Zápas - mládež 22. 09. 2016, Martin Stříbrný

Junioři jedou na vítězné vlně a jsou třetí

L i t v í n o v - Litvínovští junioři odehráli další utkání na domácím ledě, tentokrát proti pražské Slavii. Celé utkání se rozhodlo ve druhé třetině, kterou domácí ovládli v poměru 3:0, a nakonec i stejným výsledkem zvítězili a berou tři body!

7., 22.09.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
3 0
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Chour) – Urbánek, Franc, Havlík D., Březák, Brzek, Brejžek, Myšák – Kučera,Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek.

  • Sestava hostů

    Vacula (Šofr) – Zderadička, Krásný, Duda, Novák, Valík, Chvála – Matějka, Netolický, Kern, Šteiner, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil, Mareček, Kohút, Furch.


Reportáž

První třetina byla na branky i na šance poměrně chudá, když se diváci nedočkali ani jednoho gólu! Největší šance byla k vidění v osmnácté minutě utkání v přesilové hře domácího Litvínova. Josef Myšák vyslal na branku Vaculy tvrdou pumelenici, jenže hostující gólman byl v pozoru a uhájil tak čisté konto.

Ve druhé třetině to byla jiná káva. Hned po šesti minutách hry se ze vstřelené branky radovali domácí hokejisté. Jan Chmelař si našel odražený kotouč v brankovišti a nekompromisně ho zasunul do prázdné brány. Poté měli šanci na vyrovnání hosté, když jim byla nabídnuta přesilovka, jenže tu nevyužili, a tak přišel trest.

V šestatřicáté minutě vyzkoušel pozornost Vaculy Jan Bárdoš, kotouč propadl až za brankovou čáru a bylo to o dvě branky. O devětaosmdesát vteřin později bylo pro hosty ještě hůře. Jan Bečvář vypálil z pravého kruhu přesně mezi betony hostujícího gólmana a domácí šli do tříbrankového trháku. Vysvobozením pro hosty byla závěrečná siréna, která ukončila druhou třetinu, a šlo se do kabin za vysokého vedení pro domácí.

Ve třetí třetině se hrálo spíše v nevyrovnaném počtu hráčů na ledě. Slavia ve třetí třetině hrála celkem sedm minut přesilovou hru! Obrovskou šanci v přesilové hře měl Zderadička, jenže Havlík jeho pokus vychytal a podržel tak svůj tým. Tyto horké chvíle dokázali domácí Litvínovští ustát, své tříbrankové vedení ubránit, a nakonec získali tři důležité body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Náš výkon v první třetině nebyl úplně stoprocentní. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit branku v přesilové hře a řekli jsme si, abychom nedostali žádný hloupý gól. Škoda zbytečného faulu ve třetí třetině, po kterém jsme hráli dlouhé oslabení a stálo nás to hodně sil. Soupeř nás dostal pod tlak a v závěru tlačil, ale naštěstí jsme to ustáli.

Fanshop