Zápasy 17. 02. 2017, Redakce, foto: hc-vitkovice.cz

Vítkovice se trefily jen po videu, Litvínov veze tři body!

Pošesté v historii od zavedení tříbodového systému pokořil Litvínov v základní části hranici osmdesáti bodů a pět kol před koncem se znovu o krůček přiblížil přímému postupu do čtvrtfinále play off. Vydřel tři body v Ostravě!

47. kolo, 17.02.2017, ČEZ Aréna, Ostrava-Zábřeh
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bartošák – Sloboda, Klok, Hrbas, Krenželok, Urbanec, Výtisk, Kovář – Tybor, Roman, Květoň – Hudeček, Stastny, Olesz – Zdráhal, Kolouch, Němec – Tomi, Balán, Szturc. Připraveni Dolejš a Kurovský. Trenéři Petr a Trnka

  • Sestava hostů

    Janus – Pavlík, Gula - Pavelka, Sørvik - Sklenička, Pilař – Kubát - Martynek, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Černý – Hořava, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Reichel, Válek. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Nerozhodný výsledek po první třetině mohli brát domácí jako neúspěch, ovšem na druhou stranu – Litvínov dostal gól trochu sporný a dal jednoznačný.

Vítkovice začaly lépe, i když v první minutě musel Bartošák dvakrát zasahovat. Dvěma průniky se blýskl Balán a v 6. minutě se na bílomodré usmálo štěstí. Hned dvakrát, Tyborovu střelu zbrzdila, ale nezastavila Janusova výstroj a puk se došoural na brankovou čáru. Po Skleničkově zásahu sudí rozpažil, ale s gestem "telefon", a vzápětí byl uznán gól.

Ve druhé polovině třetiny Litvínov přece jen vystrčil růžky a v 18. minutě se dočkal. Pavlík branku netrefil, ale puk odražený od skla za brankou pohotově ze strany dorazil Hořava.

Že druhá část bude ze strany hostů o něčem jiném, naznačili ve 22. minutě střílející Sørvik a tečující Černý. Bartošák kryl. Pak přišel krátký tlak soupeře a navíc zdvojené Pavlíkovo vyloučení za vysokou hůl. Jenže domácím se početní výhoda nedařila a nedařila, až je ztrestal zpoza branky Černý, 1:2!

Hned na to musel ven za stejný prohřešek Hübl, to už se před Janusem blýskalo, ale strážce strážil svou klec dobře. Sørvik, zasažený v oslabení bolestivě kotoučem, mohl naštěstí ve hře pokračovat.

Pak dva tresty Vítkovicím, Tomi a Výtisk, který nedovoleně atakoval zakončujícího Martynka. Gól Verva dala až při hře pět na pět, ale hlavně – těsně po vypršení času třetiny.

Šest na tři! Větší přesilovku už domácí v závěru hrát nemohli... Přesto se černí ubránili, Janusovi jednou pomohla tyč. Ale co se dělo předtím. Černý s Pavlíkem jeli dva na jednoho, střelou to neskončilo. Soupeř špatně střídal, přesilovka gól nepřinesla. Důsledná obrana a čas běží.

Pět minut před koncem se po akci rychle založené Janusem uvolnil Černý a vykoledoval si faul Hrbase. Nervydrásající závěr. V 58. minutě fauloval unikajícího Tybora Kubát, po dlouhé výhodě se na začátku 59. minuty začala hrát zvýhodněná přesilovka. Minutu před koncem Roman trefil tyč, pak Trávníček mířil přes celé kluziště na odkrytou klec, ale hrálo se dál.

37 vteřin před koncem se provinil Lukeš. Ale domácí byli hodně nervózní. Ještě v časech 59:47 (litvínovský time out) a 59:56 se vhazovalo před Janusem, ale HCVL slavil. Pak už jen mohl s fanoušky čekat, jaký bude náskok na sedmé místo.

Vybojované, cenné tři body!

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jakub Petr: "Souhlas s kolegou. V první třetině jsme si vypracovali několik šancí po našem vstřeleném gólu, které musíme proměňovat, to samé ve druhé části. Dnešek ukázal, proč nejsme v šestce a proč na ni musíme pro letošek zapomenout. Rozhodly to přesilovky, nejenom, že jsme v nich neskórovali, ale paradoxně jsme ještě inkasovali rozhodující gól. Litvínov si ve třetí třetině vedení zkušeně hlídal, neměli jsme takový tlak, jako v první třetině. Přesto jsme měli v závěru přesilovky 6/4 i 6/3. Týmy nad námi mají přesilovky o poznání lepší. Naše koncovka je žalostná, proto nemohu mluvit o tom, že utkání bylo pro nás nešťastné. Jdeme dál, bojujeme o to, dostat se do předkola."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "V utkání bylo pro nás dost důležitých pasáží. Že jsme první třetinu neprohráli, po gólu se domácí zlepšili a zatlačili nás, dokázali jsme ale srovnat. Pak náš gól v oslabení. V závěru jsme hráli čtyři na šest a také tři na šest, mohli jsme dostat vyrovnávací branku a dopadlo by to jinak. Uhráli jsme to a ubránili, jsme rádi, že jsme tady vyhráli a uspěli. Utkání bylo těžké a nerodilo se to pro nás jednoduše."

Fanshop