Zápasy 22. 04. 2016, Redakce, foto: Michal Káva

Prodloužení pro Slavii. Verva uzavře sezónu v neděli doma (15:30), přijďte!

Jen dva góly padly v pátečním utkání. Na Vasův zásah z první třetiny při dvojnásobné přesilovce odpověděli Litvínovští ve druhé třetině. Ve třetí části gól nepadl a po půl minutě hry v prodloužení rozhodl zápas David Hruška. Karlovy Vary jsou druhým zachráněným týmem, vyhrály v Jihlavě.

Baráž 11, 22.04.2016, ZS Eden, Praha
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
2p 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hylák – Kolařík, Knot, Hraško, Pavlin, M. Hruška, Andrlík – Mikulík, Tuominen, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Ondráček, Šafránek, Jiránek – Bahenský, Kašpařík, Čermák. Připraven Král. Trenéři Razým a Srdínko

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Sklenička – Kokeš, Pavelka – Hora, Pavlík – Duda, Gerhát, Válek – Martynek, Šimeček, Jurčík – Stříbrný, Pšurný, Doležal – Mical, Kučera, I. Řehoř. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík a V. Lukeš


Reportáž

Verva nastoupila v brance s Janusem a opět mladými hráči ze širšího kádru, v obraně s Kokešem a Horou, v útoku se Šimečkem, Stříbrným, Řehořem, Kučerou a poprvé v sezóně také s Micalem. Oproti utkání v Karlových Varech se do sestavy vrátí Kubát a Duda. Na marodku (Hübl, Jánský, Havlíček, Chaloupka, Frolo) v týdnu přibyli nemocní Hanzl a Hořava.

Aktivnější byla v první části Slavia, Januse zaměstnali Čermák a Markovič. Za Vervu odpověděl sólo nájezdem Kučera po kolmé přihrávce, Hylák jeho koncovku zneškodnil. Nadějně vyhlížela také Pavelkova rána za modrou, skončila ale vedle.

Právě Pavelka a půldruhé minuty po něm i Pšurný byli vyloučeni, Pavelka za podražení a Pšurný zasáhl protihráče holí v obličeji. Přesilovku pět na tři domácí Vasem zblízka využili a první třetinu tak vyhráli. Pěkným momentem v podání hostů byl ještě bodyček Hory Andrlíkovi. Radost Slavii kazil průběžný výsledek z Jihlavy, kde si hráči Karlových Varů rovněž po první třetině vypracovali jednobrankový náskok.

A jak po změně stran náskok Energie na Vysočině narůstal, byli fandové Pražanů skleslejší a skleslejší, naopak výkon Vervy se začal zvedat. Ale to až později, první polovina třetiny patřila sešívaným.

Janus vychytal Andrlíka a dařilo se mu i při Kubátově vyloučení, kdy druhá polovina přesilovky gólem hodně zaváněla (zblízka pálil Markovič). V polovině utkání se ale černí vymanili z tlaku a Ondráček jako první domácí hráč fauloval. Pavlík a Mical měli v přesilovce blízko k vyrovnání. Povedlo se to až při hře pět na pět Šimečkovi, který tečoval Kokešův švih a oslavil svou první extraligovou branku, která byla sudími bůhvíproč připsána Válkovi. (Později došlo k opravě).

Třetí dějství přineslo možnosti rozhodnout utkání na obou stranách. Aktivní byl někdejší slávista Doležal, možnosti měl i Duda, tu poslední v 57. minutě, kdy minul odkrytou klec. Dramatický závěr: v 59. minutě se v přečíslení objevili hosté, půl minuty před koncem vykopl Janus skvěle Hruškovu dorážku a čtyři vteřiny před sirénou ještě mohl zakončit po Pavelkově brejku Martynek. nepovedlo se a tak prodloužení.

Trvalo krátce, jen půl minuty. Ukončil je Hruška a dal tak alespoň malou náplast na setrvání Slavie ve WSM lize. Litvínov se bude loučit v neděli, přijďte!

Druhý zápas: Jihlava - K. Vary 2:6

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jan Srdínko: "Chtěli jsme se dobře rozloučit s diváky a zápas vyhrát bez ohledu na to, jak dopadne utkání v Jihlavě. V první třetině jsme si vypracovali tlak, ale dali jen jeden gól. Potom jsme se nevyhnuli špatné pasáži ve druhé části a v té třetí už jsme si zase šance vytvořili. Jeden gól za šedesát minut je ale dost málo. Teď je brzy hodnotit celou sezónu, na nějaký větší rozbor přijde čas."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "S naší sestavou jsme s dnešním výsledkem spokojení. Samozřejmě jsme si přáli neprohrát, musíme ale být trochu soudní. Síla soupeře byla velká a my jsme měli v týmu asi sedm hráčů, kteří během sezóny působili na farmě v Mostě nebo v juniorce. Mysleli jsme si, že Slavia nám moc šancí nedá. I když byla v určitých částech zápasu lepší, podařilo se nám i díky dobrému výkonu Januse dotáhnout zápas do výsledku 1:1. Prodloužení sehrála Slavia výborně, ale my jsme za bod rádi."

Fanshop