Zápasy 18. 11. 2016, Redakce

Desátý korálek navlečen, PKH derby pro Vervu!

1., 60. a 61. minuta - v těchto infarktových časech padly v Litvínově branky. Ty poslední dvě za záda brankáře Varů Honzíka, který byl nakonec smutným hrdinou zápasu. Litvínov po skvělém obratu slavil dva body, ve které už možná ani nedoufal. A desátou výhru doma v řadě! Žlutí vyrovnali v čase 59:40 z trestného střílení, gól vstřelil a na rozhodující přihrál Robin Hanzl.

22. (ČT), 18.11.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
2p 1
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 1:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Pavlík – Kokeš – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Petrásek

  • Sestava hostů

    Honzík – Harant, Dujsík - Rýgl, M. Rohan - Dvořák, Benák – Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, V. Tomeček – Mullane, Kindl, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek. Připraven Závorka. Trenéři Tlačil a Antonik


Reportáž

Do branky Vervy se postavil Jaroslav Janus a v sestavě nedošlo k jiným změnám.

PKH derby nemohli hosté začít lépe, Rachůnek už po půlminutě hry ujel a našel mezerku mezi tyčí a Janusovým betonem, 0:1. Ve 3. minutě těsně minul branku Dujsík od modré, v 5. musel ven Gula, v 8. byl Rachůnek sám před brankářem. Naštěstí pro domácí na něj nevyzrál, ale hosté začali po dvou výhrách i v Litvínově výborně.

HCVL se rozjížděl pomalu a měl potíže s rychlým a důrazným soupeřem. První šanci mu zmařil odraz puku od ležící hole. I při Harkabusově trestu v 15. minutě se dostal do šance varský Tuominen, mířil vedle, stejně jako Flek při přečíslení dva na jednoho o minutu později.

Dvořák vyhodil puk do hlediště a když jeho trest vypršel, provinil se ještě Mullane. Největší šanci měl M. Hanzl, z mezikruží pálil do Honzíka.

Marné dobývání jeho svatyně pokračovalo i po změně stran, a to hrála Verva pět přesilovek a jediné oslabení (Reichel). Od poloviny zápasu postupně Mikulík sekl v šarvátce Skleničku, následně Skuhravý vyhodil puk do hlediště, ale ani dvojnásobná výhoda žlutým nepomohla.

Ve 33. minutě odešel po nárazu do mantinelu do kabiny Doležal. Dále Vachovec držel Válka, v oslabení však zahrozili hosté. A skóre nezměnilo ani Dujsíkovo vyloučení.

Ve třetím dějství byl poměr vyloučených vyrovnanější. Verváci dřeli, ale houževnatý soupeř odolával. V 58. minutě mohl Rachůnek rozhodnout, ale puk z dorážky dobře netrefil a Janus následně skvěle zasáhl. Klíčový moment? Byl...

Necelých dvacet vteřin před koncem skončil puk za brankovou čarou, ale v (úmyslně) posunuté kleci. Záznam gól neprokázal, sudí nařídili trestné střílení. Starší Hanzl prokázal pevné nervy a gólmana, jako předtím mnoho jiných, obelstil bekhendovým blafákem.

Ve zbytku času ještě Harant fauloval ke střele se chystajícího Lukeše a v prodlouženém čase Kubát přesilovku čtyři na tři využil.

Výhra vydřená, výhra o to cennější!

"Tým zase ukázal svou morálku. Ať hraje první s posledním, je to jedno, zápasy jsou vyrovnané," řekl Jaroslav Janus.

Robin Hanzl: "Jsem rád že mi ten můj blafák zase vyšel. Snad mi to brankáři budou ještě nějakou dobu baštit. Předtím jsem v šanci zlomil hokejku, to už byl vrchol smůly... Stříleli jsme často, ale dnes nám to tam nepadalo."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Prožili jsme infarktové utkání. Očekávali jsme, že postavení soupeře v tabulce nebude odpovídat předváděné hře a to se potvrdilo. Celý zápas jsme se potýkali s tím, že nás hosté nepouštěli do šancí. Když už jsme nějaké měli, špatně jsme je zakončili. Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Jsme samozřejmě rádi za výhru, ale byli jsme šťastnější."

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Mikuláš Antonik: "Musím kluky pochválit, hráli výborně a brankář také chytal skvěle. To, co jsme si řekli, tak jsme na ledě plnili a makali celé utkání. Mrzí nás, že jsme nevyužili příležitosti, hrát na 1:0 je ošemetné a v závěru jsme měli malinko smůlu. Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že budeme mít bod, tak bychom ho brali, nyní jsme ale zklamaní. Nedá se nic dělat."

Fanshop