Zápas - mládež 24. 09. 2016, Martin Stříbrný

Litvínov přetlačil Slavii a slaví první tři body v nové sezoně

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova se dnes utkali se Slavií a pokoušeli se zlepšit dojem po včerejším zpackaném derby s Chomutovem. Ve vyrovnaném utkání měli více štěstí a trpělivosti, a nakonec zvítězili těsně 5:4! Jde tak o jejich první vítězství v nové sezoně za tři body.

8., 24.09.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
5 4
  • Třetiny

    1:0, 4:3, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar (Pejsar) – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák ''C'', Černohorský, Hipius ''A'', Cikánek – Bartoš, Vopat ''A'',Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka.

  • Sestava hostů

    Vecka (Kodad) – Melovič ''A'', Erben, Vobořil ''C'', Zderadička, Macek, Holý, Strak, Brož, Klepáček, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Marek, Martínek, Furch.


Reportáž

Litvínovští starší dorostenci vstoupili do utkání lépe než jejich dnešní soupeř Slavia, když šli už v deváté minutě do vedení. Svobodovu střelu z mezikruží vyrazil Vecka pouze před sebe, kde stál připravený Filip Ineman, který s chladnou hlavou poslal kotouč za záda hostujícího gólmana 1:0. Další branka už v první třetině nepadla, a tak se šlo do kabin za hubeného vedení pro domácí Chemiky.

Do druhé třetiny vstoupili Litvínovští hodně zostra a během necelých dvou minut si vytvořili čtyřbrankové vedení! První branka ve druhé třetině na sebe nenechala dlouho čekat, když už po dvaatřiceti vteřinách od úvodního vhazování musel Vecka vytahovat kotouč ze své brány. Patrick Pech byl skvěle naleznut Ondřejem Dufkem a pohotově zametl kotouč do poloprázdné brány – 2:0.

Třetí branka domácích padla v jednadvacáté minutě. Filip Ineman dostal nabito na kruhy a tvrdou střelou do horních pater brány nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci a stal se tak prvním dvougólovým střelcem dnešního utkání – 3:0! O minutu a deset vteřin později to bylo už o čtyři branky. Ondřej Dufek zachytil milimetrově přesnou přihrávku od Inemana a svižnou střelou z mezikruží propálil Vecku – 4:0.

Divoká pasáž utkání ani po čtvrté brance Litvínova neskončila. Ve čtyřiadvacáté minutě se hostům podařilo snížit, a to když Jan Grim rychlou střelou od modré zaskočil Kožnara a bylo sníženo – 4:1. Litvínovští ale přispěchali s rychlou odpovědí. Šestnáct vteřin po brance Slavie pláchl hostující obraně z pozice obránce Josef Myšák a v samostatném úniku nedal brankáři Slavie žádnou šanci – 5:1.

Slavia ani po této brance vůbec nic nezabalila a už o dvě minuty později se radovala z branky. Robin Všetečka dokázal skrytou střelou za obráncem překvapit Milana Kožnara a stal se tak druhým střelcem svého týmu – 5:2. Ještě ve druhé třetině zadělali hosté na pořádné drama. Dvě minuty před sirénou se Brož s Janem Grimem dostal do přečíslení dva na jednoho, které střelou do prázdné brány zakončil druhý jmenovaný a bylo to pouze o dvě branky – 5:3.

Ve třetí třetině se hosté rozhodně chtěli dostat na dostřel jediné branky, což se jim dlouho nedařilo. Obrovskou příležitost měl v osmačtyřicáté minutě Brož, jenže trefil pouze tyčku Kožnarovy brány. Kontaktní branku vsítili Slávisté až minutu před koncem utkání! V čase 59:16 se prosadil Damien Hradil, a to když z mezikruží propálil Kožnara – 5:4. Na další branku už se ale hosté nezmohli, a tak se Litvínovští mohou radovat ze zisku prvních tří bodů v nové sezoně!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Půl zápasu jsme si plnili naše povinnosti, dělali jsme to, co jsme řekli. Díky tomu jsme se taky dostali do vedení 5:1. Ve druhé půlce utkání už se tam zase objevovaly hloupé chyby. Kluci si nedají říct, pořád si myslím, že si mohou dělat co chtějí. Nakonec jsme si to zbytečně sami zkomplikovali a musíme říct, že jsme velice rádi, že jsme to v závěru ubránili a získali první tři body.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Trenér HC Slavia Praha: Těžko se mi to hodnotí. Hráli jsme velice špatně, to je vše.

Fanshop