Zápas - mládež 04. 11. 2016, Martin Stříbrný

Starší dorost přišel o body brankou Kladna v čase 59:59

L i t v í n o v - Starší dorostenci odehráli velmi zajímavé utkání na domácím ledě proti Kladnu. V utkání prověřili gólmana Rytířů rovnou padesátkrát, ovšem prosadili se "pouze" jednou. Rytíři rozhodli o svém vítězství 2:1 gólem osm desetin vteřiny před závěrečnou sirénou.

19. kolo, 04.11.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
1 2
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Kožnar) – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák (C), Černohorský, Hipius, Cikánek – Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka.

  • Sestava hostů

    Jiroušek (Altrichter) – Zich, Šmatlák, Haspeklo, Kryll, Müller – Penc, Frimel, Březina, Svoboda, Stůj, Bláha M., Bláha O., Husarik (C), Rendla, Kalaj, Urban.


Reportáž

Do první třetiny utkání mezi Litvínovem a kladenskými Rytíři vstoupili aktivněji domácí, kteří si vytvořili první tutovou šanci! V šesté minutě přebruslil Vopat hostujícího hráče a dostal se do velmi slibné pozice. Jeho rána ovšem minula bránu, a tak nemusel Jiroušek vůbec zasahovat. Ve čtrnácté minutě v přesilové hře se Cikánek ocitl sám před brankářem, ten ale opět skvěle zasáhl a podržel svůj tým. V samotném závěru si Litvínov vytvořil ještě jednu šanci, a to když po kombinaci Vopat – Myšák druhý jmenovaný minul klec soupeře.

Také druhá třetina patřila Litvínovu, který si v její první minutě vytvořil stoprocentní šanci. Kordule protáhl svižnou střelou Jirouška a kotouč se odrazil na čepel Dufka, který nepochopitelně minul poloodkrytou bránu Kladna. Ve třiatřicáté minutě dostal skvělou přihrávku před bránu Josef Myšák, ovšem Jiroušek se opět zaskvěl. První vážnější šanci si vytvořili hosté až v šestatřicáté minutě. Martin Bláha dostal skvěle nabito od Husarika, ovšem také Pejsar vytáhl pěkný zákrok a udržel svůj tým nad hladinou.

Ve třetí třetině se už prokletí obou branek protrhlo. Ve třiapadesáté minutě tak dlouho doráželi na Jirouška Přemysl Svoboda s Filipem Inemanem, až nakonec druhý jmenovaný procpal kotouč za brankovou čáru! Už už se zdálo, že se Kladno nedokáže prosadit, ovšem zdání klame a hosté udeřili jako blesk z čistého nebe. Müller fantasticky oslovil volného Adama Kalaje, který se s ničím nepáral a svižnou střelou propálil Pejsara. Největší šok ale přišel na úplném závěru utkání. Osm desetin vteřiny před závěrečnou sirénou a prodloužením našel Husarik na mezikruží Martina Bláhu, který propálil překvapeného Pejsara a stal se tak hrdinou svého týmu!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Nevím, jak bych to utkání popsal. Tolik šancí, co dnes, jsme neměli za předchozích pět šest zápasů dohromady. Naše koncovka je ale hrozná, jsme jaloví. Potom si necháme dát branku v oslabení. V závěru jsme si nechali dát branku osm desetin vteřiny před závěrečnou sirénou tak, že stojímu kolem hráče s pukem na kruzích. Jednoznačně ale rozhodla naše jalovost v koncovce.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Trenér Rytíři Kladno: V dnešním utkání asi nevyhrál lepší tým. V utkání nás držel pouze brankář, který podal vynikající výkon. Vyhráli jsme myslím jenom kvůli velkému štěstí.

Fanshop