Zápas - mládež 02. 09. 2016, Martin Stříbrný

Starší dorostenci podlehli v prvním utkání sezony Slavii

P r a h a - Litvínovští starší dorostenci zamířili k prvnímu utkání nové sezony do Prahy, kde se střetli s domácí Slavií. Utkání hrané v Edenu vyznělo lépe pro domácí celek, který zvítězil celkem jednoznačně 4:1. O jedinou a první branku Litvínova v nové sezoně se postaral Petr Pavlíček.

1., 02.09.2016
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vecka (Kodad) – Vobořil, Holý, Melovič, Stark, Zderadička, Macek, Erben – Šilhan, Grim, Brož – Martínek, Hradil, Marek – Všetečka, Furch, Vaniš – Koliš.

  • Sestava hostů

    Kožnar (Pejsar) – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek, Jurka – Ineman, Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, P. Svoboda, Pavlíček, Pech


Reportáž

K prvnímu utkání sezony zamířili starší dorostenci Litvínova do Prahy, kde se střetli s domácí Slavií. Vstup do utkání patřil jednoznačně Slavii, která měla hned několik příležitostí. Hned tu první dokázali domácí využít a šli do vedení. Jan Grim vyřešil brejk dva na jednoho svižnou střelou, na kterou nedokázal hostující gólman zareagovat – 1:0.

Ve třetí minutě mohlo být s Litvínovem ještě hůře, jenže Vaniš minul odkrytou klec. V polovině první třetiny opět zahrozili domácí. Po efektní kličce na levém kruhu vypálil Jaroslav Brož, jenže jeho střela pouze lízla tyč hostující brány. Dvě minuty před koncem první třetiny mohl zvýšit vedení svého týmu domácí Šilhan, jenže Kožnar se vyznamenal a podržel svůj tým, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro domácí.

Jak dobře odolávali Litvínovští domácímu nátlaku v první třetině, v té druhé se jim to příliš dlouho nepodařilo, když po sedmi minutách hry inkasovali. Jaroslav Brož našel skvěle skrze brankoviště u pravé tyčky volného Jakuba Šilhana, který neměl problém zvednout kotouč nad beton ležícího Kožnara a rozvlnit síť – 2:0.

V pětatřicáté minutě mohlo být s hostujícím týmem ještě hůře, jenže Grim z vyložené pozice nedokázal nasměrovat kotouč mezi tři tyče Kožnarovy brány. Šanci na zkorigování výsledku měli ale i Litvínovští, a to ve čtyřicáté minutě. Roman Cikánek nahodil kotouč od modré na domácí svatyni, jenže ten se odrazil od tyčky do rohu kluziště, odkud už Litvínovští nedokázali kotouč dopravit do sítě, a tak i po této třetině šli do kabin šťastnější domácí hokejisté.

Jak měli skvělý Pražané vstup do utkání, tak začátek třetí třetiny se jim povedl ještě lépe! Po devětadvaceti vteřinách hry vlétl do útočné třetiny po levém mantinelu Viktor Martínek, který krásnou střelou pod horní tyč nedal gólmanovi šanci – 3:0. O pět minut později se domácí radovali počtvrté. Tomáš Furch se natlačil před Kožnara a i s trochou štěstí protlačil kotouč za jeho záda – 4:0.

Deset minut před koncem utkání ještě vzkřísili Litvínovští plamének neděje, když se v přesilové hře prosadil Petr Pavlíček a bylo sníženo – 4:1. Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout jeden z domácích hráčů, jenže trefil pouze horní tyč litvínovské svatyně. Tři minuty před závěrečnou sirénou se už už radovali ze snížení hosté, jenže střela Svobody nakonec za brankovou čáru nepřešla. Domácí si tak už zbytek utkání pohlídali a mohou se radovat z prvního vítězství v sezoně.