Zápas - mládež 26. 01. 2017, Martin Stříbrný

JUN: Chemici ve vyrovnaném utkání padli proti Pirátům 2:3

C h o m u t o v - Junioři Litvínova odehráli důležité utkání na ledě Chomutova. V zápase proti sousedovi z tabulky byl k vidění vyrovnaný, ofenzivní hokej plný šancí. Po vyrovnaném průběhu nakonec byli šťastnější Piráti, kteří si díky vítězné brance ve třiapadesáté minutě připisují tři veledůležité body.

36. kolo, 26.01.2017
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    0:0, 2:2, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pavlát (Běhula) – Buchtela, Hlaváček, Kopic, Novák, Lidák "C", Smutný, Hajič – Lauko, Polák, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš "A", Svoboda, Šilar, Wágner, Adámek "A".

  • Sestava hostů

    Havlík (Kožnar) – Urbánek, Machač, Franc "A", Havlík, Březák "C", Brzek, Brejžek, Dvořák – Schmidmayer, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek.


Reportáž

Piráti vstoupili do utkání početní výhodou, kterou ovšem nedokázali využít, i když náznaky tam byly. Zejména individuální akce Lauka, jenž oklamal několik protihráčů, ale do zakončení se nedostal. Před polovinou utkání se dostali Piráti do úniku dvou na jediného obránce. Celou akci vzal na sebe Palička, jenže nezakončil vůbec přesně.

Ve čtrnácté minutě měl dost práce brankář Pavlát. Za domácí zadáky se dotal Brejžek, jenž svým pokusem chomutovského brankáře zaměstnal. O pár chvil později orazítkoval litvínovskou klec svým pokusem urostlý bek pirátské sestavy Marcel Hlaváček.

Druhou část začali chemici v oslabení, neboť v závěru byl vyloučen Franc. A byli to právě hosté z Litvínova, kteří měli první velkou šanci. Tomáš Fencl zůstal úplně zapomenutý za chomutovskou obranou. Dostal se do velmi dobré příležitosti, jenže na Pavláta ani nadvakrát nevyzrál. Tak přišel trest při dalším vyloučení hostí. Havlíka překonal Ondřej Buchtela, který střelou z levého kruhu uklidil puk do litvínovské branky – 1:0.

Domácí hokejisté měli okolo poloviny utkání dvě velmi slibné příležitosti. Nejprve Palička předkládal puk lépe najíždějícímu spoluhráči Svobodovi, který ale puk vůbec netrefil a ze slibné šance domácích nic nebylo. Krátce na to obral litvínovskou obranu o kotouč Lauko, krásnou kličkou se zbavil posledního obránce, jenže jeho pokus bekhendem brankář Havlík zneškodnil.

Opět se potvrdilo nedáš - dostaneš. Po promarněných šancích Pirátů dokázali Litvínovští vyrovnat. Jícha předložil puk Janu Chmelařovi, který vystřelil. První střela litvínovského útočníka byla zblokována a puk se mu odrazil přímo na hůl a svou druhou střelou už srovnal stav zápasu na 1:1.

Vyrovnaný stav platil jen chvíli. František Wágner se v mezikruží zbavil protihráče efektivní kličkou a pohotovou střelou vrátil Pirátům jednobrankové vedení – 2:1. Chemikům se podařilo ještě do druhé sirény opět vyrovnat brankový účet. Litvínovští ujeli do protiútoku tří proti dvěma domácím. Střelu Jiřího Horáka brankář Pavlát vyrazil, jenže pouze na hůl Zdeňka Vébra – 2:2.

O dvě minuty později mohl skórovat chomutovský Adámek, jenž si ale na Havlíka nepřišel. V třiapadesáté minutě odskočili domácí potřetí v utkání do vedení. Hajič předložil kotouč lépe postavenému Martinu Tůmovi, jenž na zadní tyči neměl problém poslat puk do odkryté části branky – 3:2.

Litvínov mohl záhy odpovědět. Jan Dufek obdržel puk lobem přímo na čepel své hole a rázem byl za domácími obránci. Ve finální fázi ale hostujícímu útočníkovi puk sklouzl a brankář Pavlát si tak mohl připsat další úspěšný zákrok. Chomutovští si už závěr utkání pohlídali a nepovolili chemikům potřetí vyrovnat, i když hosté hráli necelou minutu v šesti. Piráti díky výhře přeskočili svého rivala v tabulce.

Fanshop