Zápas - mládež 20. 02. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští nezaskočili favorita a Pardubice zvítězily 8:4

P a r d u b i c e - Litvínovští se v dnešním utkání utkali s lídrem skupiny B Pardubicemi. Ty v utkání potvrdily roli favorita, když si od samého začátku držely brankový odstup, a nakonec zvítězily vysoko 8:4. Litvínovští tak opět ztratili v boji o play-off, které pro ně teď už bude zřejmě nedostupné.

Nadstavba, 20.02.2016
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
8 4
  • Třetiny

    2:1, 4:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vlk (Klas) – Boček, A. Leder, Trejbal, V. Leder, Žouželka, Mert – Petrus, Blümel, Štefka – Šeliga, Pochobradský, Paliesek – Kubišta, Bureš, Syrovec – Roubal.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (od 33. Kovařík) – Bártek, Cikánek, D. Havlík, M. Havlík, Hipius, Kučera, Urbánek – Bečvář, Dufek, Helt, Ineman, Myšák, Nídl, Pavlíček, Pech, Vopat.


Reportáž

Do utkání vstoupili aktivněji Litvínovští, kteří si hned z kraje utkání vysloužili přesilovou hru. V ní napřáhl na modré čáře Marek Havlík a jeho dělovka skončila na horní tyči brány! V šesté minutě se tato zahozená šance Litvínovu vymstila a domácí šli do vedení. Matěj Blümel zavezl kotouč až za bránu Havlíka a poslal ho před bránu na svého spoluhráče. Matěj Štefek si s touto šancí věděl rady a nadvakrát dokázal překonat hostujícího gólmana 1:0.

Poté se hrálo dlouho bez branek, konkrétně až do osmnácté minuty utkání. Litvínovští vyhráli v přesilové hře vhazování, kotouče se na modré čáře ujal Martin Kučera a parádní křižnou přihrávkou našel Josefa Myšáka. Ten se náramně opřel do puku na vrcholku kruhu a krásnou ránou s pomocí břevna překonal Vlka – 1:1. Vyrovnaný stav ale nevydržel příliš dlouho. Necelou minutu před sirénou se prosadily domácí Pardubice! Matouš Boček nevěděl na modré čáře co s pukem, a tak vypálil. Vystřelený kotouč z jeho čepele prošel klubkem hráčů a Havlík na něj nestihl zareagovat – 2:1.

Ve druhé třetině se hra Litvínova rozsypala jak domeček z karet a hned několikrát v ní inkasoval. Po osmi minutách hry se Pardubice prosadily potřetí. Blümel přenechal kotouč Matěji Štefkovi, který zavezl kotouč do útočného pásma. V něm směroval kotouč na svého spoluhráče před bránou, jenže jeden z bránících hráčů Litvínova si bruslí srazil kotouč do vlastní brány – 3:1. Na další branku museli fanoušci čekat pouze jedinou minutu. Po ní se v přesilové hře prosadil Ondrej Paliesek, jehož nahození od modré čáry nedokázal nikdo včetně Havlíka zastavit a kotouč prošel až do brány – 4:1.

Ve třiatřicáté minutě utkání se Pardubice radovaly popáté! Viliam Šeliga nabral obrovskou rychlost ve středním pásmu a dostal se až před Kovaříka. Toho poslal „na párek“ povedenou forhendovou kličkou a zakončil do poloprázdné brány – 5:1. O dvě minuty později byla k vidění další branka domácích Pardubic. Matěj Blümel mohl zakončovat z dobré pozice, jenže ještě jí vylepšil pro Martina Petruse, který zasunul kotouč do prázdné brány – 6:1.

Poté přišly světlé chvilky hostujícího celku. Nejprve měl Lukáš Vopat možnost trestného střílení, jenže Vlk si s jeho nájezdem bravurně poradil. Dvě minuty před koncem třetiny se v přesilové hře po přesné přihrávce Havlíka dostal před Vlka Petr Pavlíček, který přesnou střelou mezi betony snížil – 6:2. O chvíli později se hosté radovali potřetí. Jan Bečvář se utrhl po levém křídle a před bránou našel volného Filipa Helta, který po krásné akci svého spoluhráče překonal Vlka – 6:3.

Vstup do třetí třetiny se opět mnohem lépe povedl domácím Pardubicím. Ve třiačtyřicáté minutě se Pardubice dostaly do čtyřbrankového vedení. Dominik Kubišta se po pravém křídle dostal do pásma a nahodil kotouč na bránu. Tam ho k překvapení všech propustil za svá záda Kovařík a domácí se mohli radovat – 7:3. Jedenáct minut před koncem utkání vstřelili domácí svou osmou branku. Po nepřehledné situaci u mantinelu si s pukem na střed hřiště vyjel Ondrej Paliesek, který přesnou střelou zápěstím překonal Kovaříka – 8:3.

V závěru utkání padla ještě jedna branka. V čase 55:05 se z ní mohl radovat hostující Litvínov. Filip Helt dostal dobrou přihrávku za obranu a jel sám na Vlka. V nájezdu ukázal svou šikovnost, když vymáchal domácího gólmana a zavěsil – 8:4. V závěru ještě měli hosté několik šancí na snížení, jenže Vlk už za svá záda nepropustil ani jeden puk, a tak se mohly domácí Pardubice radovat z vysokého vítězství 8:4 a zisku tří bodů.

Fanshop