Zápas - mládež 10. 10. 2016, Martin Stříbrný

Velký finiš juniorů nestačil, Kometa si odváží všechny tři body

L i t v í n o v - Litvínovští junioři odehráli krásné utkání s brněnskou Kometou. V utkání na sebe narazili druhý a šestá tým tabulky, což slibovalo krásnou podívanou. V té nakonec byli šťastnější hosté, kteří díky skvělé druhé třetině zvítězili těsně 4:3.

13., 10.10.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
3 4
  • Třetiny

    0:1, 1:3, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Chour (Havlík Š.) – Franc ''A'', Havlík, Březák ''C'', Brejžek, Myšák – Kučera, Schmidmayer, Drašar, Vébr, Bárdoš, Fencl, Chmelař ''A'', Horák, Jícha, Dufek, Havelka.

  • Sestava hostů

    Dostal (Krček) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Král, Mikyska, Kabelka – Novák, Havlát, Hasoň, Škvrně, Čejka, Horký ''A'', Mlynář, Hroudný, Kratochvíl ''C'', Ferda ''A'', Jajcay.


Reportáž

Utkání druhého a šestého týmu tabulky, tedy Brnem a Litvínovem, slibovalo fantastickou podívanou. Od samého začátku se hrál tvrdý, fyzicky náročný hokej. V první třetině se domácí fanoušci dočkali pouze jedné branky, a to navíc do sítě Litvínova. Ve čtrnácté minutě pláchl domácí obraně v oslabení Petr Slabý a svižnou ranou do horních pater brány poslal svůj tým do vedení. V osmnácté minutě to mohlo být už o dvě branky, jenže Chour udržel kotouč před brankovou čárou a tím i svůj tým.

Druhá třetina byla opakem té první. Oba týmy otevřely své obrany a vydaly se ze všech sil dopředu. V polovině utkání šli hosté přeci jen do dvoubrankového vedení, a to když Tomáš Mlynář propálil Choura od modré. Ve třiatřicáté minutě šli hosté už do tříbrankového trháku. Chour vyrazil pokus Jajcaye pouze před sebe, kde stál připravený Petr Kratochvíl, kterému už nedělalo problém poslat kotouč do prázdné brány.

Domácí ovšem minutu na to také zahrozili a byla z toho jejich první branka v utkání! Březákovu ránu vyrazil hostující brankář do strany, kde číhal Jan Bárdoš, který přesnou střelou za přesouvajícího gólmana rozvlnil síť. Domácí srazilo z koně záhy zbytečné podražení Jíchy a následně využitá přesilovka Brna! Michal Furch trefil od modré Drašara, ovšem jeho druhá střela už prošla, Chour na ni nedokázal zareagovat a Brněnští šli opět do tříbrankového vedení.

Do třetí periody vstupovali Litvínovští s odhodláním vybojovat alespoň bod. Plán začali velmi dobře, když už po pětašedesáti vteřinách hry snížili na rozdíl dvou branek. Tomáš Fencl dostal skvělou přihrávku od Kučery a krásnou ranou z pravého kruhu snížil. V dalším průběhu se už ale domácí ne a ne prosadit, až do času 59:41, kdy snížili na rozdíl jediné branky. Havelka oslovil v power-play Jana Dufka, který snížil na 3:4. Na víc už to ale bohužel nestačilo, a tak se ze zisku tří bodů mohli radovat hráči brněnské Komety.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Myslím, že dnes rozhodla druhá třetina, ve které jsme měli hluchou pasáž a dostali v ní tři góly. Udělali jsme individuální chyby, které rozhodli celé utkání. Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit do zápasu, ale bohužel to už nestačilo.

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Trenér HC Kometa Brno: Do druhé třetiny jsme hráli lépe než domácí, a proto jsem vyhráli, i když ne velkým rozdílem. V závěru jsme si to zbytečně nechali zkomplikovat. Je pravda, že se nám trošku rozsypal tým, protože máme hodně zraněných. Nemohli jsme tak hrát na kompletní čtyři pětky, ale naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce.

Fanshop