Zápasy 16. 10. 2016, Redakce

Jízda Vervy pokračuje! Janus další čisté konto

V polovině utkání rozhodl zápas Žlutých a Červených Černý (Jakub) a litvínovskou výhru pojistil Daniel Sorvik při power play soupeře.

13. kolo, 16.10.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Kokeš – Pavlík - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, Gerhát. Připraven J. Hübl. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Maxwell – Ščotka, Čáslava, Novák, Bokroš, Leduc, Ovčačík – Rohlík - Hubáček, Nahodil, P. Sýkora – Rolinek, Tomášek, Mallet – Zohorna, T. Kaut, Bárta – Klimenta, Poulíček, Panna. Připraven Štěpánek. Trenéři V. Martinec (šéftrenér), Rohlík, Mikeska, Beran


Reportáž

Boj o šesté vítězství v řadě začal Litvínov v sestavě, do níž se vrátil Kubát a připraven už byl i Pavlík. Nejezchleb šel znovu do první formace, v níž dohrával už předchozí duel, ale brzy musel odstoupit z utkání pro zranění.

Páteční výhrou povzbuzené Pardubice měly v první třetině blíž k otevření skóre. Nejvíc Rolinek, v 18. minutě trefil levou tyč. A konstrukce Janusovi pomohla ještě jednou. Domácí mohli jít do vedení už po 15 vteřinách, Lukešovu střelu chytil Maxwell a Hübl už puk nedorazil. Lukeš byl v úvodu nejagilnějším útočníkem Vervy, ještě dvakrát nebezpečně ohrozil poslední instanci Dynama.

Ve druhé části se hráči Vervy zlepšili a dočkali se vedení. Jurčík v šanci ještě přihrával a nic z toho nebylo. Pak přišla největší možnost. Trávníček dostal kolmou přihrávku, byl v úniku při zakončení faulován Ovčačíkem, ale trestné střílení neproměnil, i když gólmana prostřelil. Puk zamířil vedle.

Poté Hübl přihrál do strany Pavelkovi, ale ujala se až teč Černého v přesilovce. K usměrnění puku ho od mantinelu dlouhým pasem vybídl Robin Hanzl, povedený gól. Žlutí poté zatlačili soupeře a Martin Hanzl měl dvakrát na holi druhý úspěch. Poprvé dorážkou Sørvikovy střely, podruhé po přihrávce Černého.

Ve třetí třetině mohl rozhodnout ve 49. minutě znovu Černý po výborné předchozí práci a přihrávce Jurčíkově. Maxwell jeho blafák skvěle kryl. Chvíli na to si hosté vzali time out a pak se dostali do tlaku.

V 53. minutě tak po oddechovém čase sáhli i domácí a koncovku i přes Kubátovo vyloučení v 58. minutě zvládli. Dvě minuty před koncem vysoký bekhend norského obránce skočil do sítě, 2:0. Hosté ve hře bez brankáře pokračovali a mohli znovu inkasovat.

Šestá výhra v řadě pro žlutočerné, za první čtvrtinu zapsali velmi příjemných 24 bodů! Základem byl opět brankář a herní disciplína. Už v úterý se hraje znovu...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Začali jsme obstojně, ale paradoxně po naší přesilové hře jsme trochu uvadli. První třetinu jsme pak se štěstím ubránili. Ve druhé třetině jsme chtěli zlepšit pohyb, to kluci splnili a dali jsme i gól. Ve třetí třetině nás soupeř zatlačil, spoustu puků jsme ztečovali mimo branku. Poté jsme dali druhý gól. Viděli jsme minulé zápasy Pardubic, ve kterých nebyly horší, jen to nedotáhly do konce. Takže jsme věděli, že nás čeká těžký duel. O to více jsme rádi že jsme zápas zvládli. Zranění Ríšy Nejezchleba? Uvidíme podle vyšetření v nemocnici, nevypadalo to v první chvíli dobře."

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Pavel Rohlík: "Připravovali jsme se dva dny na Litvínov. Věděli jsme, že je silný v protiútocích, v přesilových hrách, ale my jsme nehráli podle našich představ. Přesto jsme měli šance, nedokázali jsme ale dát branku. Ve druhé třetině proti nám hrál asi nejlepší tým v sezóně, měl velice dobré bruslení, napadání, rychlý přechod do útoku. Těžko se nám bránilo, ale pořád to bylo jen o gól. Do třetí části jsme změnili rozestavení a taktiku, dařilo se nám. Čekali jsme na vyloučení, to přišlo, zariskovali jsme šest na čtyři. Bohužel Rolinek myslím přihrávku trochu uspěchal a dostali jsme pak druhý gól. Výsledek nás velice mrzí, ale na druhou stranu soupeř hrál velice dobře, takže si asi zasloužil vyhrát. Musím pochválit našeho brankáře."