Zápasy 09. 09. 2016, Redakce

Verva veze za tři góly tři body z Hané!

Od 7. do 59. minuty nepadl v Olomouci gól, ale v ostatním čase dali Litvínovští tři, z toho poslední při power domácích (ti v ní nejprve také skórovali), a vyhráli 3:1! Parádní vstup do sezóny na horkém ledě!

1. kolo, 09.09.2016, ZS, Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Konrád – Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Houdek, Škůrek, Ondrušek – Holec, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Fořt, Herman, Burian. Připraven Falter. Trenéři Venera a Srdínko

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Gula – Sklenička, Pavlík – Sørvik, Pavelka – Reichel, Hübl, Lukeš – Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb – Martynek, J. Černý, Trávníček – Jurčík, M. Hanzl, Gerhát. Připraveni Halász a Kokeš. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Verva nastoupila k zápasu poprvé v historii se slovenskou dvojicí gólmanů. Jaro Janusovi kryl záda Tomáš Halász, který spolu s Hüblem na měsíční zkoušce usiluje o místo v kádru.

Se sedmi obránci (sedmým Kokeš) a čtyřmi útoky, na křídle prvního se objevil nejlepší střelec v přípravě K. Reichel. Ve druhém s Hořavou a R. Hanzlem naskočil k premiéře v Tipsport extralize Richard Nejezchleb a třetí formaci vedl Jakub Černý. Čtvrtou rovněž ve své premiéře v nejvyšší soutěži Martin Hanzl.

A začátek vyšel nad očekávání! První domácí pobyt v útočném pásmu byl sice o poznání nebezpečnější, ale Verva vzápětí defenzívu "Kohoutů" zaskočila rychlým brejkem, který ideálně sehráli Nejezchleb a zakončující Robin Hanzl, 0:1.

Litvínov pak povzbuzen kontroloval hru. Domácí šanci na vyrovnání měl z mezikruží Herman. Pak přišel k radosti žlutočerného hloučku druhý úder Severočechů! Lukeš prostrčil od bočního mantinelu Pavlíkovi, který si puk výborně zpracoval, jel z několika metrů sám na Konráda, ten jeho střelu vyrazil a Hübl byl jednak u puku nejdříve a druhak věděl co s ním… Zametl ho do sítě. 0:2!

Minutu na to bylo vyloučen Eberle, který má z roku 2015 zlatou medaili s Litvínovem. Reichel vyzkoušel gólmana, ale celkově byli v oslabení nebezpečnější Olomoučtí, hlavně při brejku Hermana s Burianem.

Skrbkova rána do skrumáže se později dokonce otřela o brankovou konstrukci... Za to Pavelkův trest zvládli Verváci na jedničku, první vyhodil puk z obranného pásma Sørvik a měl brzy další úspěšné následovatele.

Druhá část přinesla ze strany hostů taktický výkon, podpořený několika dobrými Janusovými zákroky. Bylo jich třeba hlavně v oslabeních, Hanáci hráli další tři přesilovky. Sørvik v úvodu sekal, pak Nejezchleb nedovoleně bránil a stejný hráč ještě odseděl trest týmu za špatné střídání, i když proti verdiktu sudích střídačka protestovala.

Mezi to se vešly: rychlý protiútok zakončovaný Martynkem, velká šance domácích (Strapáč) a také jejich pár hluchých minut.

Třetí třetina přinesla olomoucký tlak, ale dobře kontrolovaný soupeřem. Staněk ostře srazil Pavelku, lehce se mstil Nejezchleb a musel ven, i když k žádné šarvátce prakticky nedošlo. Litvínov neopomíjel nebezpečné brejky a tlačil zápas úspěšně do závěru. V něm se nevylučovalo ani po Skrbkově sekání Reichela a tak se mohli domácí odhodlat dvě minuty před koncem k power play.

Knotek 100 vteřin před koncem snížil střelou pod horní tyčku, ale pokračující hru bez brankáře po Martynkově vyhození trestal a ukončil rychlý Černý, 1:3! Přesto, že tým od získání dvoubrankového vedení nehrál jedinou přesilovku a sám naopak deset minut ve čtyřech. Koncentrovaný a bojovný výkon s dobrým brankářem.

Tak přijďte v neděli fandit!

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko: "Zaspali jsme začátek utkání, už ve druhé minutě měl Litvínov brejk dva na jednoho a dal gól. My jsme se následně dostali do stejného přečíslení, ale naložili jsme s ním úplně jinak. Soupeř celý zápas dobře bránil, my jsme nedokázali proměnit své šance."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Povedla se nám první třetina a vůbec celkově vstup do zápasu. Vedení 2:0 venku je luxusní! Poté jsme obrannou činností dokázali dotáhnout zápas až do úspěšného konce."

Fanshop