Zápas - mládež 06. 02. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští nezvládli závěr utkání a padli po samostatných nájezdech

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova nastoupili proti Porubě. Utkání měli do své poloviny v plné moci, pak ale zaspali a Poruba dotáhla stav utkání na 3:3. Nakonec byly k vidění samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější hráči Poruby, která se tak nakonec radovala ze zisku dvou bodů.

Nadstavba, 06.02.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Poruba
HC VERVA Litvínov HC Poruba
3 4sn
  • Třetiny

    0:0, 3:2, 0:1 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík Š. (Kovařík) – Bártek, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek (C), Hipius, Cikánek – Ineman, Vopat, Myšák, Helt, Kordule, Pech, Pavlíček, Bečvář, Dufek.

  • Sestava hostů

    Škoda (Bayer) – Skokan, Prokeš, Pliska, Bijota (C), Prepsl – Plachý, Havránek, Vospálek, Malát, Stach, Střondala, Žídek, Dang, Krupa, Bernát.


Reportáž

V první třetině utkání se hrál vyrovnaný hokej, ze kterého ale nevzešla ani jedna branka. První větší šanci utkání měli hosté, jenže Malát tváří tvář Havlíkovi selhal. I druhá obrovská šance patřila hostům. Vojtěch Střondala objel Bártka, jenže Havlík parádním zákrokem podržel svůj tým. Na závěr první třetiny se první větší šance dočkali také domácí! Myšák se krásně přes celé hřiště dostal až na kruhy a vypálil. Jeho rána nebyla vůbec špatná, jenže i hostující gólman předvedl pěkný zákrok.

Ve druhé třetině branky k vidění byly, a to rovnou pět! Litvínovští šli během půl minuty do dvoubrankového vedení. V sedmadvacáté minutě se středním pásmem rychle prohnal Jan Bečvář a přesnou střelou poprvé v utkání rozvlnil síť. O čtyřiatřicet vteřin později to bylo už o dvě branky. Kučera našel křižnou přihrávkou Lukáše Vopata, který i s nutnou dávkou štěstí propasíroval kotouč za záda Škody.

V polovině utkání šli domácí už do tříbrankového vedení. Patrick Pech uvolnil Dominika Havlíka na modré čáře a domácí obránce přesnou a zároveň tvrdou ránou potřetí překonal Škodu. O dvě minuty později bylo sníženo. Porubští sehráli skvělou přesilovkou kombinaci, na jejímž konci stál Ondřej Žídek. Na rozdíl jediné branky snížili hosté pět minut před koncem druhé třetiny. Ondřej Žídek podruhé během dvou minut překonal přesnou střelou Havlíka a bylo sníženo.

Ve třetí třetině drželi domácí své vedení a navíc se ho pokoušeli i navýšit. To se jim nakonec nepovedlo, a tak je Poruba potrestala vyrovnáním, které přišlo dvě minuty před koncem utkání. Milan Vospálek projel středním pásmem a těsně před Havlíkem vypálil. Jeho rána do dolní části se ujala a šlo se do prodloužení. V tom branka nepadla, a tak to fanoušci měli se vším všudy, tedy i s nájezdy. V těch byli šťastnější hosté, kteří si díky Davidu Malátovi odvezli z Litvínov dva body za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Už včerejší utkání s Opavou bylo špatné. Naše hra vůbec neodpovídá tomu, na co ti kluci mají a co by měli předvádět. Dnešek je pro mě dalším zklamáním do sbírky za tuhle sezonu.

Fanshop