Zápas - mládež 14. 01. 2017, Martin Stříbrný

JUN: Chemici neměli proti sebevědomému Hradci šanci

H r a d e c K r á l o v é - Ani ve druhém utkání ve třech dnech neodkázali litvínovští junioři bodovat. Dnes zajížděli na led hradeckých Lvů, kteří si s Chemiky bez problémů poradili a zvítězili vysoko 6:2. Jediným přesným střelcem Litvínova byl nejproduktivnější hráč týmu Josef Jícha.

33. kolo, 14.01.2017
logo Královští lvi Hradec Králové
logo HC VERVA Litvínov
Královští lvi Hradec Králové HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    3:0, 0:0, 3:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bartozel – Hroudný, T. Kynčl, Gaspar, Šalda, J. Moník, Bureš – Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik, J. Dvořák, F. Moník, Hofman, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Pažourek.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík – Urbánek, Macháč, Franc, D. Havlík, Brzek, Brejžek, O. Dvořák – Schmidmayer, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelář, Horák, Jícha.


Reportáž

Jasná převaha Lvů znamenala třígólové vedení

Hradečtí vstoupili do první periody o poznání aktivněji, než jejich severočeský soupeř. Gólovou radost mohl jako první v zápase okusit Dvořák, který se ve druhé minutě dostal nikým neatakovaný k dorážce v prostoru před brankovištěm, ale svým pokusem jen nechal vyniknout Havlíkovu lapačku. Skóre se měnilo až v minutě desáté, když domácí využili přesilovou hru. Po přesné Zahradníkově střele neměl se zakončením problém Tomáš Kynčl a poslal svůj tým do vedení – 1:0.

Od první trefy uběhlo pouhých sedmnáct sekund a Mountfield se radoval podruhé. Nenápadná střela Kryštofa Hroudného skončila až za zády bezmocného brankáře, který přes shluk hráčů nemohl nic vidět – 2:0. Převaha Lvů neuhasínala a dál zaměstnávala obranu hostí, za to na druhé straně Bartozel byl téměř bez práce. Výbornou třetinu dokonal Hradec jedenáct vteřin před koncem, když využil druhou přesilovou hru. Štohanzl posílal puk před brankoviště a díky šťastnému odrazu od brusle Michaela Gaspara se domácí radovali potřetí – 3:0.

Bezgólová třetina mnoho atraktivity nenabídla

Litvínov se do druhé třetiny zvedl a přestávka mu evidentně prospěla. Hra se díky zlepšenému výkonu vyrovnala a v úvodu této dvacetiminutovky byl v permanenci hlavně hradecký Bartozel. Se všemi pokusy Severočechů si ale s přehledem poradil a držel tak svůj tým stále v třígólovém vedení. Nutno však dodat, že naopak Hradečtí po výborné první třetině polevili a šancí měli o poznání méně než v první části.

Příležitosti na snížení skóre měli hosté i díky dvěma přesilovým hrám, na hradeckou bránící čtveřici ale vyzrát nedokázali. Největší šanci ke skórování měl v osmadvacáté minutě Dvořák, ale po krásné individuální akci byl těsně před zakončením faulován a místo gólu tak následovala jen další početné výhoda. Tu však, stejně jako Litvínov, nedokázal Mountfield využít a stav se tedy nezměnil.

Poslední třetina přinesla gólové hody

Úvod závěrečné části pokračoval ve stejném duchu, jako ve třetině předchozí. V třiapadesáté minutě ale z ničeho nic udeřili hosté, konkrétně Josef Jícha. Své sólo zakončil povedeným blafákem a snížil stav utkání na dvougólové manko – 3:1. Ze vstřelené branky se ale hosté dlouho neradovali. Po dvaceti vteřinách využil neočekávaného odrazu před brankoviště Martin Štohanzl a tváří v tvář Havlíkovi nekompromisně zavěsil pod horní tyčku – 4:1.

Neuběhly ani tři minuty a Lvi znovu slavili. Aleš Dufek vystihl rozehrávku litvínovské obrany a svůj únik proměnil přesnou střelou pod Havlíkovu lapačku – 5:1. Domácí tým zkušeně kontroloval hru a s pomocí jistého Bartozela kráčel za vítězstvím. To svou trefou ještě podtrhl Kryštof Pažourek, který šikovně sklepl plachtící kotouč – 6:1. Skóre zápasu dokázal druhou trefou zkorigovat Josef Jícha, čímž stanovil konečný výsledek zápasu – 6:2.

Ohlasy

logo Královští lvi Hradec Králové

Královští lvi Hradec Králové

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas, protože Litvínov se drží v elitní šestce týmů a myslím si, že jsme to zvládli dobře. Dokázali jsme proměnit přesilové hry a šance, to bylo hodně důležité. Stav 3:0 jsme drželi skoro polovinu zápasu, pak tedy soupeř i díky našemu podcenění stav gólem zkorigoval. My jsme pak ale znovu odskočili a to rozhodlo zápas. Pak už se vlastně jen dohrávalo, kluci si i vyzkoušelo něco, co bychom za jiného stavu třeba ani vidět nechtěli. Jak ale říkám, za vítězství 6:2 jsme moc rádi a máme důležité tři body do tabulky.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Myslím si, že dnes to bylo jednoznačné. Hradec byl lepší, dobře bruslil a díky tomu i zaslouženě vyhrál.

Fanshop