Zápas - mládež 29. 01. 2017, Martin Stříbrný

Klání bohaté na góly pro Hradec, dorostenci podlehli těsně 5:6

H r a d e c K r á l o v é - Již od samého začátku nedělního duelu bylo patrné, že souboj mezi Hradcem a Litvínovem rozhodně nebude chudý na góly. Pod Bílou věží bylo k vidění nakonec celkem jedenáct branek, z nichž hned šest skončilo v hostující síti a z těsného vítězství 6:5 se tak mohli radovat Východočeši. Ti v utkání těžili především z výborných vstupů do jednotlivých třetin – v úvodních dvou minutách každé dvacetiminutovky totiž vstřelili rovné dvě třetiny svých gólů.

Nadstavba, 29.01.2017
logo Královští lvi Hradec Králové
logo HC VERVA Litvínov
Královští lvi Hradec Králové HC VERVA Litvínov
6 5
  • Třetiny

    3:2, 2:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vacek – Heligr, Řehák, Junek, Naar, Janoušek, Perička, Bieniek – Da. Šedivý, Hynek, Soukup, Kašpar, V. Síla, Jušta, Záliš, Janda, Morong.

  • Sestava hostů

    Zelenka (od 21. Klika) – Jonák, Šubrt, Kroupa, Najman, Miškovič, Žítek – Fišer, Bartoš, Jindra, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.


Reportáž

Slušné tempo první třetiny přineslo pět branek

Jestli něco diváci ve FORTUNA aréně v první třetině pociťovali, pak to rozhodně nebyla nuda. Za dvacet minut hry totiž bylo k vidění hned pět branek! V rozmezí 63 vteřin se hned v samém úvodu dostali zásluhou Vojtěcha Síly a Martina Soukupa do dvoubrankového náskoku domácí. Ti měli posléze k dispozici i dvojnásobnou přesilovku, kterou však nezužitkovali. Naopak chvíli nato ujel ve vlastním oslabení litvínovský Dan Bartoš a rázem bylo sníženo – 2:1.

Tento počin však nebyl po vůli Hradeckých, kteří tu samou přesilovku sice ještě přetavit v gól nedokázali, chvíli po jejím vypršení se už ale radovat mohli. Vyražený kotouč si u levé tyče našel Jakub Naar a neomylně ho dopravil do sítě – 3:1. Ani to však ještě nebylo z první periody vše. Odraženou střelu si totiž dokázal najít na druhé straně i hostující Vojtěch Kysela, který doklepl puk do odkryté části hradecké klece. Do kabin se tak odcházelo za stavu 3:2 pro Lvy.

Východočeši využili přesilovku a navýšili své vedení

Také prostřední dvacetiminutovka začala pěkně zostra a již po dvanácti vteřinách hry musel lovit puk ze sítě střídající brankář hostí Klika. Do přečíslení se totiž dostalo domácí duo Morong – Vojtěch Síla, přičemž druhý jmenovaný udělal rychlou kličku a zasunul puk kolem betonu do brány – 4:2. Jenže neuběhly ani dvě minuty a už to bylo znovu jen o gól, když přesně pod horní tyč mířil z první Jakub Beran – 4:3.

Krátce před polovinou základní hrací doby měli Hradečtí možnost přesilové hry, s níž naložili, jak nejlépe mohli. Litvínovský gólman měl zakrytý výhled, čehož svou dělovkou od modré čáry využil Tomáš Janoušek – 5:3. Hra byla v následujících chvílích poněkud rozkouskovaná častými vyloučeními, ani jeden z týmů však již této situace využít nedokázal. I když Lvi měli k dalšímu gólu velmi blízko – v oslabení totiž Morongovu střelu vyškrábl na poslední chvíli Klika betonem a do druhé sirény se tak skóre nezměnilo.

Litvínov mocně dotahoval, Lvi si ale výhru pohlídali

Stejně jako v začátku druhé dvacetiminutovky, mohla i v úvodu té třetí dvojice Morong – Vojtěch Síla zopakovat gólovou trefu v přečíslení. To by se ovšem proti střele druhého jmenovaného nesměl stihnout přesunout brankář Klika. I přesto se ale domácí z branky záhy radovali, a to zásluhou Jaroslava Kašpara, který využil Sílovy nahrávky zpoza brány – 6:3. Na druhé straně musel nebezpečnou situaci hasit po své rozehrávce Vacek, jenž obětavým skokem nakonec dokázal zabránit Bartošovi v zakončení do prázdné svatyně.

Proti přesilovkové střele z hole Davida Jindry byl už ale hradecký muž v masce krátký a Litvínovští snížili na 6:4. Na Severočeších byla vidět touha o vstřelení kontaktní branky, kterou se jim nakonec povedlo proměnit v realitu. Vyraženou střelu si na pravé straně našel Jakub Šarlinger, jenž vrátil hostům naději na body – 6:5.

Při litvínovské power-play málem Lvi doplatili na svou nepřesnou rozehrávku, s Bartošovou ranou z první si ale Vacek poradil a do závěrečné sirény již Hradečtí své těsné vedení nepustili. Díky třem bodům se navíc posunuli na čtvrté místo nadstavbové skupiny A, kde mají nyní jednobodový náskok právě před Severočechy.

Ohlasy

logo Královští lvi Hradec Králové

Královští lvi Hradec Králové

Petr Luštinec (Mountfield HK): Chtěl bych kluky pochválit, protože to, co jsme si řekli na poradě, jsme dnes plnili. Nějaké chybičky tam ale ještě pořád byly. Věci, které hodně trénujeme, se konečně začínají objevovat i v zápasech. Důležité bylo, že jsme měli výborné vstupy do jednotlivých třetin, kdy jsme dali rychlé góly. Litvínov na ně sice odpověděl, ale my jsme vždy odskočili na rozdíl dvou branek. To bylo podle mého rozhodující, dokázali jsme si vždy udržet odstup. Závěr bych sice trochu hektický, kluci ho ale zvládli a jsme rádi za tři body.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Myslím, že dnes se v Hradci odehrálo velmi dobré utkání. Bohužel jsme do něj ale nevstoupili dobře a mysleli si, že vyhrajeme bez práce. Hradec hraje velmi dobře a určitě si dnes vítězství zasloužil. My jsme zlepšili výkon až ve třetí třetině, kdy jsme začali dodržovat věci, které jsme si řekli. Power-play už je pak hra o štěstí. Já osobně jsem spokojený pouze s výkonem předvedeným ve třetí třetině. Je to pro nás obrovská škoda, Hradci ale samozřejmě gratulujeme, protože hrál velmi dobře.

Fanshop