Zápas - mládež 10. 11. 2016, Martin Stříbrný

Velký obrat se nekonal. Junioři prohráli se Slavií 2:4

L i t v í n o v - Litvínovští junioři odehráli vyrovnané utkání na domácím ledě proti pražské Slavii. V utkání sahali po bodech, nakonec nemají ani jeden, když prohráli 2:4.

17., 10.11.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
2 4
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík Š. (Chour) – Macháč, Franc, Havlík D., Březák (C), Brzek, Brejžek, Myšák – Kučera M., Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Chmelař, Jícha, Dufek, Havelka

  • Sestava hostů

    Šorf (Vacula) – Zderadička (C), Krásný, Chládek, Novák, Valík, Chvála – Matějka, Netolický, Kučera J., Šteiner, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil, Mareček, Furch, Patočka


Reportáž

První třetina utkání nabídla otevřený a pěkný hokej. Ve čtvrté minutě zachytil rozehrávku Slavie Dominik Brzek a před bránou uvolnil Jana Bárdoše. Ten měl gól na hokejce, ovšem netrefil kotouč ideálně a vyprášil pouze beton hostujícího gólmana. V jedenácté minutě to už ale domácím vyšlo. Ve dvojnásobné přesilové hře si našel střeleckou pozici Jakub Březák, který propálil tvrdou ránou brankáře – 1:0. O dvě minuty později ale bylo srovnáno. Slávisté se poprvé dostali do lepší pozice a skórovali. David Novák tečoval nahození Heldáka a Havlík byl bez šance – 1:1. V osmnácté minutě měl obrovskou šanci David Drašar, ovšem samostatný únik proměnit nedokázal, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ve druhé třetině se přitvrdilo, na úkor toho šla kvalita utkání trochu dolu. Ve čtyřiadvacáté minutě pěkně našel Dufek Jíchu, který ale trefil pouze z dobré pozice Šorfovu lapačku. V polovině utkání udeřili podruhé v utkání Slávisté. Matějka po vyhraném vhazování posunul kotouč rychle na Davida Šteinera, který se s ničím nepáral a krásnou střelou z první do horní části brány překonal Šimona Havlíka – 1:2. V jednatřicáté minutě mohl rychle vyrovnat Myšák, jenže Šorfa na poslední chvíli vykopl svůj beton a kotouč vyrazil do bezpečí.

Ve třetí třetině se hra opět otevřela a byl k vidění skvělý útočný hokej. Ve čtyřiačtyřicáté minutě měl obrovskou šanci jeden z útočníků hostů, ovšem Havlík udržel svůj tým ve hře o tři body. V šestačtyřicáté minutě měl Litvínov obrovský tlak, v něm ovšem Fencl ani Havelka neodkázali procpat kotouč za záda bezchybného Šorfy. Ve čtyřiapadesáté minutě vstřelila uklidňující branku Slavia. Matyáš Hradil z pravého kruhu trefil do černého a bylo to o dvě branky – 1:3.

Litvínovští ale ani po třetí brance Slavie zbraně nesložili a zatlačili hostující obranu. Nejprve nevyužili přesilovou hru, krátce po jejím konci se ale prosadili a snížili na rozdíl jediné branky. Sotva Šimon Havlík opustil svou branku, Jan Dufek propálil Šorfu a jiskřička neděje pro domácí byla na zažehnuta – 2:3. Napodruhé už ale Litvínovu power-play nevyšla. Minutu a půl před koncem utkání zamířil přesně do prázdné brány Tomáš Šmerhaa bylo rozhodnuto a držiteli tří bodů – 2:4!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Bylo to utkání po dlouhé pauze. Nedostali jsme se do toho, jak jsme si přestavovali. Bylo tam dost věcí, které jsme nedodržovali. Málo jsme se tlačili do brány, neproměňovali jsme šance. Oni nám bohužel dali z pár šancí góly, díky kterým odtud vezou tři body.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Trenér HC Slavia Praha: Jeli jsme sem s vědomím, že budeme hrát ostré utkání po hodně dlouhé době a Litvínov hraje v letošní sezoně výborně. Věřili jsme ale, že můžeme pozlobit, což se nám naštěstí splnilo. Jsme hrozně rádi, protože jsme Litvínov porazili letos poprvé ze tří zápasů. Podali jsme kolektivní výkon a skvěle nás podržel gólman.

Fanshop