Zápasy 12. 04. 2016, Redakce

Ve 12. minutě 4:0! Souboj o vedení jasně pro Vervu

Litvínov prodloužil svou domácí vítěznou sérii na devět utkání, tentokrát zápas rozhodl opravdu rychle! V tabulce tým navýšil svůj náskok na záchranu.

Baráž 7, 12.04.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
5 1
  • Třetiny

    4:1, 1:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Sklenička – Pavelka, Pavlík – Frolo, Gula – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Gerhát, Trávníček – Hořava, Pšurný, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Hylák (8. Král) – Hruška M., Knot - Krstev, Andrlík - Hraško, Pavlin - Kolařík – Bahenský, Kašpařík, Čermák – Mikulík, Šafránek, Hruška D. – Ondráček, Tuominen, Jiránek – Andres, Vas, Markovič Trenéři Razým a Srdínko


Reportáž

To byl uragán! Už v 8. minutě hosté po třetí inkasované brance střídali gólmana, místo Hyláka šel po delší době do klece Král a také byl brzy přivítán gólem… Hylákovi předtím zapsali v utkání jediný zásah. HCVL odskočil ve 12. minutě na 4:0 a zápas prakticky rozhodl.

Ke třetímu barážovému utkání s pražskou Slavií litvínovská Verva nastoupila se stejnými hráči jako v minulém kole. Na marodce byli Hübl, Jánský, Havlíček a Chaloupka, na MS do 18 let se v zámoří chystá Kristian Reichel.

Litvínov a jeho fandy nastartoval už ve 2. minutě zblízka Martynek po přihrávce zpoza branky od Gerháta. Další šanci měl Hanzl a hned na to se z větší dálky trefil Pavlík, 2:0.

Hosté zahrozili svým nejproduktivnějším hráčem Mikulíkem, Janus kryl. Do přečíslení se pak dostali Duda s Hanzlem a sehráli ho skvěle, křížná přihrávka, rána z voleje a 3:0! Válek tečoval puk těsně vedle a nového brankáře pak překonal Gerhát. Sám před brankou gólmana povedeně vymíchal, 4:0. Už v první třetině se skandovalo: Dejte jim bůra!

Korekci Slavie přichystal zblízka nedůsledně pokrytý Jiránek. V první části padaly branky a nebyl ani jeden vyloučený, ve druhé opačně: přišly tresty a gól padl jen jeden. K radosti příznivců žlutočerných barev jej v závěru třetiny zaznamenal v přesilovce František Lukeš.

Hosté začali prostřední třetinu dvojnásobným oslabením, ke Knotovi přisedl na lavici hanby na půl minuty i Mikulík. Litvínov krátkou dvojnásobnou výhodu nevyužil a sám se následně ubránil při trestu Pšurného. Až Davida Hrušku vrátila do hry předčasně Lukešova střela, diváci se dočkali populární páté branky. V předposlední minutě před druhou přestávkou se ještě provinil Kubát.

Třetí část branku nepřinesla, Litvínov si výsledek s přehledem pohlídal. Hostující Andres jediný zahřál trestnou lavici. Diváci si vychutnali příchod dalších tří bodů. Tým k nim dospěl disciplinovanou hrou, nasbíral jen čtyři trestné minuty. A ukázal v první třetině výbornou produktivitu.

V pátek míří Verva do Jihlavy, v neděli přivítá v 15:30 Karlovy Vary.

Druhý zápas: Slavia - Jihlava 3:2sn

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Byl to pro nás těžký zápas. Věděli jsme, že musíme vyhrát, abychom potvrdili předchozí vítězství s Jihlavou. Takže naším cílem bylo vyhrát a bylo nám jedno, zda to bude o gól, nebo o dva. Povedl se nám začátek zápasu a od toho se vše odvíjelo."

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jan Srdínko: "Budu stručný. Rozhodlo prvních dvanáct minut, prohrávat 0:4 je hodně a je nesmírně těžké s tím pak něco udělat. Poté jsme se snažili, ale na nějaký zvrat nedošlo."

Fanshop