Zápas - mládež 08. 12. 2016, Martin Stříbrný

JUN: Litvínov vyhořel ve třetí třetině a daroval Boleslavi tři body

M l a d á B o l e s l a v - Junioři Litvínova se představili na ledě Mladé Boleslavi. V utkání byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem domácím, jenže hrubě nezvládli třetí třetině, ve které podlehli 1:4, a nakonec po porážce 4:7 odjíždí z Boleslavi bez jediného bodu!

24. kolo, 08.12.2016
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
7 4
  • Třetiny

    0:0, 3:3, 4:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Groh (Krofta) – Linhart, Mašek (C), Uřídil (A), Chujac, Marček, Mlčoch – Prokop, Musliu, Kuncek, Peterka, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Flynn, Veselý, Bednařík, Jindra

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (Pejsar) – Urbánek, Macháč, Franc (A), D. Havlík, Březák (C), Brzek, Dvořák – Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař (A), Horák, Jícha


Reportáž

Do zápasu vstoupili aktivněji junioři středočeského klubu, ale litvínovská obrana se pořádně činila a nechtěla domácím umožnit dostat se do nějaké větší šance. V ponechané výhodě chtěl zakončit mezi betony Oscar Flynn, avšak Šimon Havlík mu to nedovolil. V přesilové hře se potom domácím nedařilo. Dobré střídání odvedli Oscar Flynn a Kroni Musliu, kteří se potom snažili vsítit úvodní gól zápasu, ale druhý jmenovaný ani nadvakrát gólmana Litvínova nepropálil.

Na druhé straně se nepodařilo otevřít gólový účet zápasu ani Janu Chmelařovi, jehož prudkou střelu vyrazil Dominik Groh betonem. Totéž učinil boleslavský gólman i po střeleckém pokusu z mezikruží Josefa Jíchy či Jana Bárdoše. První třetina tedy skončila bezbrankově.

Litvínov v úvodu druhé třetiny otevřel skóre utkání. Po laxnosti boleslavské obrany nejprve pálil Josef Jícha, jehož střelu ještě Dominik Groh vyrazil, ale na dorážku Dominika Brzka už stačit nemohl. Z následného protiútoku jen těsně trefil břevno boleslavský Jan Jindra. Krátce před polovinou utkání se první branky dočkali i boleslavští junioři. Zasloužil se o ni Patrik Straka, který prostřelil ležícího protihráče v brankovišti. Šimon Havlík se nestihl přemístit.

Ve 35. minutě se premiérově v juniorské kategorii prosadil druhý nejproduktivnější útočník celé NOEN Extraligy staršího dorostu Oscar Flynn, jenž se po střele z kruhu nemýlil. Po dvou minutách hráči v černožlutých dresech opomenuli na volné čáře volného Lukáše Bednaříka, k němuž se odrazil kotouč. Zkušený útočník jel následně sám na bránu a potvrdil, že nájezdy umí! Zachoval chladnou hlavu, nepatrně rozhýbal brankáře a nasměroval puk ke vzdálenější tyči. Světe div se, Boleslavští dokázali již dvoubrankový náskok během necelých dvou minut promarnit. Nejprve se trefil ukázkově až od modré čáry kapitán Jakub Březák, přičemž v závěru 38. minuty vyhráli Litvínovští buly a krátce po něm vyrovnal na 3:3 Jan Bečvář.

Hned na začátku třetí třetiny chtěl svými tradičními kličkami obejít dva litvínovské hráče Oscar Flynn, ale nestalo se tak, přičemž jej následně jeden z hostujících hráčů strčil na brankáře a upadl. Následovala přesilová hra Litvínova, tu však chemici nezužitkovali. Ve 49. minutě se ale přeci jen prosadili. Z pravého kruhu se za pomoci tyče prosadil Ondřej Dvořák, kterému se podařilo znovu otočit skóre utkání. V tu chvíli všechny okolnosti svědčily ve výhru Severočechů. Ti měli velký tlak v útočném pásmu a stříleli ze všech možných pozic.

Boleslavští si však vybrali oddechový čas, po kterém se jim začalo dařit. V 54. minutě vyrovnal na 4:4 Oscar Flynn, jehož Litvínovští opomenuli v mezikruží. Talentovaný starší dorostenec tedy přidal svou druhou branku v zápase. Definitivní zlom ve prospěch Mladé Boleslavi nastal nejspíš při gólu v oslabení. Brankář Litvínova Šimon Havlík chyboval při rozehrávce, poslal puk po mantinelu, jenž ale zachytil Kroni Musliu a nasměroval jej do odkryté brány. Bruslaři stále vedli jen o jeden gól, jenže celku z Podkrušnohoří nevyšla ani hra bez gólmana. V té zavezl Jan Prokop podél mantinelu puk do pásma, přičemž do prázdné brány jej zavezl Kroni Musliu, jenž zaznamenal čtvrtý bod v zápase. Na 7:4 pak pečetil Milan Dančišin, který využil svůj nájezd poté, co ho opomenula litvínovská obrana.

Litvínov tedy po minulém víkendu, kdy neinkasoval ani gól, jede z Mladé Boleslavi se sedmi góly v zádech. Naopak Bruslaři po sérii nezdarů získali všechny tři body.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): V zápase jsme vedli, ale zbytečnými chybami jsme soupeři dovolili vrátit se do utkání. Ale potom jsme dali důležité góly, ze kterých máme radost, protože se ukázala vnitřní síla týmu. Je to ale teprve první krok a my doufáme, že na něj dokážeme navázat v dalším utkání, které nás čeká v sobotu.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Nám bohužel nevyšel závěr utkání, kdy jsme udělali dvě hrubé chyby, kterých domácí využili a potrestali je. Při gólu na 4:4 jsme si nepohlídali volného hráče před bránou, v situaci na 5:4 pak vyjel gólman a my jsme inkasovali. Tyto chyby nás bohužel stály zápas, který jsme neměli rozehraný vůbec špatně.

Fanshop