Zápas - mládež 24. 09. 2016, Martin Stříbrný

Junioři jedou na vlně! Chemici porazili doma suverénní Kladno 2:1

L i t v í n o v - Litvínovští junioři jedou od samého začátku soutěže na skvělé vlně. V dnešním utkání si vyšlápli na dosud suverénní Kladno, které prohrálo pouze jednou a drží se stále na skvělé třetí pozici. O výhře rozhodl deset minut před koncem utkání Jan Dufek!

8., 24.09.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
2 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Chour (Havlík) – Urbánek, Franc ''A'', Havlík, Brzek, Brejžek ''C'' – Macháč, Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař ''A'', Horák, Jícha, Dufek.

  • Sestava hostů

    Stahl (Svoboda) – Havelka ''A'', Kiml, Chládek, Šíma, Malý – Vach, Cibák, Piovarči,Patyk ''C'', Bláha, Okegawa, Schildhabel ''A'', Keszi, Kučera, Čermák, Repka.


Reportáž

V utkání mezi Litvínovem a kladenskými Rytíři šlo o souboj týmů, které zaznamenaly skvělý vstup do sezony. Kladenští se před tímto utkáním drželi na první pozici a Litvínovští okupovali třetí příčku! Vstup do utkání ale měli lepší Chemici. Po osmdesáti vteřinách hry šli Litvínovští do rychlého vedení! Jan Chmelař svižnou střelou z pravého kruhu překvapil Stahla, který musel velmi brzy lovit kotouč ze své brány – 1:0. První větší šanci na srovnání měli hosté až v sedmnácté minutě, a to když si Schildhabel vyjel zpoza brány až před Choura, který ale skvěle zasáhl, a jeho tým tak šel do kabiny s hubeným vedením.

Druhá třetina byla na góly stejně chudá, jako ta první. Kladenští mohli už ve třiadvacáté minutě vyrovnat, jenže Vach trefil pouze tyčku Chourovy brány! Ve třiatřicáté minutě zahrozili také domácí, když Bečvář tvrdou ránou pouze vyprášil lapačku Stahla. Lídr tabulky se vyrovnání dočkal až sedm vteřin před závěrečnou sirénou! V přesilové hře si na kruhách našel kotouč Dominik Havelka a přesnou ranou do levého růžku nedal domácímu brankáři šanci – 1:1.

Do třetí třetiny šly oba týmy s jasným cílem – neudělat hloupou chybu, která by jej stála zápas. Vítězná branka na sebe nedala dlouho čekat, když byla k vidění už v devětačtyřicáté minutě zápasu. Letní akvizice Litvínova Jan Dufek přesným zakončením z bezprostřední blízkosti nedal hostujícímu brankáři šanci a rozhodl dnešní utkání – 2:1. V závěru utkání ještě Kladenští zkusili s utkáním něco udělat, jenže domácí obrana v čele s Chourem odolala, a Litvínovští se tak mohli radovat z dalších důležitých bodů!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Kluci to výborně odmakali, zasloužili si vyhrát. Bylo to hodně vyrovnané. Ve druhé třetině mělo Kladno více ze hry, protože hrálo dost přesilových her. Naštěstí jsme je dobře ubránili, až na jednu. Ve třetí třetině jsme naší hru trochu srovnali, podařilo se nám dát branku, a pak už jsme to vůlí ubojovali.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Trenér - Rytíři Kladno: Nechali jsme tam úplně všecko. Výhoda Litvínova byla asi to, že včera měli volno a my hráli. Máme hodně zraněných hráčů, takže jsme dva zápasy po sobě sehráli na tři pětky. Ke konci nám asi chybělo trochu štěstí a asi i síly, jinak jsme tu podali pěkný výkon. Byl to oboustranný, pěkný hokej.