Zápasy 10. 04. 2016, Redakce

Verva vyslala na branku Dukly 60 ran! Zaslouženě vyhrála

Včetně 21 zblokovaných a 21 střel mimo vyslal Litvínov na jihlavského mladíka Škarka rekordních 102 střel (56 zásahů + 4 góly + 21 + 21) a ve třetí třetině zlomil i skóre ve svůj prospěch.

Baráž 6, 10.04.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
4 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Pavelka, Sklenička – Frolo, Pavlík – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Gerhát, Trávníček – Hořava, Pšurný, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Zadražil, Štebih, Grebenjuk, Bilčík, Šafář – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Kohout – Prokš, Jícha, Kolář – Malec, Anděl, Mrňa. Připraven Sáblík. Trenéři Vlk, Zeman, Ujčík


Reportáž

Znovu s brankářem Janusem nastoupil Litvínov k šestému utkání baráže. K dlouhodoběji zraněným Hüblovi s Jánským a útočníkovi Havlíčkovi (horní část těla) přibyl v utkání na Slavii obránce Chaloupka (dolní část těla). Do sestavy se vrátil obránce Sklenička.

Zápas začal před plným hledištěm a ve výborné atmosféře, ke které přispíval i trumpetista z řad jihlavských fanoušků. Domácí fans na čele s hlasitým jižním kotlem hnali žluté na zteč, první mohl otevřít skóre už ve 2. minutě Pšurný, ale minul.

Oba celky hrály disciplinovaně, první vyloučení přišlo až v 10. minutě, to ale za špatné jihlavské střídání. Za hosty zahrozil Diviš ve 14. minutě, vykličkoval do šance, ale pak už se jásalo: Válek překvapil Škarka, který dost puků vyrážel.

Zasloužené vedení Vervy, jenže tým o něj v závěru třetiny přišel. Nejprve mohli zvýšit Hanzl a Pavlík při trestu Bilčíka, pak ale domácí zaplatili za Dudův zákrok v útočném pásmu. Kohout dostal přihrávku do ideální pozice a bylo to 1:1, při poměru střel 15:4...

Po změně stran převaha Severočechů pokračovala, ale gólový efekt scházel. Nepřišel ani při jediném vyloučení ve druhé třetině (31. Prokš). Hosté neustoupili ze svého úsilí a disciplinované obrany ani o píď. V šancích se objevili Lukeš, Pšurný či Doležal, Škarek vždy odolal. Trefil ho do ramene i skákavý puk z hole Frola ve 36. minutě. O tři minuty později se zčistajasna v brejku dva na jednoho objevili Dukláci, ale přečíslení do koncovky nesehráli.

Duklu položila chyba v rozehrávce: Lukeš zachytil přihrávku ve svém útočném pásmu, přiťukl Hanzlovi a ten z kruhů překvapil Škarka. Čtyři minuty na to se trefil přihrávající a potvrdil, že kouzlo stále ještě 16-letého gólmana z Vysočiny zmizelo. Sedm minut před koncem byl faulován v nájezdu Piroš a nařízené trestné střílení proměnil.

Litvínov se v polovině baráže osamostatnil na čele její tabulky a zvýšil náskok na třetí příčku. Vyhráno ale ještě zdaleka není. V úterý přijede Slavia!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Jihlava dobře bránila i bruslila po celém ledě a čekala na naše chyby. Je frustrující a těžké hrát takový zápas, protože tlačíte a tlačíte a gól tam nepadne a najednou soupeř odskočí a je v obrovské šanci. Říkali jsme hráčům, že tomu pořád musí věřit, hrát stále stejně, dělat stejné věci a dávat si pozor ve středním pásmu. Jsme rádi, že jsme potom ty góly konečně dali a vyhráli jsme."

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Vlk: "Musím pogratulovat soupeři k vítězství. Dvě třetiny jsme ale byli důstojným soupeřem. Před druhým gólem jsme bohužel udělali individuální chybu, poté na kluky padla trochu deka a soupeř toho využil. Po té penaltě už se to pouze dohrávalo a čekalo se na konec. Přesto musíme naše kluky pochválit."

Fanshop