Zápas - mládež 16. 09. 2016, Martin Stříbrný

Litvínovští rozsekli utkání s Rytíři až v prodloužení

L i t v í n o v - Litvínovští starší dorostenci odehráli vyrovnané utkání na domácím ledu proti Rytířům Kladno. Utkání došlo až do prodloužení, ve kterém byli šťastnější domácí. V čase 64:07 rozhodl o vítězství Litvínova Petr Pavlíček!

5., 16.09.2016, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
5p 4
  • Třetiny

    1:0, 2:3, 1:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar (Pejsar) – Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek, Jurka – Bartoš, Jouza, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček.

  • Sestava hostů

    Jiroušek (Altrichter) – Kvapil, Veber, Zich, Šmatlák, Haspeklo, Kryll, Müller, Šmolík – Neiss, Frimel, Březina, Svoboda, Kovacs, Bláha M., Bláha O., Husarik, Rendla, Jelínek, Kouba.


Reportáž

Utkání mezi domácími Chemiky a kladenskými Rytíři začalo dvěma vyučeními, jenže ani jeden tým nedokázal přetavit svou přesilovou hru v branku. Té se diváci dočkali až v polovině první třetiny. V desáté minutě oslovil Jurka volného Přemysla Svobodu, který krásnou střelou vymetl pavučinky Jirouškovy brány – 1:0! Ve čtrnácté minutě měli Kladenští dvě obrovské šance ke srovnání, jenže Kožnar se parádně vyznamenal, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro Severočechy.

Co se nepovedlo hostům v první třetiny, provedli bravurně ve druhé třetině. Po patnácti vteřinách hry si našel kotouč na mezikruží Šimon Jelínek a střelou mezi betony domácího gólmana vyrovnal – 1:1. O minutu a půl později se už ale opět radovali domácí. Tomáš Arnold se rychlými dvěma kroky dostal až před Jirouška, parádním blafákem ho poslal na druhou stranu a v klidu zametl kotouč do prázdné brány – 2:1.

Litvínovští dlouho své vedení neuhájili, jelikož již v pětadvacáté minutě zvedali ruce nad hlavu opět hostující hráči. Šimon Jelínek oslovil svého kapitána Pavla Husarika, který našel skulinku v postoji Kožnara a svižnou ranou rozvlnil síť – 2:2. Netrvalo příliš dlouho a na koni byli zpět domácí. Další překvapení pro hosty přichystal Filip Ineman, který povedeným blafákem oklamal Jirouška a poslal svůj tým potřetí v utkání do vedení – 3:2!

Už už se zdálo, že Litvínovští zamíří do kabin s jednobrankovým vedením, ovšem to se jim nepodařilo. Pět minut před koncem druhé třetiny se kotouč po ose Husarik – Bláha dostal ke skvělému Šimonu Jelínkovi, kterému už nedělalo problém trefit prostor nad ramenem Kožnara – 3:3. Pro domácí mohlo být ještě hůř, jenže Kožnar předvedl minutu před koncem třetiny fantastický zákrok proti Rendlovi a šlo se do kabin.

Ve třetí třetině se urputně bojovalo o vedoucí branku, která ne a ne přijít. Jako prvním se podařilo skórovat hostujícím Rytířům. V čase 52:48 se kotouče chopila hostující hvězda Šimon Jelínek, který projel útočným pásmem jako nůž máslem a nechytatelnou bombou poslal kotouč za záda Kožnara – 3:4. Vedení hostů nevydrželo příliš dlouho, o dvě minuty bylo opět vyrovnáno! Pech našel skvěle Filipa Inemana, který vrátil svůj tým rychle do utkání – 4:4.

Další branka v základní hrací době už nepadla a šlo se do prodloužení. V něm bylo k vidění hned několik tutových šancí. Nejprve Kožnar skvěle vychytal Husarika, později Pech napálil na druhé straně levou tyč Jirouškovy brány. Rozhodnutí přišlo až třiapadesát vteřin před koncem prodloužení! Petr Pavlíček dostal skvělou přihrávku od Havlíka a ve volném zakončení rozhodl utkání ve prospěch svého týmu – 5:4.