Zápas - mládež 11. 12. 2016, Martin Stříbrný

Junioři pod Ještědem zazářili a okradli Tygry o všechny tři body

L i b e r e c - Litvínovští junioři odehráli včera těžké utkání na ledě liberecké juniorky. V utkání se bojovalo o každý centimetr ledu, šťastnějším týmem nakonec byl Litvínov, který po vydařeném konci druhé a začátku třetí třetiny obral Tygry o všechny body!

25. kolo, 10.12.2016
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Žajdlík – Chrtek, Klinger (C), Benák, Kusnt, Korecký, Kiss, Starosta – Pokorný, Janele, Průžek, Rubeš, Jeník, Nezbeda, Kačírek, Burda, Chlum, Bělehorský

  • Sestava hostů

    Havlík Š. – Urbánek, Macháč, Franc, Havlík D., Březák, Brzek, Brejžek, Dvořák – Kučera, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha


Reportáž

Utkání začalo ve velmi opatrném tempu a v první dvacetiminutovce jsme se výraznějších šancí dočkali až v závěru. Nejblíže ke gólu měl Burda po beckhandovém pokusu z mezikruží. Proti jeho střele si brankář Havlík povyjel a ukryl ji ve své výstroji.

Na druhé straně musel hasit nepřehlednou situaci, po přečíslení litvínovských, Matěj Žajdlík. Puk mu po tvrdé střele vypadl do skrumáže před brankou. Stihl ho však včas najít a ukrýt do lapačky před dojíždějícím útočníkem.

Tygři se dostali do vedení v sedmnácté minutě. Přečíslení tři na dva zakončoval z pravé strany Kačírek. Gólman vyrazil puk pouze k Albertovi Janele, který ho uklidil do prázdné branky – 1:0.

Hosté se pokusili o bleskové vyrovnání, ale Žajdlíka zachránilo břevno.

Ve druhém dějství už byl k vidění mnohem zajímavější hokej. Litvínov měl blízko k vyrovnání ve dvacáté páté minutě. Po střele od modré se Žajdlíkovi odrazil puk mimo dohled. Našel ho za svými zády. Naštěstí pro domácí, ještě před brankovou čarou.

Na druhé straně mohl skórovat Chrtek. Dostal skvělou přihrávku napříč útočným pásmem, ale namísto rychlé střely si puk zpracoval a dal tak čas Havlíkovi se přesunout a následnou ránu vyrazit mimo branku.

Poslední čtyřminutovku, prostřední třetiny zastihl libereckou obranu ve slabší chvilce. Martin Franc vystřelil od modré čáry. Žajdlík měl zcela zakrytý výhled a puk doputoval až za jeho záda – 1:1.

O pár desítek sekund později se hráči Litvínova radovali znovu. Po prakticky totožné situaci musel liberecký gólman opět lovit puk ze své branky. Prosadil se Ondřej Dvořák - 1:2.

Do posledního dějství vstoupili domácí značně ofenzivněji, což zapříčinilo rychlé brejky v podání černožlutých. Chmelař se ocitl sám před Žajdlíkem, ale po forhendové kličce branku přestřelil.

Nemusel však smutnět dlouho. V čase 43:25 dostal hosty do dvoubrankového vedení Martin Brejžek. V situaci dva na jednoho dostal skvělou přihrávku a doslova propálil gólmana Tygrů – 1:3.

Liberečtí už neměli co ztratit a tak vrhli všechny své síly do útoku. Kiss vypálil od modré, ale jeho tečovaná rána jen těsně minula branku hostí.

Vytoužený gól přišel deset minut před koncem. Okamžitě po vhazování se puk dostal na modrou čáru, odkud trefil liberecký kapitán Michael Klinger přesně mezeru mezi betony Havlíka – 2:3.

Tygři i nadále kontrolovali kotouč, ale s přibývajícím časem se rozmnožil i počet nepřesností při rozehrávce. Žajdlík, šel z brány třicet vteřin před koncem, ale to už bylo příliš pozdě na vytvoření výraznějšího tlaku a hosté si už vítězství pohlídali.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): Myslím si, že diváci viděli velmi kvalitní zápas, který se musel líbit. Nebyli jsme horším týmem. Bohužel jsme zůstali pozadu ve střelbě a důrazu v předbrankovém prostoru, což rozhodlo utkání. Šance jsme měli, ale štěstí se od nás odklonilo. Soupeř z minima vytěžil maximum a musíme mu pogratulovat. Naše kluky musíme taky pochválit, protože jsme nepředvedli vůbec špatný výkon, ba naopak naše hra se zvedá. Sice jsme po delší šňůře prohráli, ale musíme se rychle oklepat a jít dál. Každá porážka nás musí vrátit zpátky na nohy. Klukům dnes patří díky, ale bohužel jsme dnes málo stříleli a byli málo agresivní.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): K první třetině jsme přistoupili špatně. Dělali jsme spoustu chyb. Od druhé třetiny jsme hru zjednodušili. Tlačili jsme se před branku kam jsme nahazovali puky. Padli nám góly a už jsme soupeře k ničemu nepustili. Proměnili jsme co jsme měli a předvedli dobrý výkon.