Zápas - mládež 17. 09. 2016, Martin Stříbrný

Dorost nestačil na pražskou Spartu a prohrál 2:5

P r a h a - Druhé utkání ve dvou dnech dnes odehráli Litvínovští starší dorostenci. V dnešním utkání se představili na ledě pražské Sparty. V utkání nebyli lepším týmem, a nakonec prohráli 2:5

6., 17.09.2016
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    3:1, 1:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mičán – Haš, Hanuš, Vízner, Hadamczik – Čermák, Švarc, Šišolák, Čížek, Prymula, Nacházel, Gnusin, Dani, Schwamberger, Kropáček, Čech, Vorobjev, Pavel.

  • Sestava hostů

    Pejsar – Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek – Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka.


Reportáž

Sparťané předvedli famózní vstup do utkání. Po jedenatřiceti vteřinách poslal domácí do vedení Marcel Čížek, když v situaci dva na jednoho zvolil přesnou střelu, na kterou byl Martin Pejsar krátký. O dvě minuty později to bylo pro Pražany ještě veselejší. Ondřej Šišolák ujel při vlastním oslabení, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení, které s přehledem proměnil.

I nadále měli více ze hry svěřenci Richarda Žemličky, do třígólového vedení mohl domácí dostat Erik Čermák, jenže odkrytou bránu netrefil. A tak trestali na druhé straně hokejisté Litvínova. Marek Berka ujel sparťanské obraně a bekhendovým blafákem dostal puk za záda Jana Mičána. Radost hostů vydržela ale jen něco přes minutu, od modré čáry napřáhl Alexandr Vorobjev a tvrdou střelou propálil litvínovského gólmana. Do šaten odcházeli Pražené s dvoubrankovým náskokem.

Druhá třetina začala o něco pomaleji, do větší šance se hned po buly dostali sparťané, jejich akci ale zastavil pohotovým zákrokem Pejsar. Po několika minutách bez výrazných šancí se ve dvacáté sedmé minutě podařilo snížit Marku Havlíkovi, který si vybruslil do dobré pozice, střelou zápěstím překonal Mičána a dostal svůj zpět do hry. Ihned poté měli šanci skórovat domácí hokejisté, když střílel Vojtěch Kropáček, kvalitní zákrok ale předvedl Pejsar.

Následovala série několika vyloučení, kdy se hrálo po většinu času ve čtyřech. Šance potom přišly na obou stranách pět minut před koncem druhé periody. Nejdříve Janu Hanušovi vypíchl v obranném pásmu kotouč Lukáš Vopat, pak na druhé straně se objevil v dobré pozici Marcel Čížek. Gól ale přinesla až akce ve třicáté osmé minutě, na jejímž konci byl Ondřej Šišolák, který dostal přihrávku do mezikruží a i když mu střela příliš nesedla, trefil odkrytou část soupeřovy branky. Vteřinu před koncem ještě sparťané zahrozili, ale skóre se nezměnilo.

Na začátek třetí části se oba týmy dostaly do několika zajímavých akcí. Pražané Tomáš Nacházel a Patrik Prymula, ani na druhé straně Filip Ineman neslavili. Skvělé zákroky předváděl také sparťanský brankář Míčan, který se nejdříve vytáhl proti samostatnému úniku Berky, následně zlikvidoval střelu Vopata. A šanci ukázat své umění dostal i na litvínovský Pejsar, který se vytáhl proti střele Miroslava Daniho.

Ke konci zápasu bylo hodně nepřesných rozehrávek, kdy diváci viděli několik zakázaných uvolnění za sebou. Čtyři minuty před koncem dostali domácí výhodu početní převahy, kterou po minutě zužitkoval Marcel Čížek a zařídil svému týmu klid. V posledních vteřinách byl ještě atakován litvínovský Ondřej Dufek. Spoluhráči ho chtěli pomstít a vytvořily se dvojičky hráčů k pěstním soubojům. Na výsledku se ale již nic nezměnilo a Sparta slaví výhru 5:2.

Fanshop