Ihnačák a Havlín. Bakoše vychytal Petrásek lapačkou a pak i Lakatoše, který jel zleva sám. V polovině zápasu byl potrestán Stránský, celý stadión skandovaně tleskal, ale navýšení náskoku se nedočkal.

Pak Doudera přidržel koledujícího si o faul Redenbacha a Petráskovi po ráně Krenželoka pomohlo břevno. V závěru přesilovky vyrovnal nekrytý Kolmann, 1:1. Gerhátovo vyloučení (sudí ho označoval v přímém přenosu za Gernáta) Litvínov ubránil.

Po přestávce měli černožlutí třetího vyloučeného v řadě (43. Sørvik). Litvínov zahrozil jen ve 47. minutě, kdy Gerhát přihrál Trávníčkovi před branku, ale trochu na paty a koncovka pak musela být z bekhendu a neúčinná.

Ihnačák zvedl prapor! Zleva se natlačil před gólmana a nadvakrát jej překonal, 2:1. Podobně jako proti Kometě ale Verva vedení neudržela, dvě minuty před koncem už při power play srovnal Krenželok na 2:2.

V prodloužení byl v 63. minutě vyloučen Kubát za nedovolené bránění brankáři. Jeho spoluhráči se ve třech ubránili. Nájezdy se tentokrát Krušnohorcům nepovedly, Hübl, Válek ani Hanzl neskórovali. Za bílé uspěl hned první Bulíř, ve třetí sérii pak Bakoš a ve čtvrté ještě Redenbach, čímž bylo rozhodnuto.

Litvínov byl tentokrát protivníkem přestřílen a potřetí za sebou už na druhý bod v zápase nedosáhl.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "První třetina byla z naší strany asi nejlepší. Pomohl nám i ten trochu šťastný gól do šatny. Poté šel náš výkon spíš dolů a několikrát nás podržel brankář Petrásek. Z našeho pohledu jsme z výsledku smutní. Když už se nám povedlo odskočit a dát branku na 2:1, tak jsme to v závěru měli udržet. Měli bychom si s tím umět poradit. V nájezdech nás soupeř jasně předčil, takže dnes máme bohužel jen bod."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: "Viděli jsme vyrovnaný a bojovný zápas, oba týmy do toho daly všechno. Nedaří se nám proměňovat šance. Několikrát jsme ztroskotali na domácím brankáři, zápas se mohl vyvíjet jinak. Na druhou stranu nám dnes velmi pomohl Roman Will, jehož výkon gradoval v prodloužení. Jsem rád, že jsme skvěle provedenými nájezdy získali druhý bod."

Fanshop