Zápas - mládež 03. 02. 2017, Martin Stříbrný

Junioři neporazili třináct slávistů a značně si komplikují cestu do play-off

P r a h a - V roli favorita mířili litvínovští junioři na led pražské Slavie. Slávisté navíc do utkání nastoupili pouze s dvanácti bruslaři, čímž se šance na vítězství Litvínova výrazně zvýšili. Chemici ovšem svou roli nepotvrdili a po porážce 4:6 si značně zkomplikovali cestu do play-off. Utkání se i přes porážku velmi povedlo Janu Dufkovi, který se dvěma góly a jednou asistencí podílel na většině branek svého týmu.

37. kolo, 03.02.2017
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    0:2, 3:1, 3:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vacula – Rittig, Valík, Zderadička, Chvála – Šmerha, Furch, Netolický – Matějka, Kohút, Kolouch – Mareček, Šergl

  • Sestava hostů

    Š. Havlík – Urbánek, Macháč, Franc, D. Havlík, Březák, Brejžek, Dvořák – Kučera, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek, Havelka


Reportáž

Sešívané skolila před zápasem s Litvínovem marodka a do utkání tak museli nastoupit v okleštěné sestavě. V červenobílých dresech se po ledové ploše v Edenu prohánělo jen čtrnáct, dvanáct hráčů v poli a dva gólmani.

Možná i proto otevřeli skóre zápasu hosté. Jan Dufek ujel slávistickým obráncům a v úniku si poradil i s Vaculou, kterému zasunul kotouč mezi nohy.

A do přestávky to bylo o dvě branky, když si Jan Dufek vybruslil s pukem na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil. Jeho pumelice se otřela o horní tyčku a skončila v síti Slavie. Vacula tak musel lovit puk ze sítě dvakrát, i když předvedl v úvodním dějství výborný výkon a hodněkrát podržel svůj tým.

Krátce po přestávce přišlo snížení při přesilové hře Slavie. Sešívaní vyhráli buly v útočném pásmu. Daniel Kolouch se nejlépe zorientoval před Havlíkem, našel si prostor a dorazil kotouč za záda hostujícího gólmana.

Pak přišel moment, který slávisty nepotěšil. Netolický se srazil za bránou Litvínova s Furchem. Druhý jmenovaný zůstal ležet na ledě, ale rozhodčí si ho nevšímali a nechali pokračovat ve hře. Žlutočerní pak nabídnutou „přesilovku“ využili, když vymetl od modré pravou šibenici Vaculovy klece Jan Bárdoš.

Snížení v přesilovce a nakonec i vyrovnání

Chvilku nato vychytal několika rybičkami Vacula hostujícího Chmelaře a přišlo snížení, které přišlo opět v početní výhodě. Šmerha nahodil kotouč na branku v roli falešného beka a k dorážce se dostal Lukáš Netolický, jenž chvíli podržel kotouč a nakonec zasunul jej bekhendem za záda Havlíka, který byl v brankovišti rozhozený.

A před sirénou přišlo vyrovnání. Tomáš Šmerha se hnal na Šimona Havlíka, který vyjel z branky, aby slávistovi odpálil kotouč před nosem, jenže trefil jen hokejku sešívaného útočníka. Puk se odrazil k pravému mantinelu, Šmerha ho dojel a z ostrého úhlu trefil odkrytou svatyni Litvínova.

Na začátku závěrečné periody narazil Netolický protihráče v jízdě na mantinel a dostal trest ve hře. Pětiminutové oslabení ale sešívaní zvládli na jedničku, navíc se ujali vedení.

Tomáš Šmerha vystihl na modré čáře rozehrávku beků a dostal se do samostatného nájezdu, v němž vymíchal Havlíka a zasunul puk mezi jeho betony.

A v půlce třetiny si udělal před Havlíkem prostor David Matějka, jenž dostal zpoza branky výbornou přihrávku od Kohúta a doklepl kotouč do sítě.

Naděje Litvínova utnul třetím gólem Šmerha

Přesně minutu před závěrečnou sirénou ovšem hosté vykřesali naději na vyrovnání. Martin Havelka se protáhl do pásma po pravé straně, jeho pokus sice ještě Vacula vyrazil, ale Chvála si nešťastně srazil kotouč do vlastní sítě.

Žlutočerní zkoušeli v závěru zápasu odvolat gólmana, ale Tomáš Šmerha získal kotouč ve středním pásmu, projel do pásma podél levého mantinelu a do prázdné sítě zkompletoval hattrick. Tři body tak zůstaly v Praze.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Petr Novák (HC Slavia Praha):„Klukům musím poděkovat, protože jsme začínali zápas ve dvanácti. Musím před nimi smeknout a ještě jednou jim poděkovat, že jsme vyhráli. Utkání rozhodla bojovnost, nasazení a charakter z naší strany. Přístup hráčů byl výborný a podle toho vypadá i výsledek.”

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): „Nemám, co bych k tomu řekl. Slavia byla lepší.”

Fanshop