Zápas - mládež 18. 11. 2016, Martin Stříbrný

Indiáni byli produktivnější a obrali Chemiky o tři body

P l z e ň - Starší dorostenci se představili na ledě plzeňských Indiánů. V utkání se strhla zajímavá přestřelka, ve které padlo celkem jedenáct branek. Šťastnějším týmem nakonec byla domácí Plzeň, která si do tabulky připsala tři body za vítězství 7:4!

23. kolo, 18.11.2016
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
7 4
  • Třetiny

    3:1, 3:0, 1:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    R. Červenka (41. Velička) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Lokajíček, Šilhán, Novák – Reitspies, Procházka, Přikryl, Lang, Matiášek, Hajžman, M. Červenka, Hajšman, Eret, Hasman, Kovařík

  • Sestava hostů

    Kožnar (Pejsar) – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Cikánek, Kitzberger – Jindra, Ineman, Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Berka, Svoboda, Pavlíček, Pech


Reportáž

Povedený začátek do zápasu v podání domácí Plzně podtrhl po dvou minutách hry Kamil Hajšman, jenž se šikovně prodral do prostoru mezikruží, odkud prostřelil litvínovského Kožnara. Severočeši ale následně začali postupně kousat a byli aktivnějším mužstvem na ledě. Jejich akcím nicméně chybělo lepší zakončení. Srovnání se přesto hosté nakonec dočkali, když po chybě plzeňské defenzívy skóroval Přemysl Svoboda.

Indiáni ke konci třetiny přidali na obrátkách a dvěma slepenými góly odskočili zpátky do vedení. Po namazání obránce Litvínova se Petr Eret ujal v prostoru mezi kruhy kotouče, který v poklidu poslal k levé tyči. Domácí se ještě nedoradovali a mohli slavit znovu. Filip Přikryl našel v palebné pozici Martina Langa, jenž potvrdil svoji střeleckou fazonu a z blízkosti se nemýlil.

Po pauze se hra znovu vyrovnala a k vidění bylo hodně nepřesností na obou stranách. Klidnou druhou třetinu rozvířili až chyby v litvínovské obraně, které domácí bez slitování potrestali. Petr Eret se nejprve zmocnil kotouče v útočném pásmu a naservíroval ho Vojtěchu Kovaříkovi, jenž se z gólové pozice nemýlil. Na páté brance Západočechů měl největší podíl Jakub Procházka, jenž obral beka Litvínova o kotouč a vybídl ke skórování Víta Reitspiese. Povedenou druhou třetinu završili indiáni gólem v přesilovce, v níž se po hezké akci prosadil Petr Eret.

Do třetí části postavil plzeňský trenér Bořek Hanzlík do branky druhého brankáře Veličku, který udržel čisté konto pouze osm minut. V přesilové hře zkusil nahodit kotouč na branku Marek Havlík, jehož pokus zapadl překvapivě až do horního rohu branky. Odpověď Plzně ale byla velmi rychlá. Nahození Houdka nedokázal obránce Severočechů trestuhodně odpálit a místo toho ho poslal do hole Martina Červenky, od níž se kotouč odrazil kuriózně do branky.

Hosté nicméně ještě bažili o snížení debaklu, což se jim přece jen ještě povedlo. Rychlou akci Litvínova nejprve zakončil přesnou střelou David Berka. Mladí indiáni i poté již trochu laxně bránili a dovolili hostům znovu skórovat. Pavel Kordule nepohrdl dobrou střeleckou pozicí a završil gólový účet duelu.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Bořek Hanzlík (HC Plzeň 1929): Zápas s posledním týmem tabulky, k němž chlapci i podle našeho názoru přistoupili. Soupeř se zaměřil na obranu středního pásma, s čímž jsme měli problémy. Dostal nás ale do hry svými chybami, díky nimž jsme po první třetině byli ve vedení. Po pauze se naše hra zlepšila, když jsme se přizpůsobili hře Litvínova a dařilo se nám se dostávat přes jeho obranu. Přesto to stále nebylo zcela ono, ale dávali jsme hezké góly. Třetí část jsme už dohrávali, čemuž odpovídalo i špatné nasazení. Soupeř proto nakonec ještě zkorigoval výsledek, bylo to pro nás takové lehčí utkání, které nám toho příliš neukázalo. Vše nám vycházelo, i když jsme si to příliš nezasloužili.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Hodnotí se mi to těžce, kluci makali a dřeli, ale bohužel jsme ze sedmi gólů prakticky šest soupeři darovali na zlatém podnose. Smutné na tom je, že to nejsou ani hrubé chyby, ale spíše je to věc nedisciplinovanosti. Navíc se to týká druhoročáků, kteří by měli tým táhnout. Vyzdvihnout bych chtěl ale čtyři kluky z mladšího dorostu, jež naopak odehráli zápas zcela s přehledem.

Fanshop