Zápasy 13. 11. 2016, Redakce

Kometa zhasla v prodloužení, Verva překročila 40 bodů!

Tradiční výsledek v netradičním zápase: Litvínov opět získal dva body po remíze 2:2 v 60 minutách, v prodloužení rozhodla v přesilovce Kubátova střela!

20. (ČT-web), 13.11.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
3p 2
  • Třetiny

    0:1, 2:0, 0:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Pavlík – Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Vejmelka – Štencel, O. Němec - Gulaši, Kováčik - Malec, Trška - Král – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Káňa, Čermák, Vincour – Dočekal, Raška, Novák. Připraven Čiliak. Trenéři Zábranský, Pešout, Pokorný, Haken


Reportáž

S Martinem Hanzlem zpátky v sestavě vyrukovala třetí Verva na lídra tabulky. Nedělní Litvínov s přilehlými Krušnými horami zalévalo v neděli podzimní slunce a do hlediště přes avizovaný přímý TV přenos (který se nakonec skoro nekonal) přišla pěkná návštěva, takže šlágr kola měl odpovídající kulisu.

První vteřiny patřily hostům, ale už ve 2. minutě se do úvodní šance žlutých dostal Robin Hanzl. Oba celky zdobil dobrý pohyb a bylo se na co dívat. Reichel v 5. minutě po Trávníčkově ataku netrefil klec, vzápětí hosté svou akci z brejku trochu překombinovali a pak ještě zasáhl Janus.

První byl vyloučen Kováčik, v přesilovce tečoval nebezpečně střelu Martin Hanzl. Ve velké šanci byl Gerhát, střela mu ale nesedla. Pak Verváci zvládli první oslabení (14. Černý). V poslední minutě třetiny vyjel Janus proti šanci soupeře, u puku byl později než protihráč a za jeho zákrok bylo nařízeno trestné střílení. Haščák je přízemní ranou k tyči proměnil.

Po změně stran Verva obrátila stav. V úvodu třetiny dvakrát puk trefil Vejmelku, měl štěstí... Dvakrát se v prostředním dějství provinil Vincour. Litvínov první trest nevyužil a ven následně musel Hübl. Když se vrátil do hry, srovnal skóre! Nabil mu Gerhát. Při Čermákově trestu měl puk na holi před Vejmelkou Jurčík. Druhý Vincourův trest přinesl šanci R. Hanzlovi a pak znovu Jurčíkovi.

Nedáš-dostaneš zase platilo, Kometa trefila tyč (zkoumal se záznam hry) a Kováčikovo vyloučení (po jeho zákroku letěl vzduchem Reichel) Brňané zaplatili. Po vyšachování zakončoval snadno Martin Hanzl. Pár vteřin před koncem třetiny dostal ještě menší trest Kubát.

Kometa srovnala na bod z dvojnásobné přesilovky. K Hüblovi přisedl Černý za vyhození puku mimo led a Nečas se brzy na to trefil tvrdě z voleje. Třetím domácím vyloučeným byl v 50. minutě Trávníček. Žlutí se ubránili a R. Hanzlem a Jurčíkem usilovali o tři body. Neúspěšně, samotný závěr už se pak dohrál spíše na jistotu.

V prodloužení hrozili hosté, Janus se vyznamenal. Ale pak předčasně poslali na led čtvrtého hráče a HCVL přesilovku čtyři na tři využil. Trefil se Kubát (střelu možná ještě tečoval Hübl).

Po zápase se Spartou (5:1) další vrchol podzimu na severu Čech a devátá domácí výhra Krušnohorců za sebou! Zároveň pátá v řadě v soutěži, běží tak již druhá vítězná série.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Velice kvalitní utkání, se vším všudy... Spousta šancí a útoků nahoru-dolů. Myslím, že se bylo na co dívat. My jsme solidně začali, ale na konci první třetiny jsme dostali morálně špatný gól z nájezdu. Podařilo se nám ale zápas otočit, za což kluky chválím. Ve třetí třetině nás trochu mrzelo, že jsme se hloupou situací dostali do tří a dovolili soupeři vyrovnat. Štěstí se k nám ale zase přiklonilo v prodloužení."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Petr Haken: "Hodně vyrovnaný zápas a celkově byla jeho kvalita vysoká. Trochu mě mrzí, že jsme prohráli v prodloužení, ve kterém jsme měli více šancí, byli na puku a měli dát gól. Pak ale přišlo zaváhání u naší střídačky a Litvínov v přesilovce rozhodl. Pro nás je každý soupeř těžký, každý nás chce porazit, ale jiné to bylo v tom, že Litvínov vydržel hrát organizovaně celých šedesát minut, což některé týmy nevydrží. A přidal i další minutky navíc."

Fanshop