Zápasy 08. 04. 2016, Redakce, foto: M. Káva

Litvínov otočil na Slavii ze stavu 0:3 a veze dva body!

Ufff... To byl zápas... V utkání jen pro silné nervy prohrávala Verva stejně jako v Karlových Varech už 0:3, ale tentokrát to výhru domácích neznamenalo! Třemi góly ve třetí třetině černožlutý tým srovnal a v prodloužení rozhodl. Na třetí příčku má náskok tří bodů a v neděli přivítá doma Jihlavu (15:30).

Baráž 5, 08.04.2016, ZS Eden, Praha
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 4p
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 0:3 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hylák – Krstev, Andrlík, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Drahorád – Mikulík, Šafránek, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Čermák – Ondráček, Jiránek, Micka. Připraveni Král a Andres. Trenéři Razým a Srdínko

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát (Chaloupka) – Pavelka, Pavlík – Frolo, Gula – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Gerhát, Trávníček – J. Doležal, Piroš, Hořava – Jurčík, Válek, Pšurný. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

V brance Vervy se poprvé od 8. března, od prvního kola play out, objevil od začátku zápasu Jaroslav Janus. Na marodku k Hüblovi a Jánskému přibyl Havlíček, zraněný v Karlových Varech, a nakonec odstoupil i Chaloupka. Do sestavy se naopak po zranění vrátil někdejší slávista J. Doležal.

Začalo se v rušné atmosféře hlavně útoky hostí, na Januse mířila první střela až po pěti minutách a pak zase dlouho nic. Přes bojovné domácí se ale Litvínov probil k vyloženým šancím až čtvrt hodině hry. Nevyužil příliš ani svou první přesilovku (8. Robinson).

Možnosti pak ale stály za to: Trávníček uvolnil Martynka, tři minuty na to zase Gerhát Trávníčka – pokaždé však proti střele z voleje úspěšně zasáhl Hylák. Janus mnoho práce neměl a souvislejší tlak Slavie tak přišel až při Dudově vyloučení sedm vteřin před sirénou.

Pohroma přišla hned po přestávce. Duda nebyl na lavici hanby ani půl minuty, když Lukeš vystřelil kotouč přes většinu kluziště, ale bohužel také přes tvrzené sklo. Dvojnásobné oslabení tým ubránil, i když v závěru přišel jeden hráč o hokejku. Už ve čtyřech pak ale hned inkasoval z hole snadno doklepávajícího Robinsona.

Vyloučení Kašpaříka proběhlo celé. Vracející se domácí hráč pak zmařil přečíslení Piroše s Pšurným. Jiránek zvýšil na 2:0, znovu prakticky do prázdné branky. Vervě chybělo štěstí po střele Pavelky, kterou vyrazil Hylák do vracejícího se Hraška, tísněného Jurčíkem, ale gólman ještě stihl vlastnímu gólu zabránit. Hylák vyrazil i Hanzlův pokus a pak se potřetí radovali Pražané. Těžko říct zda rozhodčí puk před Janusem v trmě-vrmě tak dlouho viděli, ale nechali hru pokračovat, až se prosadil Hruška, 3:0. To už bylo zlé...

Ve 40. minutě velký tlak hostí, pokračoval i při signalizované výhodě, ale bez efektu. Vykvetla z toho jen přesilovka.

Jenže ta se pro další vývoj utkání ukázala zásadní. Kubát si najel od modré, uvolnil se a pověsil puk pod "víko", 3:1. Už radost z branky dávala tušit, že Slavii začnou horší časy. Lukeš a Martynek ještě neuspěli, ale Pšurný po přihrávce zpoza branky už Hyláka bekhendem přehodil, 3:2. Zbývalo ještě více než deset minut do konce, když Gula propálil co bylo potřeba propálit, 3:3!

Sáhnou ještě hosté i pro tři body? Přibrzdila je vyloučení. Nejprve sudí pískli šest hráčů na ledě (mimo gólmana) a pak Dudovi vysokou hůl v obličeji protihráče s krví (2+2). Krizová chvíle. Slavii se ale nedařilo a přišly v oslabení tři šance soupeře - Lukeš, Gerhát, Hanzl!

V 56. minutě píchnul Robinson holí Trávníčka a zápas pro něj skončil. Byl to rozhodující moment, Litvínov přesilovku využil, i když až tu zvýhodněnou čtyři na tři v prodloužení. Po 14 vteřinách se do puku opřel František Lukeš (v zápase 1+2). Rozhodnuto, howgh...

Litvínov udržel druhé místo v tabulce a navýšil náskok na třetí. V neděli přivítá doma Jihlavu (15:30).

Druhý zápas: Jihlava - K. Vary 2:1

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jan Srdínko: "Měli jsme zápas dobře rozehraný a dařilo se nám v první třetině bránit střední pásmo. Ve druhé třetině jsme se dostali do tříbrankového vedení, jenže pak jsme o zápas přišli nedisciplinovaností a lehkovážností některých hráčů. V sobotu si ty chyby rozebereme a připravíme se na další zápas. Není čas nějak víc to řešit, protože utkání jdou rychle za sebou."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: „Hrozně těžké utkání... Musím pochválit soupeře za dobrou obranu, protože v první třetině jsme se k ničemu nedostali a hráli ustrašeně. Pořád jsme chtěli tlačit přes střední pásmo a nedařilo se nám. Najednou se to začalo otáčet a prohrávali jsme 0:3. V kabině jsme si řekli, že i ve Varech jsme tímhle rozdílem prohrávali a málem jsme zápas dokázali otočit. V hokeji je všechno možné - jsou to jenom tři střely, které soupeř taky nastřílel v jedné třetině. Takže jsme museli zabrat. Chci moc poděkovat mužstvu, že v sobě našlo psychickou sílu se zvednout a jít za vítězstvím."

Fanshop