Zápas - mládež 07. 10. 2016, Martin Stříbrný

Litvínov se na Moravě gólově neprosadil a podlehl Zlínu 0:2

Z l í n - Litvínovští junioři zajížděli k prvnímu utkání na "moravském tripu" do Zlína. Utkání bylo hodně o bojovnosti a dobré defenzivě. Tu nakonec měli ocelovou domácí Zlíňáci, kteří si nenechali vstřelit ani jednu branku a porazili severočeské Chemiky fotbalovým výsledkem 2:0.

11., 07.10.2016
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Huf – Kosorin, Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth.

  • Sestava hostů

    Chour – Franc, Havlík, Březák, Brejžek – Macháč, Kučera, Schmidmayer, Drašar, Vébr, Bárdoš, Fencl, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek, Havelka.


Reportáž

Již od začátku se hrál hodně bojovný a tvrdý hokej, to potvrdilo brzké vyloučení hostujícího Schmidmayera za podražení. Ševcům se však přesilovka nepovedla, pokračovalo se tak za nezměněného stavu. To změnil ani ne za minutu Jiří Karafiát, který střelou z mezikruží vymetl růžek brány. Litvínov obdržený gól probudil a hosté byli o něco aktivnějším týmem. V šestnácté minutě se úplně volný zjevil před Hufem hostující Schmidmayer, ale nesupěl. O pár vteřin později však přišlo vyloučení Fryšara za krosček a následné horké chvilky pro zlínské juniory. Domácí obrana hostující nápor přestála, ale ke konci devatenácté minuty se hnal do nájezdu Chmelař, který byl na poslední chvíli faulován, a mohl si tak zkusit samostatný nájezd. Ten však nezvládl nejlépe, se střelou doprostřed brány si Huf bez větších problémů poradil. Do šaten tak šli veselejší zlínští junioři.

Hráči PSG nastoupili do druhé třetiny hodně aktivně, Strmiska hned ve třetí minutě našel krásnou nahrávkou Horvátha, ale tomu se nepodařilo protlačit kotouč do sítě, Chour předvedl parádní zákrok. O pár sekund později se však musel znova strachovat, domácí Gazda ale z mezikruží poslal puk těsně vedle pravé tyče. Krátce poté však šel Zlín po sevření kotouče Václavkem do čtyř, ale Litvínovu se přesilovka moc nepovedla, naopak chvíli po jejím skončení poslal právě navrátivší se Václavek puk na Horvátha, ale ten z blízky Choura nepřekonal. Ve druhé třetině se stejně jako v té první hrál hodně tvrdý hokej, kdy se týmy často střídaly v útočení. Šťastnější byli nakonec junioři Zlína, kteří se v 39. minutě díky dobře zahranému úniku Viktora Bainara dostali do dvougólového vedení. Chour neměl šanci proti dobré kličce zasáhnout. Druhá třetina tak znova dopadla lépe pro domácí tým.

Třetí třetinu začali lépe zlínští hráči, konkrétně Bainar, kteří jel sám na bránu, ale nakonec minul. Litvínov však dal jasně najevo, že o případné body bude tvrdě bojovat, a vytvořil si tlak. Paradoxně další šance v utkání čekala opět na Zlín, Horváth však z mezikruží trefil pouze dobře připraveného Choura. Na druhé straně se krátce poté objevil před prázdnou bránou Bárdoš, ale ve finální fázi selhal a netrefil poloodkrytou klec. V 48. minutě byl vyloučen za hru vysokou holí Bainar, Litvínov tak dostal dobrou šanci k snížení. Hosté si sice vytvořili dobré šance, ale pozorný Huf udržel svému týmu náskok. I po zbytek zápasu se hrál hodně vyrovnaný hokej, Litvínov měl ke konci sice trochu více ze hry, ale všechny šance hostujících skončily na skvěle chytajícímu Hufovi, který si nakonec došel k čistému kontu.