Zápas - mládež 21. 01. 2017, Martin Stříbrný, Sabina Šťástková

JUN: Litvínovští sfoukli Spartu a berou tři veledůležité body

L i t v í n o v - Základní část české nejvyšší hokejové soutěže juniorů pomalu ale jistě míří ke svému konci. Litvínovští junioři se po vítězství 7:4 nad Spartou opět dostali do vyvolené osmičky, která si zajistí místenku v play-off.

35. kolo, 21.01.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
7 4
  • Třetiny

    2:0, 3:1, 2:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík Š. (Chour) – Urbánek, Macháč, Franc ''A'', Havlík, Březák ''C'', Brzek, Dvořák – Schmidmayer, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha

  • Sestava hostů

    Wolf (Švehlák) – Janda, Eliáš, Jeřábek, Duben ''C'', Vandas – Kern, Jandus, Svoboda, Seniov, Jašso, Maršoun, Kulda ''A'', Pejchal, Chlouba, Krátký


Reportáž

Dnešní utkání načali lépe domácí hráči, kteří byli u kotouče častěji a hned několikrát tak ohrozili branku Sparty. Brankové skóre zápasu otevřel Zdeněk Vébr, který se z levého kruhu napřáhl a svou přesnou střelou rozvlnil síť za zády brankáře hostí Wolfa. Litvínov časem nemarnil a pokračoval v nastoleném tempu. O necelou minutu později se mladí Chemici radovali znovu. Brzek dobře našel Karla Schmidmayera, který poslal kotouč do volného levého růžku hostující klece. V první třetině už žádná další branka nepadla a Litvínov tak šel do šatny s dvoubrankovým vedením v zádech.

Do úvodu druhé třetiny domácí opět vlétli a pouhých sedmačtyřicet vteřin po úvodním buly mohla na střídačce domácích vypuknout další radost. Jan Chmelař si našel ideální střeleckou pozici, ze které se trefil přesně mezi betony hostujícího strážce svatyně Wolfa. Chvíli poté se domácí hráči dočkali další příležitosti, kterou jim Sparta nabídla. Hostující hráč Svoboda po svém faulu zažíval horké chvilky na trestné lavici. Litvínovský kapitán Jakub Březák se této šance chopil a střelou od modré čáry poslal svůj tým již do čtyřbrankového vedení. Po čtvrtém litvínovském gólu došlo na výměnu ve sparťanské brance. Do hostující klece se postavil Štěpán Švehlák a Sparta doufala v obrat. Krátce po té se hákováním provinil domácí Bárdoš a pro Spartu svitla naděje. Hosté se sice snažili, ale domácího Havlíka prostřelit nedokázali. Sparta dál marně hledala recept na domácího Šimona Havlíka. Za to domácím se novou sílu Sparty v podobě Štěpána Švehláka překonat podařilo. Již podruhé v zápase se na listinu úspěšných střelců zapsal Karel Schmidmayer, jenž našel mezírku mezi betony Švehly. Za deset sekund po litvínovské brance se poprvé v zápase prosadila i Sparta. Martin Svoboda svou rychlou střelou donutil Šimona Havlíka poprvé v zápase kapitulovat a snížit tak na 1:5. Domácí Fencl se s koncem třetiny provinil podražením a Sparta mohla skóre dál snižovat. Přesilová hra jí ovšem nevyšla a Litvínov do šatny odcházel již se čtyřbrankovým vedením.

Sparta do třetího dějství vstoupila o mnohem lépe než do předchozích dvou. Hostující Radek Jeřábek se trefil přesně pod břevno a Šimon Havlík tak musel puk z litvínovské klece lovit podruhé. Pražané se tak dostali na rozdíl tří branek. Posledních šest minut zápasu bylo opravdu divokých a o góly nebyla nouze. Litvínov opět zvýšil své vedení na tři góly. Tomáš Fencl si pomohl tyčkou brankou, pomocí které puk dopravil do hostující klece. Sparta své zbraně ale neskládala. Martin Svoboda z levého kruhu překvapil domácího gólmana Šimona Havlíka. Tento gól Spartu nastartoval. Hosté se dostali již na rozdíl pouhých dvou branek. Šimon Havlík byl bez své hokejky a toho Tomáš Jandus využil, když kotouč dopravil za záda litvínovského gólmana. Sparta tak byla při chuti a v závěru zápasu to ještě zkoušela v šesti! Náskok domácích už byl ale příliš velký a Litvínov si už vedení pohlídal. Deset sekund před koncem zápasu výhru domácích zpečetil gólem do prázdné branky Tomáš Fencl. Litvínov si tak po výhře 7:4 připsal do našlapané tabulky cenné tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Začátek zápasu nám vyšel přesně tak, jak jsme si představovali. V polovině zápasu jsme trochu vypadli z tempa a Sparta vyrovnala hru. Ke konci jsme bohužel úplně přestali hrát, dostali dva góly a začali se strachovat o výsledek. Jinak jsme ale strašně rádi za tři body, což je hlavní.