Zápas - mládež 17. 11. 2016, Martin Stříbrný

Junioři porazili v derby Piráty 5:4, rozhodli za pět dvanáct

L i t v í n o v - Litvínovští junioři porazili na domácím ledě v derby chomutovské Piráty 5:4, když brankou pět vteřin před samostatnými nájezdy rozhodl Dominik Havlík.

19., 17.11.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
5p 4
  • Třetiny

    3:0, 1:2, 0:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Chour (Havlík Š.) – Macháč, Havlík, Březák ''C'', Brzek, Myšák, Dvořák – Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Pecka, Dufek, Chmelař ''A'', Horák, Jícha, Havelka

  • Sestava hostů

    Strejc (Pavlát) – Buchtela, Hlaváček, Kopic, Novák, Lidák ''C'', Smutný, Hřebíček, Hajič – Lauko, Köver, Polák, Krejčiřík, Részegh, Rindoš ''A'', Svoboda, Šilar, Wágner, Adámek ''A''


Reportáž

Litvínovští Chemici měli raketový vstup do utkání a během první třetiny si vytvořili tříbrankový náskok! Poprvé se prosadili v šesté minutě. David Drašar se prosmýkl do dobré pozice a svižnou střelou a za pomoci tyčky poprvé v utkání rozvlnil síť! O dvaadvacet vteřin později vedli domácí už o dvě branky. Agilní Drašar uvolnil Jana Bárdoše, kterému nedělalo problém dostat kotouč za záda Strejce. Třetí zásah přidali litvínovští ve třinácté minutě. Další branku Litvínova nepřidal nikdo jiný, než David Drašar, který odehrál skvělou třetinu. Mladý útočník Litvínova vyslal na Strejce další nechytatelnou ránu a chomutovští byli zralí na ručník.

Po přestávce se ale hra vyrovnala a bojovalo se o každý centimetr ledu. Ve dvaatřicáté minutě se nechal vyloučit domácí Havelka a chomutovští brankou zaveleli k obratu. Vojtěch Krejčiřík poslal kotouč nad rameno Choura a bylo sníženo. O necelých dvacet vteřin později fauloval Chmelař Jakuba Lauka, který jel trestné střílení. Čerstvý debutant v dospělém hokeji v dresu Pirátů poslal kotouč mezi betony brankáře a bylo to o jedinou branku. Závěr třetiny ale vyšel zase lépe domácím. Jan Bárdoš dostal skvělou přihrávku od Vébra a s chladnou hlavou poslal kotouč do poloprázdné brány.

Ve třetí třetině se Piráti hnali za vyrovnáním. V osmačtyřicáté minutě utkání k tomu udělali velký krok, když snížili na rozdíl jedné branky. Jakub Lauko prokázal své kvality, když mazáckým zakončením z vrcholku kruhů nad beton Choura rozvlnil síť. Následný time-out domácím nepomohl, Piráti ve dvaapadesáté minutě zápasu vyrovnali! V další přesilové hře vypálil z levého kruhu Vojtěch Krejčiřík a ani tentokrát neudržel Chour kotouč před brankovou čárou. Šlo se tedy do prodloužení, které našlo vítěze až pět vteřin před jeho koncem. V čase 64:55 propálil od modré Pavláta Dominik Havlík a o vítězi derby bylo rozhodnuto!

Fanshop