Zápasy 03. 04. 2016, Redakce

Verva udržela první místo, otočila zápas s Vary!

Ze stavu 2:3 vykřesal Litvínov druhou barážovou výhru! Před výbornou návštěvou porazil v bojovném utkání Karlovy Vary a zvýšil svůj náskok na hraniční třetí pozici.

Baráž 3, 03.04.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
5 3
  • Třetiny

    1:1, 2:2, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Gula – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Piroš, Trávníček – K. Reichel, Havlíček, Hořava – Jurčík, Pšurný, Gerhát. Připraveni Janus a Válek. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Závorka - M. Rohan, Sičák - Bičánek, Dvořák - Baránek, Benák - Bartek, Skuhravý, T. Rohan - Svoboda, Marosz, Rachůnek - Huna, Haščák, Vachovec - Gorčík, Kůs, Koblasa. Připraveni Habal a Weinhold. Trenéři Mlejnek a Antonik


Reportáž

Až na Pšurného místo Válka začal Litvínov nedělní duel proti Energii stejně jako ten předchozí proti Jihlavě. Hosté měli v sestavě i litvínovského odchovance, obránce Marka Baránka.

A začali pod tlakem, s jehož zužitkováním měl však soupeř opět problémy. Přitom střeleckých pozic si tým HCVL vypracoval spoustu: už ve 27. vteřině Hanzl, v 8. minutě Trávníček po skončení prvního oslabení Vervy (Pavlík), v 10. Jurčík, v 11. znovu Hanzl, ve 13. Duda... Závorka byl pozorný a všechny pokusy vesměs vyrazil.

Svou jedinou přesilovku v první části, kdy Benák fauloval u branky se uvolňujícího Martynka, Litvínov nevyužil. Góly padly v posledních dvou minutách. Puk zůstal za obráncem Gulou kde se ho zmocnil Marosz a ze sóla překonal Petráska. Zčistajasna tak málo aktivní hosté vedli. Odpověděla první formace žlutých, zblízka dorážkou vyrovnal Lukeš, 1:1.

Prostřední část nabídla dvojnásobný počet branek i podstatně víc vzruchu. Nejaktivnější domácí forvard Lukeš měl šanci krátce po změně stran. Další střelu poslal do sítě Hořava krátce po skončení přesilovky pět na tři po Lukešově asistenci a domácí se v utkání ujali poprvé vedení.

V polovině duelu přišel moc pěkný moment: sudí signalizovali trest domácího hráče, ale karlovarský Svoboda nahlásil rozhodčímu, že faulován nebyl a tak se nevylučovalo. Po zápase to ocenili oba trenéři. Mikuláš Antonik: "Fair play by vždycky měla být na prvním místě, i v těchto zápasech, kdy jde o všechno. Zažili jsme to předtím i na Slavii u hráče soupeře." K situaci se vyjádřil i litvínovský útočník Robin Hanzl: "Znám Svobodu z mládežnické reprezentace, je to férový kluk. Bylo to od něj pěkné gesto."

Pak se dvakrát z téměř identických pozic v přesilovce trefil soupeř. Bičánek a Svoboda v rozmezí minuty dvakrát prostřelili Petráska. Ve 35. minutě jsme viděli odpískaný nezvyklý faul – zásah do nohou – u hostujícího T. Rohana. Závorka odolal ohni střel i Jurčíkově pokusu z voleje, až za jeho zády skončil 11 vteřin před koncem odražený puk.

Hodně důležitý zásah, jak ukázal průběh třetí třetiny. Vyloučení Marosze totiž potrestal Hanzl v signalizované výhodě, takže přesilovka Vervy pokračovala. Pokračoval i domácí tlak, který přerušila dvě vyloučení (Hořava, Havlíček), ale pak přece jen vyústil v pečetící zásah Jiřího Guly tři minuty před koncem. Litvínovský zadák tak odčinil svou předchozí chybu. Pak ještě Gorčík srazil Lukeše, ale to už byla poslední vteřina hry a emoce následně vychladly.

Litvínov vyhrál doma posedmé za sebou a lépe se mu pojede v úterý na varský led k odvetě. "Hrálo se nadoraz, ale nemůžeme mít doma tolik vyloučených. Toho se musíme vyvarovat," zastavil se u počtu přesilovek soupeře Radim Rulík.

Verva soupeře opět výrazně přestřílela a těžký byl zápas pro jejího gólmana Petráska, na kterého mířilo jen 13 střel a hůře se mu tak dostávalo do provozní teploty.

Druhý zápas: Slavia - Jihlava 5:0

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: „Věděli jsme, že nás čeká úplně jiný zápas než v play out. Čekali jsme těžší utkání, což se potvrdilo. Karlovy Vary přijely s defenzivní taktikou a čekaly na brejky. Jedna taková situace jim vyšla v první třetině. Naštěstí jsme dokázali rychle vyrovnat. Ve druhé třetině, když jsme se dostali do vedení, tak jsme potom hráli nedisciplinovaně, ale naštěstí jsme se opět dostali zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme hráli už lépe.“

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Mikuláš Antonik: „V utkání byly dnes dva důležité momenty. Nejprve, když jsme vedli 1:0 a Litvínov dokázal v závěru první třetiny vyrovnat. Podobná situace se opakovala ve druhé třetině. Dalším faktorem byly přesilové hry. To soupeři hodně pomohlo k tomu, aby si připsal tři body. Po vítězství doma jsme hráli dvakrát venku a škoda, že jsme alespoň v jednom utkání nezískali aspoň bod, pomohlo by nám to.“

Fanshop