Zápasy 28. 08. 2016, Redakce

Z Drážďan s druhým místem, Berlín v závěru otočil zápas

Ani čtvrtý pokus vyhrát turnaj v Drážďanech nakonec Vervě nevyšel. Od poloviny finálového utkání vedla Jurčíkovou brankou, ale v závěru Eisbären stav dvěma góly zvrátil a těsně vyhrál.

Turnaj, 28.08.2016, Drážďany
logo EHC Eisbären Berlin
logo HC VERVA Litvínov
EHC Eisbären Berlin HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Cüpper - Wissmann, Müller, DuPont, Baxmann, Bruneteau, Braun - Petersen, Ledlin, Machacek, Braun, Hessler, MacQueen, Wilson, Tallackson, Olver, Talbot, Ziegler, Fischbuch. Připraven Vehanen. Trenér Peter John Lee

  • Sestava hostů

    Halász - Kubát, Sørvik - Pavelka, Zeleňák - Sklenička, Kokeš - K. Černý - Reichel, V. Hübl, Trávníček - Hořava, R. Hanzl, M. Hanzl - Válek, J. Černý, Gerhát - Jurčík, T. Doležal, J. Doležal. Připraven J. Hübl. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Proti týmu DEL zahájil Litvínov v oproti sobotě mírně obměněné sestavě. Několik hráčů odpočívalo, jiní noví naskočili (Pavelka, J. Černý, Gerhát). V brance dostal první příležitost v Litvínově Tomáš Halász, podruhé si o víkendu vedle sebe zahráli bratři Hanzlové.

Verva začala oslabením hned ve druhé minutě, kdy musel za katr Sklenička. Ubránila se a v 7. minutě zápasu se týmu naskytla šance jít do vedení. Vyloučen byl Tallackson, nicméně první třetina skončila bez branek.

Ve druhé části už se diváci gólu dočkali. Ve 27. minutě se provinil Talbot, Verva výhodu ještě nezužitkovala, ale v polovině zápasu se po asistenci (dobrém forčekingu) Jiřího Doležala prosadil ke své druhé německé brance v Drážďanech Ondřej Jurčík, 0:1. Zakončil zblízka u tyče.

Druhý Skleničkův trest v utkání změnu stavu nepřinesl, stejně jako dvě vyloučení na německé straně. Přišla ve 36. a ve 39. minutě.

Dvojnásob škoda. Nejen proto, že šlo o celkem čtyři minuty hry pět na čtyři, ale také z toho důvodu, že po změně stran a dvou minutách třetí třetiny Jonas Müller tečí nahození od modré čáry vyrovnal. Od 46. minuty seděl na lavici hanby autor litvínovské branky, ale šlo o trest za příliš mnoho hráčů na ledě, stejně jako ve Válkově případě v 53. minutě.

Rozhodující branka padla když už se hrálo pět na pět - Ziegler nasměroval prvenství do Berlína. Gerhátova střela se minutu poté odrazila od tyče! V 58. minutě ještě svitla Vervě naděje při trestu autora vyrovnávací branky, ale Eisbären těsný náskok i přes litvínovskou power play od 59. minuty a tlak udržel.

V odpoledním utkání o třetí místo zdolal Weisswasser domácí Drážďany před 840 diváky 5:3.

Fanshop