Zápas - mládež 01. 10. 2016, Martin Stříbrný

Junioři po dobrém výkonu body v Plzni nevyválčili

P l z e ň - Litvínovští junioři odehráli dobré utkání na ledě Plzně. Vysoce kvalitní utkání nakonec skončilo těsnou porážkou Chemiků 3:4, když vítěznou branku vstřelila Plzeň ve třiapadesáté minutě. O branky Litvínova se postarali Jícha, Dominik Havlík a Chmelař.

10., 01.10.2016
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    2:2, 1:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Krasanovský (Zeman) – Kvasnička, Váchal, Sysel, Čechura, Krystl (C), Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Kodýtek (A), Kokoška, Vracovský (A), Roubal, Suchý, Rubner.

  • Sestava hostů

    Chour (Š. Havlík) – Urbánek, Franc (A), D. Havlík, Brzek, Brejžek (C) – Macháč, Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař (A), Horák, Jícha, Dufek.


Reportáž

První třetina utkání mezi plzeňskými Indiány a Litvínovem nabídla krásnou podívanou okořeněnou čtyřmi góly! O první dva se postarali hosté. V šesté minutě po dobré práci na brankovišti vstřelil úvodní branku utkání Josef Jícha - 0:1. Na rozdíl dvou branek se dostali Litvínovští v patnácté minutě. Dominik Havlík se dostal k dorážce po střele Bárdoše a s chladnou hlavu poslal kotouč do sítě – 0:2.

Dvoubrankový náskok Litvínova se ovšem během jedné minuty na konci první třetiny úplně rozplynul. Minutu a půl před sirénou se elegantně za obranu Chemiků protancoval Matyáš Kantrner a ještě hezčí ranou o břevno snížil na rozdíl jedné branky – 1:2. Dvaadvacet vteřin před koncem první třetiny domácí srovnali stav utkání. Filip Suchý dostal nabito od Kvasničky a krásnou ranou z první vyrovnal – 2:2.

Ve druhé třetině se povedl start do utkání naopak domácím, kteří se dostali poprvé v utkání do vedení. Tomáš Vracovský po několika dorážkách v brankovišti procpal kotouč za Chourova záda – 3:2. Vyrovnání se hosté dočkali až v šestatřicáté minutě! Jan Chmelař si našel vyražený kotouč na brankovišti a nadvakrát ho procpal za záda bezmocného Krasanovského – 3:3.

Ve třetí třetině bylo k vidění mnoho šancí, jedno parádní gesto fair-play a vítězná branka! Ve dvaačtyřicáté minutě se po kontaktu v šanci s protihráčem poroučel k ledu Jan Chmelař a rozhodčí se rozhodl vylučovat hráče Plzně. Hostující borec ovšem jako správný charakter oznámil rozhodčímu, že se o faul nejednalo a hrálo se dál.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě mohl vstřelit vedoucí branku svého týmu Tomáš Fencl, ovšem Krasanovský skvělým zákrokem podržel svůj tým! Po nevyužitých šancích Litvínova trestala domácí Plzeň vítěznou brankou. Petr Kodýtek si vybruslil zpoza brány až před Choura a svižnou střelou mezi ruku a tělo gólmana rozhodl dnešní utkání – 4:3.