Zápasy 17. 10. 2017, Redakce

Plzeň poražena slovenským Forsbergem

Druhý zápas ve třech dnech a znovu za dva body. Po skalpu lídra Verva zdolala i druhou Plzeň, tentokrát výhrou bez jakékoli příchuti pelyňku... V prodloužení rozhodl z trestného střílení František Gerhát.

14. kolo, 17.10.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2p 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Dietz, Gula – Baránek, Pilař – Lukeš, Hanzl, Nejezchleb – Černý, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Válek, Jurčík – Doležal, Jícha, Matoušek. Připraveni Kantor a Doudera. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Svoboda – D. Sklenička, Čerešňák – Moravčík, Kaňák – Pulpán, Jones – Schleiss, Mertl, Gulaš – Kubalík, Stach, Indrák – Kindl, Kracík, P. Straka – Kodýtek, Preisinger, Hollweg. Připraven Sochůrek. Trenéři Mar. Straka, Vlasák, Hanzlík, Čihák, Špaček


Reportáž

Do zápasu poslali domácí trenéři po kratší pauze Pilaře a po delší už uzdraveného Hübla, jen na střídačce zůstal Doudera. Hosté se museli obejít bez Kadlece.

Utkání začalo minutou ticha, po níž diváci i potleskem uctili památku v sobotu zemřelého funkcionáře klubu ing. Petra Hojera.

První možnost měli domácí, Válek našel před brankou volného Trávníčka, ale ten klec minul. Západočeši odpověděli Kodýtkem, nastřelil – lehce z boku – pravou tyč.

První trest zapsali sudí Starkovi, Verva se dostala do tlaku i k pár střelám, ale gól z toho nebyl. Ve 12. minutě promáchl zpětnou přihrávku v dobré pozici Nejezchleb. Vzápětí šel ven Lukeš a 66 vteřin po něm Matoušek. Hosté výhodu poměrně brzy využili, z levé strany do odkryté klece zakončil Stach.

Litvínov ubránil poměrně dlouhý zbytek klasického oslabení a přidal. Dočkal se po dorážce Černého na brankovišti díky jeho šikovnosti. Plzeň pod tlakem dvakrát vyhodila na zakázané uvolnění, pak se v šancích objevil Hübl, který na Svobodu nevyzrál.

V 19. vteřině druhé třetiny ohrozil Svobodu Lukeš, za minutu byl stejný hráč vyloučen. Stach dorážel do skrumáže, to bylo hodně nebezpečné. Ve 25. minutě netrefil dobře před brankou skákavý puk Černý. Kubát na modré střílel po kličce a vyloučen byl Presinger. Lukešova bekhendová koncovka mělo blízko ke gólu, pak ale na několik minut zatlačila protivníka Plzeň.

Obrovská možnost Severočechů, Hollweg nedovoleně bránil a ve výhodě domácích Jones vyhodil puk do hlediště. 82 vteřin dvojnásobné výhody Litvínovu do vedení nepomohlo.

Ve třetí části byl Litvínov aktivnější, v 50. minutě mohl rozhodnout třeba Lukeš. Hosté ale také dokazovali svou sílu. V 53. minutě byl vyloučen Gerhát, Škoda trefila tyč, minutu na to zase pálil Hanzl...

V prodloužení hrála Verva přesilovku, ani teď ji nevyužila. Pak ale vyjel od mantinelu s pukem na holi sám na branku pozdější hrdina večera a byl faulován. V nájezdu zvolil "Forsberga" a jednou rukou zasunul puk podél brankáře za čáru!

František Gerhát: "V první chvíli jsem ani nevěděl, že to bude trestné střílení. Když jsem to zjistil, myšlenku na tohle zakončení jsem měl hned. Věřil jsem si, musím říct. V zápase, takže i na ten nájezd. Jsem rád, že to vyšlo."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Byl to dnes z obou stran takový poctivý, odbojovaný, dobrý zápas, bojovalo se o každý metr ledu. Myslím, že jsme si vytvořili o něco víc šancí, škoda, že se nám ještě něco nepodařilo proměnit. Plzeň má moře bodů, sebevědomí, ukázala to tady. Rvali jsme se o to, tímto přístupem má mužstvo na to, aby se zvedlo. Co bylo jinak, že jsme teď proti silným týmům zabodovali? Týmy Brna i Plzně hrály hokej, to taky hraje roli. Jestli teď nemáme zamotanou hlavu koho nepostavit až budeme mít nového hráče? Ne, to teď neřeším. Zdravá konkurence je vždycky dobrá. Rozhodneme se ve čtvrtek a v pátek uvidíte. Situace je taková, že Ihnačák má přiletět dnes a nevíme přesně, jak je na tom s tréninkem, ještě jsem s ním nemluvil. Vandas už je tady, dnes dobral antibiotika, takže uvidíme, týden nebyl na ledě."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák: "Viděli jsme bojovné utkání z obou stran. Věděli jsme, že už s Kometou hrál Litvínov dobře a že to tady proto nebude vůbec jednoduché. Šli jsme do vedení, snažili jsme se to držet, ale dostali jsme poměrně brzy gól na 1:1. Pak se to přelévalo, čekalo se na chybu. Nahoru-dolů, šance na obou stranách. Ubránili jsme v prodloužení tři na čtyři, pak se dopustili chyby při hře tři na tři. Nájezd to následně rozhodl."

Fanshop