Zápas - mládež 30. 09. 2016, Martin Stříbrný

Podruhé už ne. Juniorka derby s Piráty nezvládla a prohrála 3:6

C h o m u t o v - Litvínovští junioři odehráli podruhé během jednoho měsíce derby s chomutovskými Piráty. Po prvním vyhraném zápase doma 6:3 napodruhé už Piráty zaskočit nedokázali a prohráli shodně 3:6.

9., 30.09.2016
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    4:1, 1:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pavlát – Buchtela, Kopic, Gröger, D. Novák, Lidák, M. Smutný, T. Běhula, Hajič – Polák, Niňaj, Palička, Részegh, Josef Rindoš, Chlán, J. Svoboda, D. Šilar, Wágner, Adámek.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík – Urbánek, Franc, D. Havlík, Brzek, Brejžek – Macháč, Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek.


Reportáž

Do utkání vstoupili lépe Litvínovští, když už ve druhé minutě skóroval Jan Chmelař, čímž poslal hosty do vedení – 0:1. Poté však začali střílet Piráti. V deváté minutě Filip Palička přihrál v situaci dva na jednoho Danielu Šilarovi, který vyrovnal – 1:1.

V jedenácté minutě Daniel Novák využil přesilovou hru střelou od modré a otočil vývoj utkání – 2:1. Hned za šestadvacet vteřin se Chomutov radoval znovu, když Petr Chlán dorazil do prázdné brány – 3:1. Ještě do první přestávky se prosadil ve vlastním oslabení František Wágner, jenž vystihl rozehrávku hostů, ujel obráncům a zakončil mezi betony Havlíka – 4:1.

Na začátku prostředního dějství měl Litvínov ještě více jak polovinu z trestu Tomáše Hajiče, kterou však nedokázal potrestat. Ve 25. minutě stáli v dobré pozici před bránou Tomáš Adámek a Matěj Niňaj, ale oba raději zvolili přihrávku, kterou nakonec vypíchli obránci hostů. Na druhé straně byl v podobné pozici Jiří Horák, jenž puk tečoval mimo tři tyče. Krátce před druhou sirénou Jiří Kopic najel z druhé vlny a prostřelil Šimona Havlíka mezi betony – 5:1.

Ve pětačtyřicáté minutě František Wágner doklepl kotouč do odkryté sítě potom, co se odrazil od zadního mantinelu – 6:1. Krátce poté byl v dobré pozici opět František Wágner, ale trefil pouze vracejícího se Havlíka. Na druhé straně snížil z těsné blízkosti bekhendovou střelou Karel Schmidmayer po přihrávce od Dominika Pecky – 6:2.

S góly roste chuť, hned v další šanci stáli opět Litvínovští, ale kotouč skončil u Dominika Pavláta. Utkání uzavřel v 60. minutě Jiří Horák, který využil přesilovku a upravil na konečných 6:3.