Zápas - mládež 17. 12. 2016, Eliška Mrázková

Chemici zdolali Vítkovice v prodloužení a odnáší si důležité 2 body

L i t v í n o v - Litvínovští junioři dnes odehráli zajímavé utkání proti Vítkovicím. První třetina Litvínovu nevyšla, ve zbytku utkání ale dokázali vyrovnat a utkání nakonec došlo až do prodloužení. V něm velmi rychle rozhodl Jan Bečvář, a litvínovští se tak mohli radovat ze zisku dalších dvou důležitých bodů!

27. kolo, 17.12.2016, ZS Ivana Hlinky Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
5p 4
  • Třetiny

    1:2, 3:1, 0:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Kovařík) – Urbánek, Macháč, Franc ''A'', Havlík, Březák ''C'', Brzek, Brejžek, Dvořák – Kučera, Schmidmayer, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař ''A'', Horák, Jícha

  • Sestava hostů

    Daňa (Kardinál) – Šendera ''C'', Weintritt, Mrowiec, Štěpánek, Gabrhelík, Malík – Hartmann, Spratek ''A'', Blaško, Raška, Maxner, Malina, Baláž, Kmošek, Šala


Reportáž

Na začátku utkání se dostal k více šancím Litvínov, ale nedokázal ani jednu využít. Ve 4. minutě dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění Martin Brejžek, a Vítkovice si tak zahráli první přesilovou hru, kterou však nedokázali využít. V polovině třetiny měli velkou šanci na zakončení domácí, když Brzek přihrál Chmelařovi, jenž vypálil z pravého kruhu, ale trefil boční tyčku brány a skóre se tak nezměnilo. Ve 14. Minutě se na ledě vedli dlouhé diskuse zda Matěj Šala trefil tyčku, nebo se kotouč dostal až za brankovou čáru, ale rozhodčí potvrdili platnost gólu. O 4 minuty později Vítkovice navýšili své skóre. Ján Blaško poslal z pravého kruhu přesnou střelu mezi Havlíkovy betony, a hosté tak šli do dvoubrankového vedení. Domácí však dlouho neváhali a za pár vteřin byla na ledě k vidění střela Ondřeje Dvořáka , která se odrazila od horní tyčky brány až za Havlíkova záda a do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

V prvních minutách druhé třetiny zkusil své štěstí Štěpánek, jenž vystřelil od modré, ale o chlup minul. V osmé minutě zalehlo několik hráčů Havlíka. Než se domácí brankář vzpamatoval, vítkovický útočník Vlastimil Malina na něj poslal tvrdou střelu, která se dostala až do brány a zvýšila náskok Vítkovic. O chvíli později se nepovedlo ležícímu Daňkovi zachytit kotouč, jenž na něj poslal Tomáš Fencl a domácí opět snížili vítkovický náskok. Na konci třetiny byli spíše úspěšnější Litvínovští, protože se jim podařilo vstřelit hned dva góly. Nejprve prostřelil Daňu Štěpán Urbánek a poté se střela Jana Bárdoše odrazila od boční tyčky brány mezi Daňkovy betony, a Litvínov de dostal do jednobrankového vedení.

Ve třetí třetině Litvínov nevyužil své přesilové hry. V 7. minutě se radovala vítkovická střídačka, když se střela Radima Štěpánka odrazila od tyčky do brány. Vítkovičtí tak srovnali skóre a zdramatizovali zápas. Po zbytek utkání se snažili obě mužstva vstřelit rozhodující gól, jenže ani jednomu týmu se nedařilo zakončit. Pár minut před koncem nebyl Vítkovicím uznán gól, protože domácí brankář byl po nárazu bez helmy. Poslední šanci za Litvínov dostal ještě Jiří Horák, jenž jel trestné střílení, ale nepřekonal Daňovy betony. A šlo se tak do prodloužení!

Prodloužení bylo velmi rychlé. Ve 36. vteřině Daňa nedostatečně vyrazil kotouč, čehož využil Jan Bečvář, jenž poslal puk do horního růžku brány a zajistil Litvínovu vítězství a 2 body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Dneska jsme měli dost velkých šancí, aby jsme rozhodli o vítězství v základní hrací době. Soupeř nám dal z pár šancích góly a my jsme to museli dohánět. Naštěstí se nám ale podařilo rozhodnout v prodloužení a můžeme se radovat z vítězství.

Fanshop