Zápasy 25. 03. 2016, Redakce

Pátá výhra v play out, přesto baráž. Začneme v úterý doma se Slavií

Po čtyřech bodech Františka Lukeše (2+2) a čtyřech asistencích Radka Dudy (0+4) vyhrál Litvínov na ledě Vítkovic 4:2, přesto musí do baráže (Pardubice stejným poměrem zdolaly Karlovy Vary). Rozehraje jí v úterý 29. března v 17:30 doma proti pražské Slavii. Vstupné (100/50 Kč) a vše ostatní včetně předprodeje zůstává stejné.

P-out 6, 25.03.2016, ČEZ Aréna, Ostrava-Zábřeh
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    0:0, 2:2, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dolejš – Kovář, Čerešňák, Klok, Sloboda, Pastor, Štencel – Strapáč, Illéš, Olesz – Kucsera, Kolouch, Vandas – Hovorka, Balán, Kafka P. – Němec, Hlinka, Szturc. Připraven Bartošák. Trenéři Svozil a Petr

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Gula - Černý - Duda, Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček – K. Reichel, Havlíček, Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát. Připraven M. Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Se sedmi obránci a dvanácti útočníky odjel Litvínov ve čtvrtek do Ostravy. O den později tu vybojoval tři body, ale na postup na dvanáctou příčku před Pardubice to nestačilo, Dynamo doma porazilo Karlovy Vary 4:2 a udrželo jednobodový náskok v tabulce.

Úvod duelu v Ostravě patřil domácím, Hlinka se prosmýkl před Petráska a i při Oleszově vyloučení měl možnost Kuťák. První potrestaným hostem byl v 6. minutě Gula. V polovině třetiny měl první gólovou šanci Jurčík po Válkově přihrávce. Pak přišla dvě slepená vyloučení Vítkovic (Kovář a Svoboda).

Vary se dostaly v té době v Pardubicích do vedení 2:1, takže žlutočerným fandům chyběla k průběžné radosti jen rozvlněná síť za brankářem Dolejšem.

82 vteřin dvojnásobné přesilovky ji nepřineslo, mnoho střel a šancí hráči Vervy nepředvedli. Hned po návratu z trestné lavice se Svoboda dostal do brejku a přečíslení tři na jednoho, naštěstí pro hosty s nepřesnou koncovkou. V dalších minutách byli domácí lepší, ale do kabin se šlo i díky pozornému Petráskovi za nerozhodného stavu.

A to platilo i o druhé třetině, jen její průběh už byl podstatně zajímavější. Hostům se stala osudná vyloučení, byla jen dvě (Duda a Jurčík), ale oba tým zaplatil inkasovaným gólem.

Vedení se ujal po bekhendové přihrávce Dudy, kterou sklepl Hanzl střelci Lukešovi. Tlak černých pak ukončil Dudův trest, při kterém Olesz vyrovnal. Dvě minuty na to se za přispění stejných asistentů prosadil znovu Lukeš, tentokrát z bezprostřední blízkosti, 1:2. V tu chvíli ještě Vary hrály v Pardubicích 2:2.

Jurčíkův zásah v obličeji Čerešňáka pak ale ztrestal Kovář, který zůstal na chvíli volný před brankou a našla ho tam přihrávka. Pardubice odskočily Energii na 4:2 a tak druhá třetina vlastně rozhodla o čtvrtém účastníkovi baráže, protože obrat posledního týmu extraligy na východě Čech se v závěru utkání příliš čekat nedal.

Přesto HCVL zvládl koncovku zápasu výborně a góly Hanzla a Piroše utkání rozhodl! Hanzlovi nabil na volej Lukeš a tři minuty před koncem se stahovačkou zbavil protihráče Piroš a elegantně bekhendem pověsil puk pod horní tyčku.

Necelé dvě minuty před koncem začali hrát domácí power play ale v čase 58:58 jim ji zkazil krosčekem Frolovi Olesz. Illéš se ještě v posledních vteřinách řítil sám na Petráska, nedal, ale to už bylo o vítězi jasno.

Tak tedy: v úterý doma Slavia (17:30), v pátek do Jihlavy (17:30), v neděli doma Karlovy Vary (čas je v jednání)!

(Foto: archiv)

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Ladislav Svozil: "Nemůžeme být spokojeni s výkonem, pět tisíc diváků si zasloužilo lepší výkon. Když už jsme se dostali do šancí, nebyl tam důraz v koncovce. Litvínov dobře bruslil a bránil a využíval naše chyby. Nepodali jsme optimální výkon. Myslím, že divák si zasloužil lepší přístup. Prohrát se může, ale přístup některých našich hráčů dnes nebyl dobrý."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Hypotetickou šanci jsme před utkáním ještě měli, proto jsme přijeli vyhrát. Věděli jsme, že pro Vítkovice ten zápas bude jednodušší než pro nás, protože jsme na rozdíl od nich byli pod tlakem. Na začátku jsme se několikrát nechali přečíslit a podržel nás brankář. Byl to ale vyrovnaný zápas, my jsme v něm byli šťastnější. Nestačilo to, jdeme do baráže, musíme bojovat dál."

Fanshop