Zápasy 13. 10. 2017, Redakce

Vysoká porážka ve Vítkovicích

Tři vstřelené góly, první však až za stavu 0:4. Ani ve 12. kole Litvínov nezastavil sérii porážek, inkasoval nejvíc gólů v sezóně.

12. kolo, 13.10.2017, Ostravar aréna, Ostrava-Zábřeh
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
7 3
  • Třetiny

    3:0, 3:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dolejš – Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk – Tybor, Roman, Květoň – Dej, Lev, Olesz (C) – Zdráhal, Š. Stránský, Szturc – Hudeček, Kolouch, Kurovský. Připraveni Bartošák a Puzič. Trenéři Petr, Trnka, konzultant Vůjtek st.

  • Sestava hostů

    Kantor (31. Petrásek) – Kubát, Sørvik – Doudera, Gula – Sklenička, Baránek – Dietz – Lukeš, Hanzl, Nejezchleb – Černý, Gerhát, Matoušek – Trávníček, Válek, Jurčík – Doležal, Jícha, Hořava. Trenéři Rulík, D. Stránský, Šlégr


Reportáž

Bez Hübla a Jánského a už s Kubátem nastoupil Litvínov k zápasu, do nějž oba týmy v sérii porážek (Vítkovice s pěti) postavili od začátku jiné gólmany než v předchozím utkání. Hosté Kantora, který ve Vítkovicích před dvěma lety chytal, a domácí Dolejše, který posledně střídal Bartošáka.

Špatné začátky Vervy? Žádná změna, naopak. V souboji syna a otce Stránských, hráče Vítkovic Šimona a trenéra Vervy Darka, byl brzy spokojenější ten první.

Na úvod sice zahrozil Litvínov po tečovaném Gulově nahození od modré čáry, ale chvíli na to modří zachytili Válkovu rozehrávku ve středním pásmu, Dej uvolnil do sóla Lva, který poslal puk bekhendem zblízka nahoru, 1:0.

Lukeš dostal nabito, ale dobře netrefil puk, Jurčík v 9. minutě mířil v dobré pozici vedle. V polovině třetiny prošla do sítě Slobodova rána od modré tečovaná Klokem, 2:0. Hanzlův sražený puk málem překvapil Dolejše a Lukeš jej vzápětí trefil. Na druhé straně jel na Kantora sám zčistajasna Olesz a přestřelil.

Sorvik musel ven za vysokou hůl a 43 vteřin poté k němu přisedl Baránek. Přesilovku pět na tři z dorážky využil Tybor. Co s takhle rozehraným zápasem?

Přeskupit sestavu a zkusit jej zdramatizovat. Šance se k tomu naskytla hned ve 21. minutě po Lvově vyloučení. Vítkovice dokonce drahně času hrály s jedním hráčem bez hole, ale nic z toho nebylo. Gula od modré čáry prudce orazítkoval tyč...

Pokračující tlak Vervy vyústil v šanci Hanzla, který byl vzápětí vyloučen. Jen co se vrátil do hry, jel na Kantora sám Tybor a lehnoucího si gólmana přehodil, 4:0. Lukeš a pak hlavně Gula své možnosti neproměnili, až se konečně trefil Doležal. Dvě minuty na to už ale překvapil Kantora ranou nahoru Hudeček a žlutí vystřídali gólmany.

Autor gólu HCVL také zahřál trestnou lavici, ale Litvínov se ubránil a sám udeřil po pěkné kombinaci. Zdráhala vrátila předčasně do hry trojice Kubát, Hanzla a Lukeš, po třech křížných přihrávkách Lukeš zakončoval do odkryté klece. Čtyřgólový náskok vrátil domácím. Kolouch a konec třetiny strávili Severočeši v oslabení po vyloučení Hořavy, který zalehl brankáře.

Ve třetí části se už zápas pouze dohrával. Litvínov nevyužil tresty Výtiska (během něj marně reklamoval Kubát zásah protihráče ve svém obličeji) a Kurovského. Ba co víc - při druhém inkasoval. V oslabení se trefil Dej. V předposlední minutě ještě alespoň korigoval a konečný stav stanovil Hanzl.

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jakub Petr: "Viděli jsme zápas Litvínova na Spartě a tu spoustu šancí, co tam Litvínov měl. Známe kvalitu jeho hráčů. Náš dnešní výkon nebyl srovnatelný se zápasem s Olomoucí, to musím říct, i když jsme minule prohráli a dnes dali sedm gólů a vyhráli. Takovou kvalitu v útoku a v přesilovkách, jakou dnes tady soupeř ukázal, u nás žádné mužstvo nepředvedlo, a to neříkám proto, že se s Darkem známe. Zaplaťpámbu, že se nám dnes dařilo střelecky. Jsme určitě rádi, že jsme po pěti zápasech zase vyhráli, ale kvalita a základ našeho výkonu nebyly takové."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Jeli jsme sem se záměrem navázat na povedenou třetí třetinu na Spartě. K výsledku 3:0 není pak moc co dodat, záměr nám evidentně nevyšel. Ve zbytku utkání strašná spousta chyb a špatných rozhodnutí ve hře. Proto takový konečný výsledek. Jednu věc bych chtěl zmínit: nesmírně si vážím nemalého množství fanoušků, kteří za námi přijeli přes celou republiku a i za toho příšerného stavu se mužstvo stále snažili povzbudit. Tímto bych se jim chtěl omluvit. Zápas proti synovi? Já mám svou zodpovědnost v Litvínově, on se snaží pomoci tady týmu a prosadit se. Je to pro mně pikantní, rád se na něho jezdím dívat, ale dnes jsem si to nijak neužil, protože výsledek je takový jaký je a v zápase navíc nemám čas, pozoruju a starám se hlavně o svoje beky."

Fanshop